Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 19 urami je Janez007 napisal:

Da niso SH12, SH14, ... oznake za računalnike?

Glede na te slike imaš zelo verjetno kar prav. Sem iskal, pa ne najdem več spletne strani, kjer sem prebral te zadeve ...

V glavnem, kar je najpomembneje, da je SH12 ali višja številka, ti naj bi imeli odpravljene vse ozr. vsaj večino "porodnih težav".

Napisano
pred 44 minutami je NevLado napisal:

Hja nč Alex, prodat dizla pa bencinarja kupit. 

Saj ga bom... Ko bo prišla šestvalnjna 6- ka ven. 😊

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Saj ga bom... Ko bo prišla šestvalnjna 6- ka ven. 😊

Ali pa kupiš 2 trivaljna ;)

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano (urejeno)
Pravkar je x-layer napisal:

Ali pa kupiš 2 trivaljna ;)

...ali pa  kosilnico. 😉

Popravljeno od Alex

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

...alinpa kosilnico. 😉

Huh - pol jih moraš nabaviti 6 :P

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Moja kosilnica ima 2 cilindra

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 9 mesecev kasneje...
Napisano

Zdravo, tema je že odprta pa ne bom odpiral nove... uglavnem Mazda 6 2.2 dizel, 2013 letnik... kupil avto, prve 2 uri voznje mi pokaze napako vehicle system inspection required - rdeči trikotnik, lastnik trdi ne on tega ni videl, to se mi je naredlo v roku te ene ure blablabla, avta noče nazaj. peljem mehaniku, napake so prevroče olje, injektorji in vakum pumpa. uglavnem, reko je da ne ve o čem se gre in da pripeljem če se še 1x pokaže in po 1.5h voznje se spet prizge. poklicem servis in mi povejo da najverjetneje gre za tesnilo glave motorja. ma kdo izkušnje s tem? ko pospešujem ima vonj po antifrizu/tekočini za brisalce v kabini.  zanima me, komu peljat na točno diagnostiko in če gre za to tesnilo glave motorja, kdo dela te menjave? za servise vem ampak so dragi... lp

• Začuden 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1
  • Jezen 1
Napisano
pred 1 uro je Dinare napisal:

Zdravo, tema je že odprta pa ne bom odpiral nove... uglavnem Mazda 6 2.2 dizel, 2013 letnik... kupil avto, prve 2 uri voznje mi pokaze napako vehicle system inspection required - rdeči trikotnik, lastnik trdi ne on tega ni videl, to se mi je naredlo v roku te ene ure blablabla, avta noče nazaj. peljem mehaniku, napake so prevroče olje, injektorji in vakum pumpa. uglavnem, reko je da ne ve o čem se gre in da pripeljem če se še 1x pokaže in po 1.5h voznje se spet prizge. poklicem servis in mi povejo da najverjetneje gre za tesnilo glave motorja. ma kdo izkušnje s tem? ko pospešujem ima vonj po antifrizu/tekočini za brisalce v kabini.  zanima me, komu peljat na točno diagnostiko in če gre za to tesnilo glave motorja, kdo dela te menjave? za servise vem ampak so dragi... lp

Lp Lahko pelješ našemu mojstru za Mazde 

Pelko Simon  Medvode 

Avto servis Pelko Simon 

Lp..zoom zoom

Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je SpEkTr napisal:

Kupil privat?

To je dobro vprašanje. Tudi sicer je važno, kako je pogodba napisana, ker ne more biti v nasprotju z zakoni. Na primer, če na pogodbi piše, da ima avto napako, se kupec zaradi te napake ne more nikamor pritožit. Če piše, da je avto v brezhibnem stanju, pa lahko prodajalca toži, ali če je prodajalec firma, jo celo prijavi na Tržno inšpekcijo. Firme morajo dati tudi na rabljene avte garancijo, poleg tega se lahko stvarno napako uveljavlja preko inšpekcije. 

Ta tesnila so menda problem teh avtov, če je samo tesnilo, je še OK, lahko pa je treba zamenjati še glavo in še kaj. Sam bi ga peljal k Pelkotu, kaj dosti ceneje po mojem ne bo šlo. Popravilo ugibam, da stane od 1-5 k€.

Pred nakupom takega starega dizla, ga je nujno potrebno zapeljati na servis, ki se ukvarja z Mazdami, in temeljito preizkusiti, preveriti servisno zgodovino.... Priporočljivo je, če servisna zgodovina ni 100% znana, da se naredi še en večji servis ... za kakšnih 1 k € (čiščenje saj, menjava oljne ketne, podložk injektorjev,....). Kar nekaj teh avto se prodaja z okvarjenimi motorji po ceni okrog 6.000 €, na zunaj pa TOP. Popravila pa stanejo nekaj k €, tudi 12  €, smo zadnjič prebrali tukaj, ko je pri 130.000 km na motorju 2.2 CD 2015 redno servisiranemu avtu odtrgalo ketnico oljne črpalke in je avto zaribal.

Podoben primer je v temi:

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

najbolje takoj prodati naprej, pač ga bo nek švero kupil in dal naprej....ti boš izgubil kakega tisočaka, dva....enako kot če se lotevaš popravljanja, za katerega nikoli ne veš ali boš rešil ali ne....

škoda pa ker se ljudje pred nakupom ne prijavijo na forum, ker bi iz prebranega ugotovili, da je nakup mazde dizel rizičen za vse letnike, ko se pojavijo ti skyactive motorji, torej 2013-2018 (ali tako nekako oz. me bodo popravili, kdaj so odpravili te težave z dizli, s katerim letnikom, če sploh :)) in bi se temu lahko izognili z nakupom bullet proof bencinskega atmosferskega motorja....

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 2 urama je Dinare napisal:

kupil avto, prve 2 uri voznje mi pokaze napako vehicle system inspection required - rdeči trikotnik, lastnik trdi ne on tega ni videl, to se mi je naredlo v roku te ene ure blablabla, avta noče nazaj. 

Kako je folk lahko tak? ☹️ Ne morš verjet no. 😠

Napisano
Pravkar je Brane napisal:

Celje in okolica?

Ne, Mb.

pred 27 minutami je MazdaBoy napisal:

Kako je folk lahko tak? ☹️ Ne morš verjet no. 😠

Jap. Kontaktiral sem ga takoj ampak on nic ne ve, kak ga lahk js obtozujem za nekaj kar ni res. Pa se 9 let stare gume je dal gor, avto nenormalno trese pri 130kmh... samo iscem trenutno dokaz za sodisce, da dokazem da je vedel za napako. Se komu sanja kak bi lahk priso do nekega dokaza/izpisa iz racunalnika avta kdaj je pokazalo napake? 

Napisano
pred 5 minutami je Dinare napisal:

Ne, Mb.

Jap. Kontaktiral sem ga takoj ampak on nic ne ve, kak ga lahk js obtozujem za nekaj kar ni res. Pa se 9 let stare gume je dal gor, avto nenormalno trese pri 130kmh... samo iscem trenutno dokaz za sodisce, da dokazem da je vedel za napako. Se komu sanja kak bi lahk priso do nekega dokaza/izpisa iz racunalnika avta kdaj je pokazalo napake? 

Si pogledal v pogodbo, prodajalec, če je spreten in iznajdljiv (če je pa kak švero pa sploh) je zagotovo vstavil dikcijo "prodano na osnovi videno kupljeno", potem ti nobeni dokazi in izpisi za nazaj ne pomagajo....grdo rečeno "nategnil te je", žal...

• Všeč 2
  • Žalosten 2
Napisano
pred 4 minutami je Dinare napisal:

Ne, Mb.

Dobra ideja ... kolikor vem je napaka zabeležena s podatkom o kilometrini. 👍 V tem primeru bi šel po ta izpis na pooblaščeni servis, saj bo imel izpis čisto drugo težo. Poleg tega imajo software, ki pokaže več, kot razni amaterski. Ne more biti drago .... 10 minut dela.

Napisano
pred 12 minutami je sportman333 napisal:

Si pogledal v pogodbo, prodajalec, če je spreten in iznajdljiv (če je pa kak švero pa sploh) je zagotovo vstavil dikcijo "prodano na osnovi videno kupljeno", potem ti nobeni dokazi in izpisi za nazaj ne pomagajo....grdo rečeno "nategnil te je", žal...

Klavzula videno-kupljeno velja za vse pogodbe. Ce te ne seznani z napakami, a ve za njih, je odgovoren in po tem se lahk pritozis. S tem da on to trdo zanika, bom vido kaj bo izpis pokazo.

pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Dobra ideja ... kolikor vem je napaka zabeležena s podatkom o kilometrini. 👍 V tem primeru bi šel po ta izpis na pooblaščeni servis, saj bo imel izpis čisto drugo težo. Poleg tega imajo software, ki pokaže več, kot razni amaterski. Ne more biti drago .... 10 minut dela.

Super, hvala za nasvet, bom to zrihtal. Updejtam kak bo slo :) hvala vsem, carji ste!

Napisano

Tega bo vedno več,ker vsi,ki danes vozijo take dizel Mazde se bodo morale enkrat in nekam prodat....:nevem:

Vemo pa vsi tukaj da so med bolj rizičnimi motorji......☹️🥴

Napisano

Očitno se Mazde dizla res ne kupuje. Jaz jo ziher ne bom pa sem imel mal v plani. Žal ne. Imam tako srečo, kot tale možakar par postov naprej. Ne grem reskirat nič. 

Upam, da kaj rešite.

Jaz sem imel podobno "štalo", ko sem bmw-ja kupil v avtohiši Citroen, Koper.

Par dni pred iztekom garancije mi je v višnjegorca razbilo motor. 

Škode za skoraj 4K€. Sem jim zagrozil z tožbo in da jih dam v medije.

Sem dobil povrnjeno do zadnjega centina.

In tako se mi je znamka BMW počasi zamerila za vekomaj.

• Všeč 4
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Prav nič bolj niso rizični kot dizli drugih znamk. Na italijanskem mazda forumu, kjer sem dejaven, je kar nekaj 6-k z prevoženimi 300000,ena ima celo 415000 km. Veliko jih je od 200000-300000. So problemčki, a če jih prav servisiraš in vzdržuješ, morajo vozit in vozit.

Ne vem, če ste opazili, da, se vedno javljajo na forumu z zaribanimi mašinami in podobnimi problemi vozniki, ki niso nikoli ali pa se pojavljajo enkrat na tri leta na forumu. 

Potem je tu še napačno menjavanje olja na  vsakih šele 20000 km (tu so krivi predvsem mazda servisi, ki tak interval priporočajo) in recept za pokvarjen motor je tu. 

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Prav nič bolj niso rizični kot dizli drugih znamk. Na italijanskem mazda forumu, kjer sem dejaven, je kar nekaj 6-k z prevoženimi 300000,ena ima celo 415000 km. Veliko jih je od 200000-300000. So problemčki, a če jih prav servisiraš in vzdržuješ, morajo vozit in vozit.

Ne vem, če ste opazili, da, se vedno javljajo na forumu z zaribanimi mašinami in podobnimi problemi vozniki, ki niso nikoli ali pa se pojavljajo enkrat na tri leta na forumu. 

Potem je tu še napačno menjavanje olja na  vsakih šele 20000 km (tu so krivi predvsem mazda servisi, ki tak interval priporočajo) in recept za pokvarjen motor je tu. 

Jaz že 20.let vozim Hondo in takih težav ni, pika!, tako da mogoče kake druge znamke....to kar se piše za mazda dizle spada v spodnji rang, žal...kot rečeno za Hondo sem skoraj 99%da takih težav ni (pustimo da je cudna oblika, ampak motor dela...), podobno je verjetno pri kakem Volvo, Saabu, Toyoti.....in kot je napisal @FuManchu; jaz sem tudi mazdo dizel že zdavnaj črtal iz opcijskih kandidatov....(če bom še kdaj razmišljal o tem dizel motorju).

Popravljeno od sportman333
  • Všeč 3
  • Ljubim 1
  • Ni všeč 1
Napisano

Tile Skyactiv-D bodo vsi postali tempirane bombe, če ne bo ravno od ljubitelja, ki je bolj pogosto menjal olje.

Ali pa poiskati takega, ki je imel pretežno AC vožnjo, čeprav ima nekaj več kilometrov.

• Všeč 4
  • Haha 1
Napisano
8 minutes ago, dvorjan said:

Tile Skyactiv-D bodo vsi postali tempirane bombe, če ne bo ravno od ljubitelja, ki je bolj pogosto menjal olje.

Ali pa poiskati takega, ki je imel pretežno AC vožnjo, čeprav ima nekaj več kilometrov.

Zgodba od @Dinare bi bila lahko od katerekoli znamke. Po mojem gre za avto uvožen iz tujine, z vprašljivim vzdrževanjem (večkrat slišano/videno). Zdej generalizirati to na vse Mazda dizle je malo pretirano.

• Všeč 1
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Recimo da me sosed iziva, se dela iz mene norca, zida blizu moje meje ... Ga imam pravico ustreliti? 
    • Rusija ima vpliv na tri četrt Afrike baj de vej. Nima pa vojaških baz, ker jih nihče v Evropi ne mara razen orbančka in pol Balkana. Pri ostalih  so nezaželjni.  Jih pa imajo tam, kjer imajo somišljenike- v diktaturah po svetu.  Pa se pol trepljajo en drugega po hrbtu in si dajejo korajžo, ker povsod tam kršijo človekove pravice. 
    • Toliko vsi nekaj govorijo o snegu in menjavajo gume, da sem še jaz na vrhu hriba zamenjal gume. Za vsak slučaj sem še verige za vse štiri gume dal v keson. Pa še vitlo sem preveril. Za vsak slučaj...        
    • Ne vem, verjetno enako kot pri tistih, ki so mislili, da je Rusija papirni tiger in da samo brezveze bevska in da lahko rineš NATO in ZDA rakete na njihove meje pa ne bo nič ukrepala.   Take zadeve se zgodijo ko velesile rinejo ena v drugo. Nekoč ZDA rakete v Turčijo pred nos SZ, nakar je odgovorila Rusija z raketami na Kubo pa je ZDA znorela in je bil svet le korakec pred jedrsko vojno.   A resno mislite, če bi Kitajska al pa Rusija začela večati vpliv in povezave z Mehiko in jo zvabila v vojaško zvezo, ki bi pomenila baze in rakete na pragu ZDA, da bi jih ta samo gledala in kimala, da je vse v redu? Ne resno, vprašam pa je Mehika čist suverena država in bi to lahko naredila.     Ne vem kaj se tudi dogaja, da ima Rusija "samo" 10 vojaških baz izzven svojega ozemlja pa še to nedaleč stran od Rusije, ZDA pa kar 750 v 80 državah od tega veliko prav v bljižini Rusije. Verjetno to tudi ni grožnja, al se motim pa moramo vsi kimat, da je to OK. Tko, da kdo se obnaša bolj agresivno je bolj retorično vprašanje kot pa dejansko.
    • Kaj naj si mislim o predsedniku države, ki je še 1 teden pred agresijo javno trdil, da ne namera napasti sosednje države? @Boss, kaj se je zgodilo v tistih nekaj dneh, da si je premislil?
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.