Skoči na vsebino

Hišna elektronika

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

To je res in se strinjam. Nekako ti posnetki niso uporabni, če ne odreagiraš v trenutku, ko kradejo in pokličeš policijo. Čeprav ne vem, če ti bumbarji znajo priti potiho k bajti, ko jim sporočiš, da ti nekdo krade po hiši. Nekako sem izvedel, da je najbolj efektiven alarm, ki naredi hrup okrog hiše. Tisto jih sigurno prežene. Resnih mojstrov se boš pa težko ubranil, ker najprej bodo v omaricah vse pocvikali, potem pa hišo izpraznili, če že res hočejo.

Popravljeno od Agerg
Napisano

Zgodba izpred dveh desetletij. Bratranec ima hišo 5 minut hoje do policijske postaje. Sredi noči on, njegova žena in njun še majhen otrok spijo v zgornjem štuku. Zanajo ropot in skozi okno vidijo 3  neznance ki probajo vlomit vhodna vrata. Takoj pokličejo policijo. Vlomilcem ni uspelo skozi vhodna, jim je pa uspelo vlomit skozi atrij. Prebrskajo hodnik in najdejo ključe od Mercedesa ML s katerim se potem odpeljejo. 

Policija 5 min hoje daleč se pripelje po pol ure. Na vprašanje bratrančeve žene, kje so toliko časa hodili, policist reče da za takšno plačo pa ne bo nosil glave naprodaj. 

• Začuden 1
  • Žalosten 3

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Tudi sam sem že slišal zgodbo, ko so ponoči ukradli skoraj novega terenskega Mercedesa iz garaže zelo varovane hiše. Zgoraj spali, spodaj vse pod alarmom, pes, ... pa je Mercedes kljub temu izginil. Vem, da si zaščite proti profesionalnim vlomilcem ne moremo privoščit, kot si jo nekateri (24/h fizično varovanje varnostnika s pištolo v posebni ogrevani stražarnici pred hišo) ... poznam tak primer ...

Glede ustvarjanja hrupa ... vsaj pri mojem sosedu - nasproti moje spalnice se pogosto ponoči sproži sirena alarma in tuli kakšnih 10 minut. Prvič, drugič sem še malo opazoval, sedaj pa si samo še zatisnem ušesa in počakam, da piskanje mine.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.