Skoči na vsebino

ADITIV DATACOL - MAZDA 2.2 Dizel

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 20 minutami je NevLado napisal:

Kaj pa za bencinarja kupt? Sam se bojim to not vlit, ker že zdej laufa ko urca, da mi ne bo motorja skuril :lol:

Gelipter je v svojega benzinarja vliv. Pa baje, da mašina še vedno laufa. 😄

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Gelipter je v svojega benzinarja vliv. Pa baje, da mašina še vedno laufa. 😄

Mislm okej, gledam zdej in obstaja tudi bencinska različica.

Recimo da vsak mesec natankam 100ko vsaj 1krat. Pa da tisto spuca sistem. Ventilov itak ne more spucat zaradi direktnega vbrizga. Nevem kaj bi mi to doprineslo zares. :huh:

Napisano
pred 47 minutami je NevLado napisal:

Mislm okej, gledam zdej in obstaja tudi bencinska različica.

Recimo da vsak mesec natankam 100ko vsaj 1krat. Pa da tisto spuca sistem. Ventilov itak ne more spucat zaradi direktnega vbrizga. Nevem kaj bi mi to doprineslo zares. :huh:

Šobe ti spuca....😉 kot jih 100tka,če ti jih....🤔

pred 2 urama je Alex napisal:

Največja in najbolj opazna razlika je ta, da liqui moly ne veže vode nase, ki je v rezervoarju in v pa v samem sistemu goriva. To se pozna tudi pozimi, ko tako izloči veš parafin. 

Datakol veže vodo nase, pri tem zviša malo temperaturo izgorevanja in  posledično tako tudi voda skupaj z gorivom "zgori". Druga, pomembna stvar je ta, da izredno lepo topi nečistoče, ki se pojavljajo v sistemu in samem motorju. 

To smo lepo videli ob predstavitvi. Tudi injektorje fajn "spuca". 

To sicer opravi tudi liqui moly, a mnogo slabše in nekako na pol. Takoj sem opazil zjutraj boljši in takojšen zagon motorja. Pa tudi nekako bolj tiho deluje, odkar sem vlil flaško noter. 😊 

Nisem zaposlen pri tej firmi, samo svoja opažanja povem. 🤗

Te bojo zaposlili,če jih boš tako hvalil.....😂

Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Šobe ti spuca....😉 kot jih 100tka,če ti jih....🤔

Te bojo zaposlili,če jih boš tako hvalil.....😂

Ah, ponavadi pohvalim stvar, ki jo tudi sam sprobam in da me prepriča z dokazi. 😉

Napisano
pred 6 urami je NevLado napisal:

Kaj pa za bencinarja kupt? Sam se bojim to not vlit, ker že zdej laufa ko urca, da mi ne bo motorja skuril :lol:

Jaz sem za svojo letnik 2009 razmišljal, da bi dal aditiv, ki zmanjša porabo olja. Naj bi naredil neko oblogo okrog obročkov... Sam me je strah,da ne bo pa pol kje drugje se kej nepričakovanega pojavilo 🤔

Napisano

Evo, naredil sem prvih 500 km s tem aditivom. Avtocestna poraba se je zmanjšala iz 6,5 na 6,3 /100. Že to je super.👍 Sicer pa je motor sedaj, ko je  izgleda že vse prečistilo, veliko tišji in zjutraj vžge takoj. Opaziti  je, da deluje. 

Napisano

Po opravljenih parih regeneracijah so se le-te ustalile na vsakih nekje  235-240 kilometrih. Tudi 250 je bilo nazadnje. Tako, da tudi tukaj vidim izboljšavo oziroma so se intervali znatno podaljšali. 👍

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Po opravljenih parih regeneracijah so se le-te ustalile na vsakih nekje  235-240 kilometrih. Tudi 250 je bilo nazadnje. Tako, da tudi tukaj vidim izboljšavo oziroma so se intervali znatno podaljšali. 👍

Super,še malo pa bo čist kot bencinar.....🤣

• 6 mesecev kasneje...
Napisano
pred 5 urami je SpEkTr napisal:

a imamo kakega datacol dealerja na forumu? :)

Jaz sem ga ravno danes kupil v Axle v Kopru. Je že v rezervoarju. 😊

Napisano

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• A 2018 letnik nima več homologiranih 17?   Namreč jaz imam na 2017 leniku homologirane R17 in R19.   Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.     Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.   Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.   Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.   Pnevmatike Vredestein 225/45 R19 96V XL 3PMSF | Wintrac PRO+ | LiderPnevmatik.si WWW.LIDERPNEVMATIK.SI Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.  
    • jaz sem se tudi v pon ustavil na shellu, ker me je zanimalo če imajo tudi v NM tako kot pravi @Alex E5 na navadnem 95... in ja, bomba 
    • najprej so bili karavani, potem so bili enoprostorci, sedaj so suvi, prej ali slej se bo cikelj obrnil in karavana bo šla dalje !!!
    • To je bila pa dolga vojna 😜
    • Daj vin šasijo da pogledam, sam d kisikova sonda crkne mal dvomim, možno pa je, jz bi kr adblue off naredu k ga najbrš adblue serje ne ta sezor. K boš zmetov 1500€ na avto pa še kr nbo delal. Preden boto adblue začel meriti bo tud ta mazda pezijo dočakala. O vw in adblue pa raje nebi sploh kometirov.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.