Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 54 minutami je FuManchu napisal:

Js se je nebi branil:bravo:

00a0ef6704aaa858-medium.jpg

Saj jo lahko nabaviš. Edino tej benzinski mlinčki noter 1.0 so bolj bogi. Pa še, ko preklopiš na plin (veliko jih ima tudi plin) je bolj bogo vse skupaj v klancih. 😉

Napisano
pred 8 urami je klemen 77 napisal:

Vzel sem gt plus opremo in machine siva barva.

😀

Avto sem pa kupil pri avto močnik.

A je ta tvoja? 🙂 

WWW.AVTO.NET

Mazda CX-30 X186 GT Plus, letnik:2022,0 EUR :: www.Avto.net ::

Napisano

Izgleda da bo po treh letih potrebno zamenjati sprednje brisalce na CX 30, saj sedaj še originalni (prvi) so postali zelo trdi in "ropotajo" po šipi. Kaj priporočate, razmišljam o Bosch Aerotwin.

Napisano
pred 38 minutami je Robert napisal:

Izgleda da bo po treh letih potrebno zamenjati sprednje brisalce na CX 30, saj sedaj še originalni (prvi) so postali zelo trdi in "ropotajo" po šipi. Kaj priporočate, razmišljam o Bosch Aerotwin.

Jaz sem prisegal vedno na original ampak sem probal sedaj Aerotwin in ni razlike na 6ki.

Napisano
pred 7 urami je Robert napisal:

Jaz bi vseeno vzel original. Ni tako velika razlika v ceni. Bosh tudi ni več neka kvaliteta kot je bila nekoč. 

Sedanji original na moji cx30 brišejo veliko bolje kot razno razni aftermarket, ki se jih kupoval recimo za 6-ko.

Jaz bom definitivno kupil originalne, ko bo za to čas. 

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Jaz bi vseeno vzel original. Ni tako velika razlika v ceni. Bosh tudi ni več neka kvaliteta kot je bila nekoč. 

Sedanji original na moji cx30 brišejo veliko bolje kot razno razni aftermarket, ki se jih kupoval recimo za 6-ko.

Torej bo Alex kupil aftermarket. :)

Na Mazde sem do seda dajal original ... in dobro brišejo 3 leta. Aerotwin sem kupoval za Hondo in so dobro brisali 1 leto. Morda tudi zato, ker sem s Boschovimi praskal led s šip, v času Mazd pa ni več mraza oz ledu na šipah ... od poletja do danes še niti 1 x. 

Naslednjič kupim Boschove, ki so najmanj pol cenejši ... 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 9 urami je Robert napisal:

Koliko prevoženih km že kaj imaš? 😊

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Koliko prevoženih km že kaj imaš? 😊

Malo oziroma skoraj nič - 19400 km.

Napisano

Heyner brisalci najboljši,samo za CX30 še jih nimajo.

Pardon,imajo jih za CX30

?If you?re afraid to fail, then you?re probably going to fail.? ? Kobe Bryant

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Je že kdo menjal svečke na CX-30 X186......🤔

Ne se sekirat za to. Do takrat, ko boš (ko bomo) prišeli na vrsto, bodo že poceni aftermarket na trgu. 

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
pred 29 minutami je Alex napisal:

Ne se sekirat za to. Do takrat, ko boš (ko bomo) prišeli na vrsto, bodo že poceni aftermarket na trgu. 

Ah te svečke me ne skrbijo preveč 😉 Hočem samo zvedet,če je že kdo med nami prišel do 60kkm.....😉👍

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je Alex napisal:

pred 1 uro je Alex napisal:

Ne se sekirat za to. Do takrat, ko boš (ko bomo) prišeli na vrsto, bodo že poceni aftermarket na trgu

Brisalce original Mazda, svečke pa aftermarket. 😲 🙃 In to pri tako sofisticirani tehnologiji x186, ko je res pomemben vsak mikrometer natančnosti, se špara glih pri napačnih stvareh. Ali sem pa jaz čuden in tvoje logike ne razumem. Tudi možno. 😀

Popravljeno od Janez007
  • Haha 3
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Brisalce original Mazda, svečke pa aftermarket. 😲 🙃 In to pri tako sofisticirani tehnologiji x186, ko je res pomemben vsak mikrometer natančnosti, se špara glih pri napačnih stvareh. Ali sem pa jaz čuden in tvoje logike ne razumem. Tudi možno. 😀

Aftermarket svečke bodo na trgu od istega proizvajalca, ki dela tudi original. 

Tako je z bremzani in vsemi ostalimi rezervimi deli. Brisalce pa dela Bosch. 

Oziroma Kitajci. To niso prvovgradne deli, ki so vsaj pri Mazdi, kar se tiče brisalcev,  veliko kvalitetnejši originalni kot aftermarket. Enako je z akumulatorjem. Original zdrži veliko let, ostali so bolj tako-tako. Srednja žalost. 

Zato pa, aftermarket (original) svečke da, aftermarket brisalci - ne. Kapiraš? 🤔

• Haha 1
  • Zmeden 1
  • Ni všeč 1

Napisano

A za svecke pa je vseeno, ce so aftermarket slabse kvalitete? Ce pravis, da so brisalci taksni in tudi akumulatorji, zakaj potem sklepas, da bodo aftermarket svecke enake kvalitete ali celo boljse od originalnih? 🤔

• Všeč 1
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Aftermarket svečke bodo na trgu od istega proizvajalca, ki dela tudi original. 

Tako je z bremzani in vsemi ostalimi rezervimi deli. Brisalce pa dela Bosch. 

Oziroma Kitajci. To niso prvovgradne deli, ki so vsaj pri Mazdi, kar se tiče brisalcev,  veliko kvalitetnejši originalni kot aftermarket. Enako je z akumulatorjem. Original zdrži veliko let, ostali so bolj tako-tako. Srednja žalost. 

Zato pa, aftermarket (original) svečke da, aftermarket brisalci - ne. Kapiraš? 🤔

Spet bučke. 1 mesec nazaj sem prilepil sliko, kako sem kupil Bosch brisalce made in serbia, pa si solil pamet polovici foruma kako so made in EU. So menjali proizvodnji proces v decembru?

• Všeč 2
  • Haha 4
  • Ni všeč 1
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

Spet bučke. 1 mesec nazaj sem prilepil sliko, kako sem kupil Bosch brisalce made in serbia, pa si solil pamet polovici foruma kako so made in EU. So menjali proizvodnji proces v decembru?

Sem nazadnje kupil Bosch zal 6-ko (izredno slabi brisalci, puščajo sledi na šipi) in so made in china. To zimo jih bom še pustil gor, da se izrabijo do konca, kolikor se sploh lahko izrabijo in jih spomladi zamenjal z mazda  originalnimi. 

Napisano

Ja potem bo glede na vse navedeno potrebno gledati za original brisalci, ima mogoče kdo kakšen podatek kakšna je cena za komplet prednjih za Mazdo CX-30 oziroma kje se dobi najceneje.

Napisano

Jest sem na servisu dal 30eur skupaj z menjavo. Za ta dnar se mi niti ne splaca cajta vzet do stacune it pa jih kupt, kaj sele iskat original sam da par evrov prsparam :)

Napisano
pred 1 uro je Brane napisal:

30 eur komplet prednji  BOSCH -GMT 

Se pravi, da so originalni, ki so najboljši enako "dragi" kot boschevi, slabi, kitajske izdelave? Pa to vam hočem dopovedati, da se izplača kupiti originalne. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Brez da "tapneš" jedro ventilčka tudi pri navadni zračnici ne boš nič napumpal.   Vsakič ko tapneš ventil na UST, se v njem lahko drobna kapljica mlekca zasuši. Saj temu je namenjeno mleko, da se suši ko pihne skozi luknjico. In ko ene 2x 3x tako pumpaš se v jedru nabere toliko zasušenega, da nobeno tapkanje ne pomaga več. Ko odšraufaš jedro je to lepo zabito in zrak ne more iti skozi. Potem ga poizkušaš "predrkat" pod vodo, očistit strjeno mleko, pa ima še vedno polovičen pretok v primerjavi z novim. Brez rezervne zračnice se še vozim okol, rezervna jedra imam pa vedno s seboj.    Naša familija ima 3 wheelsete na šlaufih, 3wheelsete pa na mleku. Tisti s šlaufi so neproblematični. Pri enih od UST - jev se ventili bašejo stalno (na3 pumpanja), pri drugih pa ne, pa imajo vsi Mucoff ventilčke in enako mleko.   S pumpo, niti majhno niti malo večjo veliko ne boš naredil na tubeless velikega volumna. CO2, pa ne eno, ampak nekaj bombic.  Tubless je fajn ker lahko zaflikaš s črvom. Če rabiš tubeless razdirat pa tlačit zračnico noter, si ga na...l.
    • eksluzivno najdeno za forumaše 😁
    • Ravno to sem mislil napisat, da je dobro imet v nahrbtniku vedno kako rezervno zračnico in orodje za menjavo. In pumpo, majhno, seveda. 
    • Bi mu pasala tablica GO DEEYAN
    • Počakaj še kakšno leto, boš lahko po LUFTU letal z nekimi takimi zadevcami, hehe
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.