Alex Napisano 2. februar, 2020 Prijavi Napisano 2. februar, 2020 V obeh primerih bo v redu avto.?e je toliko razlike v ceni, bo le ta verjetno prevladala. Jaz se vedno odlo?im po filingu. Ne glede na ceno. Res pa je, da nikoli ne kupujem novih avtov in je la?je, ker ni toliko denarja.Kar kupi? s tem mora? bit zadovoljen. 1 Citiraj
Boss Napisano 2. februar, 2020 Prijavi Napisano 2. februar, 2020 Pazi, da se ne bo? prehitro zaletel z odlo?itvijo.1.) KIA je cena z njihovim financiranjem, kar ne pomeni, da bo? pla?al to ceno, ki jo vidi? v oglasu ampak kar nekaj jurjev ve?. Res dobro preveri, kaj je s tem financiranjem, ker ko sem sam izbiral me je kar glava zabolela kak?na natega je to.2.) Avtotrade Vrhnika so eni ?udni ?alabajzerji, ker dajajeo v oglase avte, ki jih sploh nimajo. Ko pride? k njim se pa pogovarja? potem o ?ist drugih modelih za drug denar.3.) Mazda ima popolno usnje, Kia samo delno na sede?ih in ?e se ne motim tudi niso elektri?ni.4.) Mazda ima dosti bolj?e ozvo?enje5.) Kia ima multilink bla?enje zadaj, kar je bolje od Mazde6.) 1.4T je bolj?i tako navorsko kot odzivno. Jaz osebno bi pri Mazdi raje gledal SkyactivX ampak to je nekje 2 jurja ve?.7.) 7 letna garancija pri Kia je kr lep plus.8.) KIa ?al nima DAB radia, kot mi je znano, kar bi znalo bit lahko v prihodnje problem, ?e se bodo odlo?ili skenskat analogni radio.9.) Na zadnji klopi je problem za stopala pri Xceedu10.) Znotraj je Mazda vsaj za klaso ali dve bolj moderna, ampak to je lahko za nekoga tudi minus. V glavnem... te?ko odlo?itev ima?, zdaj nastopajo pa? drugi faktorji. Citiraj
Kawa Illy Napisano 2. februar, 2020 Prijavi Napisano 2. februar, 2020 Odlika Mazde je tudi, ?e seveda na to gleda? s tega zornega kota, da ti turbina ne more crknit, ker je pa? nima in da tudi nima filtra trdnih delcev na izpuhu - to velja za bencinske G motorje, ne pa tudi za X. G 150 pa naj bi dobili v naslednjem mesecu ... Citiraj
Robert Napisano 3. februar, 2020 Prijavi Napisano 3. februar, 2020 Odlika Mazde je tudi, ?e seveda na to gleda? s tega zornega kota, da ti turbina ne more crknit, ker je pa? nima in da tudi nima filtra trdnih delcev na izpuhu - to velja za bencinske G motorje, ne pa tudi za X. G 150 pa naj bi dobili v naslednjem mesecu ... To pa prvi? sli?im, da imajo Skyactive-X motorji filter trdnih delcev na izpuhu......saj gre za bencinski motor.... Citiraj
Jest Napisano 3. februar, 2020 Prijavi Napisano 3. februar, 2020 Ce gledas iz tega stalisca, je bolje, da avta nimas... potem ti tudi ne more crknit :D Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Shrek Napisano 3. februar, 2020 Prijavi Napisano 3. februar, 2020 Ja ja...tud bencinarji so ?e s tem filtrom... Citiraj
Kawa Illy Napisano 3. februar, 2020 Prijavi Napisano 3. februar, 2020 Khm ... Allgemein Kategorie Herstellerangabe Marke Mazda Modell CX-30 SKYACTIV-X 2.0 M Hybrid Typ Selection Baureihe CX-30 CO2-Effizienzklasse A HSN Schl?sselnummer 7118 TSN Schl?sselnummer AID KFZ-Steuer/Jahr (Kann aufgrund WLTP-Umstellung abweichen) 116 Euro Herstellerinterne Baureihenbezeichnung DM Modellstart 09/2019 Baureihenstart 09/2019 Grundpreis 28990 Euro Grundpreis 28990 Euro Motor und Antrieb Kategorie Herstellerangabe Motorart Otto Kraftstoffart Super Abgasreinigung Otto-Partikelfilter Motorbauart Mild-Hybrid (Otto/Elektro) Citiraj
_obby Napisano 3. februar, 2020 Prijavi Napisano 3. februar, 2020 Nekje nazaj se je govorilo o porabi goriva... nasa CX-30 rocni menjalnik X180 - trenutno 3k prevozenih, povprecje 6.4l ... vecina vozim jaz, zelo mesano, ne sparam ... elektricne ki srecam na AC in vozijo 100kmh, prehitevam z 140 Citiraj
323 BA Napisano 3. februar, 2020 Prijavi Napisano 3. februar, 2020 Khm ... Allgemein Kategorie Herstellerangabe Marke Mazda Modell CX-30 SKYACTIV-X 2.0 M Hybrid Typ Selection Baureihe CX-30 CO2-Effizienzklasse A HSN Schl?sselnummer 7118 TSN Schl?sselnummer AID KFZ-Steuer/Jahr (Kann aufgrund WLTP-Umstellung abweichen) 116 Euro Herstellerinterne Baureihenbezeichnung DM Modellstart 09/2019 Baureihenstart 09/2019 Grundpreis 28990 Euro Grundpreis 28990 Euro Motor und Antrieb Kategorie Herstellerangabe Motorart Otto Kraftstoffart Super Abgasreinigung Otto-Partikelfilter Motorbauart Mild-Hybrid (Otto/Elektro)X ga ima, G122 in G150 pa sta brez. Citiraj
Civic Napisano 4. februar, 2020 Prijavi Napisano 4. februar, 2020 No pa je kon?no doma ... malo je trajalo, da sem spravil v promet cx3 in je sedaj prostor v gara?i za cx30. 1 Citiraj
Bini Napisano 4. februar, 2020 Prijavi Napisano 4. februar, 2020 Sre?no vo?njo,kje pa je lepotica? Citiraj
Gelipter Napisano 4. februar, 2020 Prijavi Napisano 4. februar, 2020 Ej....?estitke zoom zoom lp Citiraj
tinček Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 ?e kdo opa?a te?ave z motorjem G122 (?ibkej?i motor) pri Mazdi CX 30 in drugih modelih? Avto nenavadno trese in vibrira pri deaktivaciji dveh cilindrov in konstantni vo?nji, kar se dogaja zelo pogosto in ?e najve?krat pri enakomerno hitri vo?nji okoli 70-80 km na uro, pa tudi na avtocesti. Stvar je v mojem primeru mote?a, tuji forumi so POLNI podobnih izku?enj in lastniki si pulijo lase od nezadovoljstva. Mazda bo nekaj morala storiti, da odpravi to napako. https://www.mazda-forum.info/threads/mazda-cx-30-vibrationen.78994/ Javite se lastniki, ki imate enak problem! Citiraj
323 BA Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 Nisem lastnik, a na testni vo?nji 3 G122 me je to zelo motilo. Po spominu je bil vpoklic je bil glede tega. Ali je narejen pri tvojem avtu (ne gleda na to da je avto povsem nov). 1 Citiraj
tinček Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 Ne, ni bilo nobenih vpoklicev, razen pri napakah, ki jih je povzro?ala deaktivacija cilindrov in so avti potem uga?ali ali se niso ve? pri?igali. V tem primeru govorimo le o mote?ih tresljajih in vibracijah v kabini. 1 Citiraj
50keda Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 Ja tole se dogaja tudi na drugih, moja M6 2019 ima podobno obna?anje. Zadeva je v tem, da je normalno, da se bo vse treslo, ?e ne letijo vsi bati in je motor obremenjen. Zdej, zakaj pa tak dolgo ?aka elektronika z vklopom, je pa meni tudi logi?no: Predstavljaj si pelje? se po ravnini 70-80 z konstatnim plinom. Ra?unalnik ugotovi, da za to rabi? X konjev, hkrati pa ra?unalnik ugotovi tudi, da teh X konjev lahko izstisne samo iz dveh batov in evo ga vklopi ti samo dva bata, je sicer teh X konjev zelo na meji ampak avto gre. Po mojem bi morali malo te pragove po?timat, ampak zaradi emisij in porabe vrjetno to nebojo delali. Druga?e pa js se temu izognem tak, da pa? mal bolj prtisnem na gas, ?e me ?e res fejst moti. Citiraj
tinček Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 Dr?i, in ?e ?lovek zelo veliko vozi relacije s hitrostjo 70-80 km na uro, ravno ne more posebej pospe?evati samo zato, da ne bi ?util nenehnih vibracij avta. Sploh ne, ?e ima? avto pred sabo in nima? kaj pospe?evati. Zelo nerodno, Mazda! 2 Citiraj
323 BA Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 SW izklop bo gotovo mo?en, samo da se na?tudira zadeva. Ampak seveda je to sivo obmo?je...garancija?? X ima verjetno tudi to? Citiraj
SpEkTr Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 To bi pomoje komot naredili. Je pa res, da je potem potrebno popraviti ?e marsikaj, ker deklarirana poraba itd..ne bo ve? to to. 1 Citiraj
Gelipter Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 Ej...pelji na Mazda servis...Garancija..verjetno bo treba sowftersko kaj posdobit...so na Mazda servisu dobili kaj novega za to... Zoom zoom ..lp Citiraj
tinček Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 Hvala vsem za odgovore. Garancije ni mogo?e uveljavljati, ker je normalno, da avto vibrira pri izklopu dveh cilindrov. Servis ne more ni?, ker bi avto potreboval novo homologacijo, zato poseg v avto ni dovoljen. Avto z G122 motorjem trese vsaki?, ko se izklopita dva cilindra, seveda pa postane tresenje bolj mote?e,ko avto pelje? dlje ?asa v hitrosti, ko sta izklopljena. V bistvu sploh ni nobene re?itve, ?lovek lahko samo ob?aluje nakup avta. Citiraj
Alex Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 In potem naj bi bili na?i dizli traktorji?? Citiraj
SpEkTr Napisano 6. februar, 2020 Prijavi Napisano 6. februar, 2020 In potem naj bi bili na?i dizli traktorji?? To Alex Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.