No, pol pa rečejo da mazda nima dobrih hibridou...
Papca bencin in olje...
Šalo na stran, dolivaj olje pa se ne sekiraj, dokler ne bo tako kritično, da boš moral dat liter na vsak tank
Počasi boste prišli za menoj...
To jaz trdim že zelo dolgo. In ne le, da je najbolj ekološko, je tudi najbolj ekonomično. Naša petka je bila takrat okoli 26.000€, prevozili smo pa 360.000 km. Brez nekega velikega stroška... Če bi jo menjal po nekaj letih, bi bil finančno precej na izgubi. Če bi nekaj let staro vzel, bi dobil avto, ki je ven iz garancije in ne vem, kaj je predhodnik počel z avtom. Lahko bi se pošteno za?€bal... Tako sem vzel novo, vozil brez skrbi, poznal zgodovino avta, ...
In, če bi takrat vedel, kar vem zdaj, je še ne bi zamenjal...
Tako da, ja, se popolnoma strinjam: lahko rečemo, da smo najbolj eko, če kupimo avto in ga zvozimo do konca, ne pa da se avte menja na par let...
Dajte no malo kritično razmišljat, dokažite mi, da ste tega sposobni.
Pomislimo: koliko CO2 ustvari nafta, da pride do vas?
Da jo potegnejo globoko iz tal, gre ogromno energije. Tam, kjer se črpa nafta, nič ne raste, je onesnaženo.
Potem prenesejo na drugo lokacijo, rafinirajo, spet peljejo čez pol sveta, da pristane na črpalki ... Koliko CO2 se tu ustvari?!
Od koder jo vi pretočite v vozilo in nato v delčku sekunde sežgete ... Ter tako dodatno onesnažite okolje. Še s čim hujšim kot CO2, npr. NOx, kar prikladno pozabljate ...
Še enkrat, počasi. Vsak liter nafte je moral priti iz globin zemlje, prepotovati pol sveta, da ste ga v nekaj minutah v svojem ICE-stroju sežgali in z njim hudo onesnažili okolje.
Še kdo misli, da EV-ji niso čistejša tehnologija? Tudi če jih poganja elektrika iz nuklearke, so neštetokrat čistejši, da ne omenjam dejstva, da vedno večjemu številu ljudi elektrika "raste na strehi".
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.