Skoči na vsebino

Mazda CX-60

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 38 minutami je Bini napisal:

Hladilna še ne zavre pri 115...😉

Menjajo motor pod garancijo, kaj pa vzrok so odpravili ali vsaj približno vejo kaj je.... 🤔

Zaenkrat se neve kaj je vzrok.

Napisano

To je najbrž kak osamljen primer. Ni to za posploševati. Kot pri prvi generaciji 6-k, ko so zaribaval motorji. Dokler nismo ugotovili, da je potrebno menjavati bakrene  podložke. 

Tako, da po moje ni nobene panike. 

Napisano

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

To je najbrž kak osamljen primer. Ni to za posploševati. Kot pri prvi generaciji 6-k, ko so zaribaval motorji. Dokler nismo ugotovili, da je potrebno menjavati bakrene  podložke. 

Tako, da po moje ni nobene panike. 

Če je napisal, da ni osamljen primer.

pred 1 uro je Bini napisal:

Hladilna še ne zavre pri 115...😉

Vem da ne.

Če ne bi tista i20n bila za odpad, pa je dalje Nordschleife grizla.

Pa normalno imajo hladilno na 90-100°C avti, tak da je nekaj moglo it konstrukcijsko pošteno narobe.

Napisano

Meni se ni zaenkrat, je pa res da ko se izvaja regeneracija vsakih 700 km je okoli motorja hudičevo vroče ker vse samo poka od vročine

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Všeč 3
  • Začuden 1

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Radar zaznava oz. z drugacčno ikono na dislpleju in na HUD-u prikaže motoriste… zadnjič enkrat sem vozil za enim kolesarjem, pa je bila ikona kolesarja…

IMG_2412.jpeg

IMG_2414.jpeg

lp

Thomas

image.png

Napisano
dne 16. 6. 2024 ob 15:59 je Jest napisal:

Radar zaznava oz. z drugacčno ikono na dislpleju in na HUD-u prikaže motoriste… zadnjič enkrat sem vozil za enim kolesarjem, pa je bila ikona kolesarja…

IMG_2412.jpeg

IMG_2414.jpeg

Pri meni je vse bela mazda 3

Napisano

Motorista sem že imel, kolesarja pa še ne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 1 mesec kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Živjo vsem,

da oživim malo tole temo.

Postal sem lastnik CX-60 PHEV in dokler ne uredim vseh papirjev bi bil vesel kakih koristnih informacij.

@Jest oz. ostali, ki imate tega orjaka, upam da mi boste lahko pomagali.

Predvsem bi zdaj moral v garaži bloka narediti še polnilnico (nekako ne bi montiral samo vtičnice) pa me zanima ali lahko krmilim polnjenje baterije preko avta na daljavo ali moram nabaviti tako polnilnico, ki mi omogoča "daljinsko upravljanje"?

Videl sem, da lahko v avtu nastavim čas začetka polnjenja (in verjetno tudi konca), ampak v praksi si zamiljam, kaj pa če si v nekem trenutku zaželim vklopiti polnjenje prej, kot je nastavljeno v avtu. Ali to lahko naredim na daljavo (naložil sem si app MyMazda) ali bom moral stopiti do avta in to urediti?

Koliko km v praksi naredite na elektriko?

Lp

Pero

• Všeč 4
  • Ljubim 1
Napisano
pred 17 minutami je MPero napisal:

Živjo vsem,

Postal sem lastnik CX-60 PHEV in dokler ne uredim vseh papirjev bi bil vesel kakih koristnih informacij.

Predvsem bi zdaj moral v garaži bloka narediti še polnilnico (nekako ne bi montiral samo vtičnice) pa me zanima ali lahko krmilim polnjenje baterije preko avta na daljavo ali moram nabaviti tako polnilnico, ki mi omogoča "daljinsko upravljanje"?

Videl sem, da lahko v avtu nastavim čas začetka polnjenja (in verjetno tudi konca), ampak v praksi si zamiljam, kaj pa če si v nekem trenutku zaželim vklopiti polnjenje prej, kot je nastavljeno v avtu. Ali to lahko naredim na daljavo (naložil sem si app MyMazda) ali bom moral stopiti do avta in to urediti?

Lp

Pero

ČESTITKE, KJE SO SLIKE !!!!

• Všeč 3
  • Haha 1
Napisano
pred 48 minutami je MPero napisal:

Živjo vsem,

Lp

Pero

Srečno vožnjo,predvsem na elektriko.....👍🍀:zoom-zoom:

Napisano

Hvala!

Na slikanje pa nisem niti pomislil. Eno sliko sicer mam, ampak saj tudi vreme ni bilo pravo te dni 🤷‍♂️

IMG_20240926_134152.jpg

• Všeč 6
  • Ljubim 5
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Ali komu deluje preverjanje stanja baterije na Mazdini strani >> https://www.mazda.si/lastniki/pregled/

image.png

https://www.mazda.eu/en/state-of-health/?language=slovene

Meni vedno napise samo tole (Trenutno teh informacij ne moremo prikazati. Prosimo, poskusite znova pozneje.😞

image.png

lp

Thomas

image.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Načeloma bi moral vnesti samo VIN… samo izgleda nekaj s podatki ni postlmano na strani Mazde… ;( 

lp

Thomas

image.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano
dne 27. 9. 2024 ob 13:41 je MPero napisal:

Živjo vsem,

Lp

Pero

polnjenje se lahko vključi kadarkoli preko aplikacije

Napisano
dne 27. 9. 2024 ob 13:41 je MPero napisal:

Živjo vsem,

Lp

Pero

Glede polnjenja... Ce polnilnica ne omogoca daljinskega vklopa, kabel enostavno priklopis v avto... in ce se ni toliko ura, da bi se zacel polnit, to enostavno zazenes preko apliakcije My Mazda ... 

Koliko km lahko naredil izkljucno na elektriko, je odvisno od tega, kako hladno je. Poleti meni ponavadi kaze "range" nekje me 55 in 65 km ... pozimi pa nekje okoli 40 do 45 km ... Pozimi je doseg toliko manjsi, ker so to slabi pogoji za baterijo, pa se gretje pokuri veliko energije ... Poleti je sicer tudi klima porabnik... ampak se zdalec ne tako potresen kot električni grelec... Zal CX-60 nima toplotne črpalke, kar bi bilo ravno za "zimski doseg" prece bolje ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
dne 12. 10. 2024 ob 9:36 je Jest napisal:

Ali komu deluje preverjanje stanja baterije na Mazdini strani >> https://www.mazda.si/lastniki/pregled/

image.png

https://www.mazda.eu/en/state-of-health/?language=slovene

Meni vedno napise samo tole (Trenutno teh informacij ne moremo prikazati. Prosimo, poskusite znova pozneje.😞

image.png

meni deluje

null

image.png

Napisano
pred 9 urami je Jest napisal:

Koliko km lahko naredil izkljucno na elektriko, je odvisno od tega, kako hladno je. Poleti meni ponavadi kaze "range" nekje me 55 in 65 km ... pozimi pa nekje okoli 40 do 45 km ... Pozimi je doseg toliko manjsi, ker so to slabi pogoji za baterijo, pa se gretje pokuri veliko energije ... Poleti je sicer tudi klima porabnik... ampak se zdalec ne tako potresen kot električni grelec... Zal CX-60 nima toplotne črpalke, kar bi bilo ravno za "zimski doseg" prece bolje ... 

Kaj pa dinozaver pravi? Olje ni ogreto, vprašanje je kako je pomazan, ti oa stisneš gas, ker se je treba hitreje premaknit in se vklopi ter bi takoj na prvo moral dat velik od sebe. Tole mi namreč pri PHEV ni bilo nikoli jasno kako vzdrževati primerno temperaturo za bencinski del pogona. Ker tukaj se skos pogovarjamo kako ni dobro, da motor laufa hladen, kako je treba delat relacije itd itd. PHEV pa deluje ravno tam kjer ni najbolje - pri hladnem motorju. :nevem:

33112_1.png

Napisano

V EV načinu je dovolj moči, da ni potrebe po tem, da bi na polno pohodil in tiščal mrzel motor ... Ko pa se ob normalnih pogojih vklopi bencinski motor ali ko ročno prestaviš v način, da se zažene bencinski motor, je pa res, da ni fajn, da ga takoj na polno poženeš. Tako, kot ga verjetno tudi ne pri navadnem avtu ... Se pa, kolikor vem, tekočine tudi ogrejejo v EV načinu vožnje ... sploh takta, ko so zunaj nižje temperature, zato je tudi poraba baterije v mrzlih dneh višja ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 8 urami je Jest napisal:

V EV načinu je dovolj moči, da ni potrebe po tem, da bi na polno pohodil in tiščal mrzel motor ... Ko pa se ob normalnih pogojih vklopi bencinski motor ali ko ročno prestaviš v način, da se zažene bencinski motor, je pa res, da ni fajn, da ga takoj na polno poženeš. Tako, kot ga verjetno tudi ne pri navadnem avtu ... Se pa, kolikor vem, tekočine tudi ogrejejo v EV načinu vožnje ... sploh takta, ko so zunaj nižje temperature, zato je tudi poraba baterije v mrzlih dneh višja ... 

Toyotini hibridi recimo segrejejo motor malenkost... potem pa sploh ne laufa, razen če na polno stisneš... in ja, potem takole na AC zapelješ na uvoz in gledaš pred sabo dim iz auspuhou, k kondenz vn nabije, ko folk pohodi :D

Pa tudi verjetno res nezdravo za motor, da gre pune rore hamre iz 60,70 stopinj olja na rdeče območje

Verjetno ima tvoj dinozaver ravno zato notri 0w20 olje, da se prej segreje :) 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.