Skoči na vsebino

Hišna elektronika

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni, a ve kdo ali je možno takšno zagonsko elektroniko za kompresor popraviti? Če ja kje bi to naredili.

Nova namreč stane okoli 500€. Ne bi pa rad v bodoče skozi na polno laufal kompresorja.

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Hm. Kakšna elektronika pa je to za kompresor za 500€?

Če ne počakaj na 1.nevihto, da strela rukne nekje blizu in prijavi zavarovalnici indirektni udar strele🤫

Napisano

Aja sliko sem pozabil prilepitid750b09c39c2bd589e4ffb1077e10bac.jpg

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Napisano

Ma tuki je vse skupaj 50€ vrednosti. Bi bilo za pogledat na drugi strani vezja, če je kaj za pocint. Morda kak hleden spoj od pregrevanja. 

Najboljše, da neseš nekomu ki popravlja TV. Bo takoj našel napako.

Če ne poskusi tukaj vprašat: 

Napisano

Meni je 2x na razlicnih klimah sla kontrolna plosca, vedno sem nasel novo (rabljeno) na netu za malenpare.

ali imas kako kodo kje oz model kompresorja?

za popravilo - vsako elektroniko se da popraviti ce je dostop do potrebnih cipov. Poklici v delko (BTC) te znajo napotiti naprej

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ja ker sedaj sem priklopil mimo tega in pač bolj grobo (hitreje) zažene kompresor. Če se pa da bi pa vseeno to uredil, ker verjetno je imelo nek namen

• 2 leti kasneje...
Napisano (urejeno)

Da si sposodim temo.

Moja sodobna enota ima zobčke, da noter potisneš trdožilni kabel.

Od prej je bil potegnje  mehkožilni kabel. 5 leto je bilo brez težav, čeprav sem mehkožilni kabel not potisnil, sedaj pa občasno izgubi povezavo.

Vem da obstajajo pleheci, ki jih daš na mehkožilni kabel in potem, to tam noter zatakneš.

Ve kdo kak se temu reče?

Edit:

Nisem si mislil, da bom tako hitro našel na googlu. Igličasti kabeljski čevelj se temu reče.

Popravljeno od godlike
Napisano

Odvisno kakšne kontakte imaš na tej enoti. Najbrž potrebuješ votlice (izolirane ali neizolirane) ali pa kabelski čevelj.

Za oboje potrebuješ tudi posebne klešče za pravilen stisk.

Napisano (urejeno)

Prilagam sliko:

20240218_112206.jpg

Kaj praviš, da bi rabil za to?

Sem študiral, da bi jih samo polotal in not potisnil.

Popravljeno od godlike
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Sem študiral, da bi jih samo polotal in not potisnil.

Tega v nobenem primeru ne smeš-je prepovedano!!!!!!!!

Lota se lahko samo kontakte,kateri niso pod pritiskom,oz. so že "stisnjeni".

Gre za to-lot je stalno kemično aktiven,in z časom postane dielektrik. To pa je hitro vzrok požara!

Ta kontakt je očitno narejen za trdi vodnik.

Tukaj le votlica-a takšna brez izolacijskega "ovratnika",ker bo le ta napoto.

Biti pa mora točno taka dimenzija,ki paše na vodnik,če ne ne bo pasalo v kontakt.

Lahko tudi votlica z pinom,kar je po mojem še najboljša rešitev.👍

https://www.te.com/de/products/terminals-splices/crimp-ferrules-pin-terminals-wire-tabs.html?tab=pgp-story

Po moje v kakem Bauhausu morajo imeti...poglej med drobnim materialom med kabel-čeveljčki....100% morajo imeti.

Za to verzijo,k sem dal link,so ok že avtoinštalacijske crimp-klešče.

In-"na trdo" mora not pasati-v tem je fora,k je vzmetni kontakt.

Evo še link pri nas

WWW.ELEKTROTRGOVINA.SI

Izolirani igličast kontakt 1,5mm2, l1=12 mm, d1=1,8 mm, rdeč PCS po najnižji ceni. Preverite pestro ponudbo izdelkov po akcijskih cenah...

• Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano

Hvala obema. Tak je peč mojster naredil 😮‍💨

Sem si sposodil klešče in uredil.

20240219_153358.jpg

Napisano

Vzorno narejeno-čestitam.

Če boš še kdaj rabil-ne rabi biti ne vem kaka kvaliteta za neprofesionalno rabo,tudi jaz sem to kupil-šestkotne cca.26€,kvadratne crimp klešče cca.2€ manj.

https://www.aliexpress.com/item/1005002384953011.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.681bf19cNnSCYt

Je pa pri tem tipu res obvezno,da je točno taprav tulka za tapravi fi...torej za 2,5mm2 točno taka za 2,5mm2!!!

Drugače pa raje take https://www.aliexpress.com/item/1005005940788522.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.4c724382cAnLuj&algo_pvid=60fb1f32-2ef1-4e12-b023-cd0f17b9e822&aem_p4p_detail=202402191149323285309667084760016588876&algo_exp_id=60fb1f32-2ef1-4e12-b023-cd0f17b9e822-3&pdp_npi=4%40dis!EUR!35.00!30.10!!!36.86!31.70!%402103242517083721719738842e4b22!12000034947396661!sea!SI!720042727!&curPageLogUid=LXYSbvt9bUte&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A&search_p4p_id=202402191149323285309667084760016588876_4

Oboje imajo svoje prednosti in slabosti...pač,kar rabiš.

Ene redkih Uniorovih,k jih lahko pohvalim (mislim,da so to še edine od Uniora,k jih sploh še imam🙄) so tele

https://www.shoppster.si/p/0709250

A asimetrično stiskajo-t.i.dvozobo trnasto stiskanje,kar ima za posledico večji fi tulke na kablu...je pa zaklasično ižičenje v bajti "polna kapa"...a po drugi strani težje za stiskati....

Skratka tega je kolikor hočeš....,je pa ta tehnika uveljavljena,ker zagotavlja dolgotrajnost kontakta in iztisne zrak iz pletenice kabla-fino proti oksidaciji,tako da kasneje nimaš problemov.👍

Napisano

Uniorke so mi poznane.

Ta štirikotni tip pa mi ni bil. Je pa fajn, ker se je prav v luknice zataknilo in ga fix drži.

Če bo in ko bo prišlo k hiši, bo nekaj boljše kot ali express. Nikakor se ne morem pripravit, da bi tam kaj naročil. Sem že se kdaj razpisal.

Zdaj imam še par drugih stvari prej v seznamu za nakup.

• 9 mesecev kasneje...
Napisano

Če koga zanima zakaj,naj pogleda v temo orodje...

Naročil videonadzorni sistem.

Že od tistega "dogodka" sem imel namen investirati v kaj takega,ker zadnje čase se res čudne pojave sprehajajo mimo bajte...

Takrat sem nameraval kupiti komplet Dahua,a bi bilo cca slabih 1700€,kabelski sistem na bnc,veliko vrtanja in napeljave...

A ker je bil spet pri hiši pes,je šla stvar malce v pozabo....

In me je tisti članek malce spomnil,kaj je še potrebno urediti.

In že pred časom,ker sem naročen na ta kanal (me je "ujel" na video o 3x360° laserju-,super video👍)...in je predstavil nadzorne kamere Eufi (Anker).

In se spet spomnim...pogledam še druge teste in predstavitve...kogar zanima,naj sam izbrska-ne bom vsega tukaj limal....,in ugotovim,da zadeva "ni od muh".

Pobrskam po online trgovinah...imajo tudi na Anker.si itd...a ena kamera je 200€....rabim minimalno dve...bolje tri...in če je možno še centralno bazno postajo.

Brskam in brskam....in ugotovim,da so cene na naši Anker strani že čist normalne v primerjavi z tujino...

In za foro pogledam še na Aliexpress...in glej glej...črni petek-popust,dodatni popust na količino,+dobrih 8€ na nabrane kovančke, in je prišlo 418,18€ za tri kamere in eno bazno postajo😯😃👍 

I just found this on AliExpress: 
€301.98 | eufy SoloCam S340 Solar Security Camera Wireless Outdoor Camera 360° Surveillance No Blind Spots 2.4 GHz Wi-Fi No Monthly Fee
https://a.aliexpress.com/_Ex8SmUH

I just found this on AliExpress: 
€226.57 | eufy Security S380 HomeBase 3 Edge Security Center Local Expandable Storage up to 16TB eufy Security Product Compatibility
https://a.aliexpress.com/_EIx1b01

Lepo nas "molzejo"...vse original z Eufi store-a...

Me zanima,kako bo izpadlo...mogoče še kaj objavim,kakšni bodo vtisi itd.,če bo koga zanimalo...

Napisano

Si preveril ali si prepričan da bo tale solar polnilec zadostoval za kamero, če je stream (oz. nastavil boš itak samo na motion detection) verjetno kar nekaj energije porabi, ker verjetno pa nimaš opcije da bo to vedno na soncu, sploh pa v LJ nimate ravno sonca na pretek..... (p.s. na psa se ne smeš zanašati, sploh ker če ni delovna (linija) pasma z IGP (IPO) 3 izpitom....je pa res da razni đžankiji verjetno že samo da se nekdo na 4 nogah ki ima vsaj 30kg dere ko opica :) že zadostuje.....za profije pa itak ni ovir....). Jaz osebno, če bi se odločal za tak video security bi vzel na kabel (res je pa kot si napisal, razkoplješ celo bajto za to in je zopet vprašanje dodane vrednosti tega.....).

Napisano

Jaz sem iz alija pred cca. stirimi leti vzel 4x kamere 5MP + snemalnik za 200€. Snemalnik podpira motion detect, alarm, face recognition itd. itd. So pa POE kamere, kar pomeni da ni potrebe po dodatnem 12v napajanju. NVR ima ze build in poe in tudi ne potrebujes dodatnega POE switcha. Kamere imajo 25 FPS in imajo build in mikrofon in zvocnik. Notri je moj WD HDD purple.

https://vi.aliexpress.com/item/32939484709.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.25.53df180222UGTU&gatewayAdapt=glo2vnm

Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Si preveril ali si prepričan da bo tale solar polnilec zadostoval za kamero, če je stream (oz. nastavil boš itak samo na motion detection) verjetno kar nekaj energije porabi, ker verjetno pa nimaš opcije da bo to vedno na soncu, sploh pa v LJ nimate ravno sonca na pretek.....

Ravno glede tega je ta kamera z novejšim panelom dost izboljšana...se pa dobijo še močnejši paneli od Eufi-ja.

Sicer pa,dokler ne preizkusiš itak ne veš kako bo baterija zdržala.

Za dve kameri sem dokaj siguren,da bo dost,za glavno pa bom še videl.

Panel ima kar dolg kabel,tako da lahko panel montiram bolj v smeri sonca👍

Če pa to nebi zadostovalo,pa imam 1,5m stran čez zid omarico napajalnika motorja vrat,in tam je prostor za napajalnik...bom speljal kabel,in bo mir.

Kuža pa veš,da je tapravi čuvaj...😃

Napisano

Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje. 

Odločil sem se za nakup 65" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in

Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.