Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Mally napisal:

Spoštovani sočlani!

Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske?

Avto je letnik 2018, G120...

Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar?

Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje.

Dobrodošel v "klubu Mazda", v vsem dobrem in slabem ... na moji M3 2018 so bili zamenjani pri 90.000 ...

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Hvala za slike...ampak pri menjavi gum tako moji diski niso izgledali...če se prav spomnim...nisem bil glih pazljiv iz notranje strani.

Ker sem bolj laik za te zadeve (Yugota, Fieste, Zoom zoom 323F, Vitare pa ni več - kjer so itak bobni), kako preverim, ali so diski ok ali ne, pod pogojem da niso rjavi? Debelina "mesa" ali podobno?

Glede na to, da je avto iz garancije...

Mister polizman...go get a DONUT!!!

Napisano

Če boš avto kmalu prodal pusti tako kot je, če nimajo prevelikega roba in res niso čisto tanki v kar pa dvomim. Če boš pa avto imel še dalj časa pa tako moraš menjat, ker je brezveze čakat do konca... 😉

Napisano
pred 2 urama je Mally napisal:

Spoštovani sočlani!

Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske?

Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar?

Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje.

Rabiš ličarja ali samo hladno glihanje?

Diske smo vozli včasih 200k km, pa 3 komplete pakn in je blo.

Uradna toleranca, je kak 1-2mm obrabe. Tak da če bi poslušal proizvajalce, bi vsako menjavo tudi diske menjal.

Če so ok (ni rje, ne trese, ....), voziš naprej. Z obrabo, se manjša površina za toplotno prevodnost. Torej bi jih pri zlorabi prej pregrel.

Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Rabiš ličarja ali samo hladno glihanje?

Diske smo vozli včasih 200k km, pa 3 komplete pakn in je blo.

Uradna toleranca, je kak 1-2mm obrabe. Tak da če bi poslušal proizvajalce, bi vsako menjavo tudi diske menjal.

Če so ok (ni rje, ne trese, ....), voziš naprej. Z obrabo, se manjša površina za toplotno prevodnost. Torej bi jih pri zlorabi prej pregrel.

Male udrtine so na "plehu". Mislim, da bi šlo ven z vakuumom...posametne točke po haubi ni strehi, ter malo po bočnih stebričkih.

Trese avto ne...zlorabljam ne...sem prerastel, raje "bremzam" z motorjem. Prednje ploščice sem zamenjal lansko leto.

Napisano (urejeno)

Ne da bi vedel za vakum. Male, ki so nedostopne,  z lepilom. Če jih je več ali večje, pa gre strop ali/in vratne obloge dol, pa se mehansko masira.

To ima take "palčke" kovinske in masira pločevino, da skoči na mesto.

Lahko na YouTube pogledaš kako posnetek, če te zanima.

Slabi mojster, ti bo avto potegnil z grobo polir pasto. To se je meni zgodilo. Groza.

Lahko ti dam cifro od mojstra, doma v Zgornji Ložnici (proti Oplotnici).

Pa pokličeš, če še dela.....

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 13 urami je Mally napisal:

Spoštovani sočlani!

Spredaj so bile pri meni ploščice menjane na 70kkm, pa diski so bili pobrušeni, pol na 120kkm je bilo pa komplet vse menjano, diski in ploščice, spredaj/zadaj.
Za spredaj mi je takrat reku da so še vredu, samo so mi tresl, pa sm reku da naj kr menja vse naenkrat

Napisano

Jaz sem menjal komplet diske in ploščice pri slabih 100 000, na drugi trojki pa pri 115 000.

Napisano
pred 9 urami je godlike napisal:

Ne da bi vedel za vakum. Male, ki so nedostopne,  z lepilom. Če jih je več ali večje, pa gre strop ali/in vratne obloge dol, pa se mehansko masira.

To ima take "palčke" kovinske in masira pločevino, da skoči na mesto.

Lahko na YouTube pogledaš kako posnetek, če te zanima.

Slabi mojster, ti bo avto potegnil z grobo polir pasto. To se je meni zgodilo. Groza.

Lahko ti dam cifro od mojstra, doma v Zgornji Ložnici (proti Oplotnici).

Pa pokličeš, če še dela.....

Odlično, se priporočam za cifro...

Hvala

Napisano

Ja vcasih sem na premacyju imel pei 350.000 se prve bobne nikoli razstavljene in na tehnicnem ni bilo straha da ne bo rocna prijela. 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 15 minutami je Jaka32 napisal:

@Bini to je to? Kam jih namontiram? Na streho ali na gril nekam?

20240613-072427.jpg

Tja kot ti piše. :whatever:

Jaz ga imam na grilu kot je bilo priporočeno..... :nevem:

Pa veliko sreče pri odganjanju divjadi.... 😉

17182572349639092597470106830620.jpg

Napisano

Boga divjad, ziher s tem ogluši, pa nas normalnih ICE-jev več ne sliši. 😂

Napisano
pred 27 minutami je godlike napisal:

Boga divjad, ziher s tem ogluši, pa nas normalnih ICE-jev več ne sliši. 😂

Me zanima ce lahko kako objektivno stestiram delovanje.

Kot sem to naredil pri 1 leto starem in odprtem zavornem olju, ki bi naj bil za odpad...

Napisano

Hmmm.

Idita z @Bini-jem na jelenov greben. Če bojo pri njem glave sukali, deluje. Če ne, je samo nakit.

• Všeč 1
  • Haha 4
Napisano

Lahko, da je kaj na tem, ponavadi, ko pridem tja kar po rajnglah skačejo in čez pow ure je že na krožniku.... 😁

Pri meni deluje dokler prvo ne zgazim..... :nevem:

Napisano

Sam mal hitrejš nagazi skozi vas pa glej, če bodo psi in mačke pospešeno stran bežali. Baje je to dober test.😜

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Sam mal hitrejš nagazi skozi vas pa glej, če bodo psi in mačke pospešeno stran bežali. Baje je to dober test.😜

Ja, tam nad 60 se moraš furat da prime

Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

Ja, tam nad 60 se moraš furat da prime

Sej sem napisal, da mal hitrejš skozi vas - 50km/h je premal kot je omejitev, 70km/h bo glih prav. Srne ne boš nagazil, kakšno babico z berglo brez slušnega aparata pa komot. Jebeš frulico, če baba ne sliš. :nevem:

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sej sem napisal, da mal hitrejš skozi vas - 50km/h je premal kot je omejitev, 70km/h bo glih prav. Srne ne boš nagazil, kakšno babico z berglo brez slušnega aparata pa komot. Jebeš frulico, če baba ne sliš. :nevem:

Al pa radar :)

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Počasi bom moral pregledati temo, da vidim če se kakšen servis bliža... ampak glede na to da sem letos naredil velik servis in menjal vse diske ter ploščice, mislim da imam mir za 2-3 lete. Razen seveda malega servisa.

20241120_145007.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Res je, da imaš skoraj vse a ti vse bolj napol dela za tistih 40k€🥴 No upam, da ti že.... 
    • Ko si še mlad in neumen je vse možno. Še ni bilo gorenjske AC v začetku 90-ih in sem ponoči (takrat se ljudje namreč skoraj niso vozili ponoči, kot se recimo danes) od Bohinja do Ljubljane za cca 90km porabil 50 minut. To je moj absolutn rekord.   Avto pa Jugo45 - s povrtano cilindri z glavo od Fiata 128 in dvojni fergazerja. Ja avto je šel preko 160km/h - glede na to da ni bil merjen na valjih je moral imeti več kot 70KM ali celo 75KM. Še enkrat - bil sem mlad in neumen. Poraba pa tudi prek 10 litrov, ko je zagrabilo. 😂
    • Joj Alex kdo pa si ti, ti si čist nepomemben v tej zgodbi moči - jaz tudi, da ne bo nesporazumov. Posamezniki ne pomenimo nič, države se klanjajo in poklekajo na koleno, da jih dobri gospodar potreplja po hrbtu kot nekega oslička, ki je dobro vlekel, do izčrpanosti. Zadeve, ki se danes gremo se ve kdo profitira... lepo je @Bini napisal, da je vse le denar in da se razume celotna slike je treba samo slediti denarju. Kdor misli, da ni tako je zelo naiven, da ne rečem še kaj bolj žaljivega.
    • To je bilo takoj po odblokadi, ki so jo naredili Srbi na cesti okoli Obrovca in Velebita, avgusta 1990 leta ponoči! Bilo je vse prazno do Karlovca, naprej je pa tako AC.... 
    • Govorim o prebivalcih kolektivnega zahoda pod kar zdaj spadamo tudi mi. Politiko v Evropi od vojne naprej od Marshallovega plana in podobno je ideja Amerike, kako imeti ekonomski in politični nadzor nad zahodno Evropo. Tega se v 80 letih nismo znebili. Je pa nek drug Maršal izkoristil tale prelom Evrope na zahod in na vzhod in spretno krmaril med obema blokoma. Ja veš tisti, ki ga imaš napisanega na pobočju Sabotina. Tisti je bil mogoče edini dovolj prefrigan, da je dobival pomoč pri Američanih, da ne prestopi na SZ stran a se istočasno ni zameril Sovjetski zvezi na drugi strani. Mogoče smo ravno zaradi njega relativno dobro prišli skozi nekih 35 let pol smo se pa odločili, da bi se najraje poklali med sabo in smo šli narazen. Eni pod ZDA vpliv drugi pod Ruskega. Zdaj smo vse samo nevtralni ne več.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.