Marsikaj imaš prav. Verjetno je moja varianta najprej poiskati-kupiti Mazdo 3 za dobro ceno, potem pa primerno spustiti ceno Mazde 6.
Vsak avto ima svojega kupca, razen tegale ... tri leta bo od začetka prodaje: 😃
Pa sej veš, da ta logika ne gre tako. Kolikor boš uspel prodati bo povedal trg, ker šele ko kupec da šuške rečeš prodal sem za X denarja. Ko pa kupuješ si pa na drugi strani in takrat ti diktiraš pogoje posla.
Je pa vedno težko, ker meni osebno je tud moja šestka veliko vredna iz uporabnega vidika, iz prodajno ekonomsko tržnega pa verjetno, če bi dobil 15 jurjev bi lahko bil verjetno kar zadovoljen. Pa če zdajle vprašam ga verjetno ni forumaša, ki bi dal tud 15 zanjo. Mam prav? 🤣
A bova tole fertik danes? 😆
Na Danskem bi tak avto koštal čez 70.000 € (čez prst stanejo 2 x toliko kot v Sloveniji ... njihov davek je cca 150% za vrednost osnove nad cca 30.000 €).
Ne morem napisat, da je avto na Nizozemskem stal 37k€, ker to ni res.
Kakšna manipulacija??? Je konkreten avto stal blizu 37.000 € ali ni? Belgija Boss, Belgija. Kupil ga je skoraj tvoj sosed v Belgiji, kjer je začasno delal. In bil je zelo pedanten.
Koliko je tedaj konkreten avto stal za morebitnega današnjega kupca in prodajalca ni važno. Važno je (to kroji ceno rabljenega), v kakšnem fizičnem stanju je (vključno z zgodovino), nekaj tudi poreklo (rent a car, testni, podjetje, 1. lastnik, 3. lastnik, itd) in predvsem, kakšno je povpraševanje na trgu in kakšna je ponudba, konkurenca, tudi drugih znamk.
Jaz bi ga zamenjal za manjšo Mazdo 3, pa imajo primerljive trojke oglaševane cene približno enake, kot Mazde 6. Recimo, da 6-ko prodam za 18.000 in kupim za 18.000 tole, 5 mesecev mlajšo trojko??? Če bi to naredil, potem verjetno z menoj nekaj ni OK.
OK, prodam 6-ko tudi za 15.000, ampak če dobim tole 3-ko za 12.000. Lahko tudi za 10.000, če dobim tole trojko za 7.000. Fer? 😃
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.