Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 14 urami je jacques33 napisal:

Jaz sem iz Kranjske Gore do Ljubljane do sedaj prišel najhitreje s Cliom 2 1.6 16V.

S katero avtovleko, lokalna ali AMZS?

Napisano
pred 23 minutami je Bini napisal:

Jaz pa leta 1990 z Jugecom 60 iz Biograda čez Velebit domow v 5 urah.... :danzoman:

Koliko kilometrov?

Napisano

Najhitreje sem se peljal ponoči od doma v KP. Clio RS. Porabo sem imel povprečno v 17l/100km. Je še slika nekje. V 1h 15min sem bil pred Žusterno na parkingu. Happy times 😁

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Misli, da je bilo tam okoli 400km,če se dobro spomnem... 🤔

Sprašujem, ker sem se dosti vozil na relaciji Portorož - Zadar (cca. 320 km), po jadranski magistrali in sem rabil ene 5 ur pa pol. Takrat še ni bilo Reške obvoznice. Če si imel ti povprečje 80 km/h si pa mogu imet res stroj. 😄

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

To je bilo takoj po odblokadi, ki so jo naredili Srbi na cesti okoli Obrovca in Velebita, avgusta 1990 leta ponoči! Bilo je vse prazno do Karlovca, naprej je pa tako AC.... :bravo:

Napisano

Ko si še mlad in neumen je vse možno. Še ni bilo gorenjske AC v začetku 90-ih in sem ponoči (takrat se ljudje namreč skoraj niso vozili ponoči, kot se recimo danes) od Bohinja do Ljubljane za cca 90km porabil 50 minut. To je moj absolutn rekord.

Avto pa Jugo45 - s povrtano cilindri z glavo od Fiata 128 in dvojni fergazerja. Ja avto je šel preko 160km/h - glede na to da ni bil merjen na valjih je moral imeti več kot 70KM ali celo 75KM. Še enkrat - bil sem mlad in neumen. Poraba pa tudi prek 10 litrov, ko je zagrabilo. 😂

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Ne reče se tak.

Pravilno je tako:

Takrat je bil mlad pa nor, zdaj pa je še samo nor.

Če bi bil Slivka, bi že reko, da me je lopate strah.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Haha 2
  • Ljubim 1
Napisano
dne 19. 11. 2024 ob 19:49 je klemen 77 napisal:

Imam x186 dobro leto in pol pa ja zaenkrat brez tezav. Motor je zelo odziven itd. Ne pogresam nobene turbine. Pa + mazdi da se delajo motorje 2.0 ne pa tisti ko delajo mlincke 1.0😂bivsa ma capturja 1.3 tce poraba 7,2 litra😂

Brez zamere...moram te popraviti,da ne bo kdo mislil,da x nima turbo-ja. Ima vgrajen turbo,ampak ne klasičnega,ampak kompresor...zelo podoben kot Rootsovo puhalo.

To puhalo pa ni primarno vgrajeno za povečanje moči (čene bi vgradili drugačnega),ampak z ciljem,da ima motor v valjih zmeraj na voljo količinsko več zraka,kot pa ga potrebuje za popolno izgorevanje v kompresijskem modusu vžiga...skratka,da gorivu nikoli ne zmanjka zraka pri ekstremno redki mešanici goriva...gre za to,ker nikoli ne moreš doseči perfektno-homogeno mešanje goriva in zraka,in posledično se lahko zgodi,da se pojavijo "žepi" z ostanki goriva,kiateri zaradi premalo zraka neučinkovito-nepopolno izgorijo,in tako višajo stopnjo drobnih delcev itd...

Komplicirano,a na kratko razloženo-kompresijski vžig za čisto izgorevanje potrebuje zelo veliko zraka,in za to je vgrajen ta kompresor....ker pa je "kompresor", pa nima "turbo luknje" itd...

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 41 minutami je Bini napisal:

Če pa slučajno zataji, imaš pa v prtljažniku drugega.... 😉

Drži😂,in tudi nima turbo luknje😯...samo ta je deugačen,k je na elektriko na 12v🙄...

Napisano
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Drži😂,in tudi nima turbo luknje😯...samo ta je deugačen,k je na elektriko na 12v🙄...

Ja, nima turbo luknje je pa za polnit luknje.... :prstgor:

Napisano

Zanima me, je kdo že imel servis za 5. leto Mazde CX-30, bencinar, ročni menjalnik, AWD, Skyactive-X motor, na uradnem servisu in kakšna je bila cena, če je vse OK (prevoženih km 33.100). 

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Robert napisal:

Zanima me, je kdo že imel servis za 5. leto Mazde CX-30, bencinar, ročni menjalnik, AWD, Skyactive-X motor, na uradnem servisu in kakšna je bila cena, če je vse OK (prevoženih km 33.100). 

Ne morem odgovoriti.

Sprašujem pa se, zakaj nam je tako težko enako vprašanje nasloviti na servis?

Gre za našo pravico in njihovo dolžnost - da smo informirani o cenah! Verjetno zaradi izkušenj z njihovim odnosom do strank, kot da nekaj skrivajo ... Smo tudi sami krivi, da je tako. Zato zahtevajmo informacije od njih, da se navadijo.

II. poglavje
OZNAČEVANJE CEN IN BLAGA
14. člen

(navajanje in upoštevanje cen)
(1) Podjetje za blago, storitev ali digitalno vsebino, ki jo ponuja potrošniku, vidno označi ceno, ki vključuje davek na dodano vrednost, če je podjetje zavezanec za davek na dodano vrednost.
(2) Cena blaga, storitve ali digitalne vsebine je označena v eurih.
(3) Podjetje upošteva označeno ceno.
...
III. poglavje
INFORMIRANJE POTROŠNIKOV
18. člen

(predhodne informacije)
(1) Podjetje mora potrošniku pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden potrošnika zavezuje ponudba na jasen in razumljiv način zagotoviti naslednje informacije, če niso jasne že iz okoliščin:
1.      glavne značilnosti blaga, storitve ali digitalne vsebine v obsegu, ki ustreza nosilcu podatkov in blagu, storitvi ali digitalni vsebini;
2.      firmo, naslov sedeža podjetja in telefonsko številko podjetja, kadar je ta na voljo;
3.      končno ceno blaga, storitve ali digitalne vsebine, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga, storitve ali digitalne vsebine ni mogoče izračunati vnaprej;
4.      informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati;
5.      plačilne pogoje ter pogoje dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, rok dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, kadar je to potrebno;
...
Če se vgrajeno blago za opravljeno storitev obračuna posebej, mora biti potrošniku na razpolago cenik vgrajenega blaga.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je Robert napisal:

Ali boš šel probat na VIS, če boš, prosim poročaj, mi še nismo bili

Napisano
pred 53 minutami je Janez007 napisal:

Ne morem odgovoriti.

Sprašujem pa se, zakaj nam je tako težko enako vprašanje nasloviti na servis?

Gre za našo pravico in njihovo dolžnost - da smo informirani o cenah! Verjetno zaradi izkušenj z njihovim odnosom do strank, kot da nekaj skrivajo ... Smo tudi sami krivi, da je tako. Zato zahtevajmo informacije od njih, da se navadijo.

II. poglavje
OZNAČEVANJE CEN IN BLAGA
14. člen

(navajanje in upoštevanje cen)
(1) Podjetje za blago, storitev ali digitalno vsebino, ki jo ponuja potrošniku, vidno označi ceno, ki vključuje davek na dodano vrednost, če je podjetje zavezanec za davek na dodano vrednost.
(2) Cena blaga, storitve ali digitalne vsebine je označena v eurih.
(3) Podjetje upošteva označeno ceno.
...
III. poglavje
INFORMIRANJE POTROŠNIKOV
18. člen

(predhodne informacije)
(1) Podjetje mora potrošniku pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden potrošnika zavezuje ponudba na jasen in razumljiv način zagotoviti naslednje informacije, če niso jasne že iz okoliščin:
1.      glavne značilnosti blaga, storitve ali digitalne vsebine v obsegu, ki ustreza nosilcu podatkov in blagu, storitvi ali digitalni vsebini;
2.      firmo, naslov sedeža podjetja in telefonsko številko podjetja, kadar je ta na voljo;
3.      končno ceno blaga, storitve ali digitalne vsebine, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga, storitve ali digitalne vsebine ni mogoče izračunati vnaprej;
4.      informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati;
5.      plačilne pogoje ter pogoje dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, rok dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, kadar je to potrebno;
...
Če se vgrajeno blago za opravljeno storitev obračuna posebej, mora biti potrošniku na razpolago cenik vgrajenega blaga.

Verjetno zato, ker si z njimi nimaš kaj pomagati. Potem pa, ko prideš po avto po opravljenem rednem servisu, najprej zagledaš umazan avto in potem te zadane kap, ko ti mrtvo hladno

izstrelijo zasjeno ceno. 

Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je NevLado napisal:

Ali boš šel probat na VIS, če boš, prosim poročaj, mi še nismo bili

Kako pa veš? Stik imaš s sprejemnikom. Če je ta čustveno inteligenten človek, potem dobiš občutek, da je bil avto dobro servisiran, če ne, pa obratno. To še nič ne pomeni, kako dobro je bil res servisiran. Ampak olja in filtre zna zamenjat vsak - še jaz.

Kakovost servisa se izkaže šele v primeru večjih težav-napak, katerih vzrok je težko odkriti. So veseli, ko pripelješ avto s tako težavo? Po svojih izkušnjah so veseli, če jim pripelješ v popravilo razbit avto in plača zavarovalnica. 😄

Ko sem jih nazadnje kontaktiral (VIS), nisem dobil občutka, da bi se pohvalili s kakovostjo svojega "Mazda" servisa. Imam pa raje to, kot da bi hvalili nekaj, kar ne obstaja.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 2 urama je Robert napisal:

Jaz na moji X180, rocni, FWD pri Avto Ferk MB:

5. servis - 100.000 km - 330 Eur

6. servis - 120.000 km - 630 Eur

Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Janez007 napisal:

Ampak olja in filtre zna zamenjat vsak - še jaz.

Ni nujno. Ko sem pripeljal (pred leti) VW Polota GTI iz servisa domov, vidim pod avtom mini lužico - olje. Vijak na karterju je bil stisnjen samo na roke... Servis Peljhan, Postojna.

Popravljeno od etcho
  • Všeč 1
  • Zmeden 1
  • Jezen 1
Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

Ni nujno. Ko sem pripeljal (pred leti) VW Polota GTI iz servisa domov, vidim pod avtom mini lužico - olje. Vijak na karterju je bil stisnjen samo na roke... Servis Peljhan, Postojna.

Peljhan v Postojni je tudi? Si mislil morda bivši Malgaj?

MPI je v Idriji. 

In kaj si potem storil? Si reklamiral ali sam zategnil zadevo?

Drugače pa je najboljše da glede te Mazde CX povprašaš Vili Turho oziroma mu pišeš email 

Napisano
pred 36 minutami je DonFelipe napisal:

Peljhan v Postojni je tudi? Si mislil morda bivši Malgaj?

MPI je v Idriji. 

In kaj si potem storil? Si reklamiral ali sam zategnil zadevo?

Takrat je bil, kasneje so zaprli. Vijak sem sam zategnil. Sem pa poklical Peljhana in je priznal, da ve za tega mehanika in kako dela in da se ga bodo rešili.

Napisano
pred 2 urama je _obby napisal:

Jaz na moji X180, rocni, FWD pri Avto Ferk MB:

5. servis - 100.000 km - 330 Eur

6. servis - 120.000 km - 630 Eur

Ja, pri 6tem pri 120kkm so ti menjali vž. svečke.... 🤔

pred 4 urami je Robert napisal:

Cena bo enaka kot na prejšnjem, odvisno od servisa. 😉Jaz dam cca250€ z nekim popustom.... :prstgor:

Napisano

Danes me je Gelipter poklical, da je ena gospodična ptišla v mazda salon v KP, dala keš na mizo in se odpeljala z edino cx 30 z novim dinozavrom. Brez da bi gasploh preizkusila voziti. 

Sedaj z Gelipterjem čakava, da ga čez kak dan  pripelje in ga vrne v salon. Potem bova lahko šla na testno vožnjo. 😊

• Haha 1
  • Začuden 2

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.