Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je NevLado napisal:

Jaz mislim, da se @Janez007u že cedijo sline za ta motor v CX-30/3ki....

Ja, čakamo na testno vožnjo - ni tako enostavno.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 23 urami je Bini napisal:

Ja, pri 6tem pri 120kkm so ti menjali vž. svečke.... 🤔

Cena bo enaka kot na prejšnjem, odvisno od servisa. 😉Jaz dam cca250€ z nekim popustom.... :prstgor:

Ja, pri 120kkm svecke.

250eur pri Selmarju v CE? Sem prejsnje tam delal... pa je bil skoz neki problem z nadomestnimi vozili... vem pa da so cenejsi, ja

Napisano

Jaz se vedno zmenim prej za nadomestni avto. Tu in tam pa v salonu za testnega, ki mi ga dajo za nekaj ur... 🤗😉

Napisano (urejeno)
dne 29. 11. 2024 ob 11:04 je Janez007 napisal:

Ja, čakamo na testno vožnjo - ni tako enostavno.

Sin je naredil testno vožnjo s CX-30 G140 MT. Pravi da je bolj udoben, manj športen kot Mazda 3, odzivnost pa podobna kot pri Mazdi 3 G120. Splošen vtis zelo pozitiven. Zmotilo ga je samo piskanje ob prekoračitvah hitrosti.

A se splača probavat še G140 AT?

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Sin je naredil testno vožnjo s CX-30 G140 MT. Pravi da je bolj udoben, manj športen kot Mazda 3, odzivnost pa podobna kot pri Mazdi 3 G120. Splošen vtis zelo pozitiven. Zmotilo ga je samo piskanje ob prekoračitvah hitrosti.

A se splača probavat še G140 AT?

Se splača. 😉

Napisano

Ta filozofija 2.5 motor in 140km mi še vedno ne gre v glavo, in "iščem" počasi nekaj kandidatov za nov/novejši avto, ampak mi ta kombinacija zagotovo ni v izboru, meni osebno pri CX-30 je edino X186 motor, ki je na papirju kjer je nek seznam :).... (to mi je podobno tisti ameriški filozofiji, velik motor z veliko kubaturo...ampak ok tam je bilo ponavadi tudi veliko konjenice :)).

• Všeč 3
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)
pred 16 minutami je sportman333 napisal:

Ta filozofija 2.5 motor in 140km mi še vedno ne gre v glavo, in "iščem" počasi nekaj kandidatov za nov/novejši avto, ampak mi ta kombinacija zagotovo ni v izboru, meni osebno pri CX-30 je edino X186 motor, ki je na papirju kjer je nek seznam :).... (to mi je podobno tisti ameriški filozofiji, velik motor z veliko kubaturo...ampak ok tam je bilo ponavadi tudi veliko konjenice :)).

To pony konjenico so priredili za nižjo porabo. In ni nadomestek za X 186 motor, kot nekateri zmotno mislijo, ampak za stare 2.0 - za 120 in 150 .Se pa da verjetno odpret na "normalnega" dinozavra. 

P. S. Gospodična še ni pripeljala  nazaj cx30 s tem motorjem. Baje, da je bila službeno odsotna pa ga še ni izprobala. 

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)

IMG_20241203_113551.jpg

IMG_20241203_113510.jpg

IMG_20241203_114004.jpg

IMG_20241203_113537.jpgNova cx30, za leto 2026. 😊😊

Popravljeno od Alex
  • Všeč 1
  • Haha 3
  • Začuden 1

Napisano

Uaaaaauuuu..to pa bo stroj 😉😁😁samo treba videt kakšen motor bojo dali not...upam da bo tudi za EU to 😉😁😁😁

Napisano
pred 31 minutami je Alex napisal:

Nova cx30, za leto 2026. 😊😊

Najprej je Ferrari za Purosangue kopiral od CX-30, zdaj Mazda kopira od Lamburghini Urus (oziroma model, ki se je igračkal v 3D). 🤣

Napisano
pred 31 minutami je Alex napisal:

IMG_20241203_113551.jpg

IMG_20241203_113510.jpg

IMG_20241203_114004.jpg

IMG_20241203_113537.jpgNova cx30, za leto 2026. 😊😊

Je že moj, tudi ta barva ji je na kožo pisana.... 🤗

Sam ne verjamem, da bo v resnici tako TOP avto.... 🤔😉

Liči pa malo na Toyotino oblikovanje.... 😉

pred 8 minutami je Gelipter napisal:

Uaaaaauuuu..to pa bo stroj 😉😁😁samo treba videt kakšen motor bojo dali not...upam da bo tudi za EU to 😉😁😁😁

Aku-electric plus Wenkel motorček.... 🤔

Napisano (urejeno)

Kaj pravijo strokovnjaki na barvo CERAMIC WHITE? Paše CX-30 ali je MACHINE GREY boljša?

image.png

image.png

9dc69837adc29bc122d433bd38655011.webp

image.jpeg

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je MazdaBoy napisal:

Če je treba glasovat, dam glas za Machine Grey 😁

:prstgor: Sploh ni debate.... 🤗😉

Popravljeno od Bini
Napisano
dne 3. 12. 2024 ob 15:27 je Janez007 napisal:

Kaj pravijo strokovnjaki na barvo CERAMIC WHITE? Paše CX-30 ali je MACHINE GREY boljša?

image.png

image.png

9dc69837adc29bc122d433bd38655011.webp

image.jpeg

Preveč maš belih avtov pri bajti.

Vzami machine grey in AT, jaz sploh ne bi razmišljal o čem drugem, če misli delat tip veliko KM.

Za 3 km na dan je pa vsaka gajba dobra.

Napisano
dne 12. 3. 2019 ob 15:12 je Alex napisal:

A resno to o barvanju?To pride takoj preko 1K ? pa ?e je vpra?anje, ?e bi pitor zadel to?en odtenek barve(abs plastika je hudi? za barvat- najprej plastic primer, primer, barva in ?ez prozoren lak. In na koncu povle?e kak odtenek druga?e. Kot sem ?e zgoraj napisal, to gre vse v smeri racionalizacije proizvodnje (beri ?paranje pri stro?kih).

Kdor je kdaj imel kak avto z ?rnimi odbija?i ve, da z leti izgubijo ?rni lesk, nato postajajo vse bolj sivi in na koncu ?e razpokajo.

Ne vem kdo oziroma bolje rečeno koliko ljudi bi bilo pripravljenih to narediti. Tudi če jim avto drugače precej všeč a jih moti ta plastika do te mere da tega ne bi mogli odmisliti oziroma bili pripravljeni to sprejeti ali pa bili prepričani da se bodo sčasoma navadili na tak izgled avta in jih bo to motilo manj kot na začeku... Ne vem kdo bi si tak avto kupil potem pa še novega takoj dal barvati samo zato ker jih to moti. Mislim da bi se nas večina vsaj če sodim po sebi raje odločila za kak drug avto kljub temu da mogoče ni bil v začetu na vrhu seznama vseh opcij ki nas zanimajo. Ker nas je pač večina narejenih tako da stremimo k temu da gredo čim lažje in brez komplikacij zadeve čez in se čimprej uredijo. In po vseh nekih procesih ob nakupu vozila in po možnosti še na njega čakati nekaj časa, da se bi morali potem ubadati še s tem da ga bomo dali barvati dvomim da je dosti takih ljudi ki bi to naredilo. Sodeč po sebi kar vsekakor ni neko merilo ampak pač mišljenje za katerega imam občutek da bi ga delilo z mano veliko oziroma mogoče kar večina ljudi, mislim da bi se raje odločil za kaj drugega pa čeprav ni bilo na vrhu seznama. Zaradi samih komplikacij, ki jih pri novem avtu naj ne bi imel in seveda tudi zaradi dodatnega stroška ki bi nastal. Mogoče se pa motim pa sem samo jaz len za take stvari. :)

Napisano

Zanimivo bo, ko bo 2.5 140KM posekal oba.

• Všeč 3
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano

Zdaj vidim, zakaj me Cx30 ni navdušila s svojim pospeševanjem (sem dejansko več pričakoval od 186 teličkov). Skoraj 9 sekund do 100 glih ni nekaj fascinantno poskočno, heh

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ja, skoraj deset, če še malo zaokrožimo navzgor ali pa 8,če smo bolj natančni.... 🤔

Je čisto dovolj za tak avto in je nadpovprečna. Večina avtov je nekje med 8 in 11 za ta razred. 

Mislim pa, da nihče pri vsakodnevni vožnji tako ne vozi... Je še pa tudi kaj drugega pomembno pri vožnj:nevem:

Vsak kupi kar mu paše a ne.... 🤗😉

Napisano
pred 16 minutami je Z M A J napisal:

Zdaj vidim, zakaj me Cx30 ni navdušila s svojim pospeševanjem (sem dejansko več pričakoval od 186 teličkov). Skoraj 9 sekund do 100 glih ni nekaj fascinantno poskočno, heh

Odvisno, kdo jo vozi do 100.

pred 35 minutami je Boss napisal:

Zanimivo bo, ko bo 2.5 140KM posekal oba.

S čim? S smehom? 

Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Ja, skoraj deset, če še malo zaokrožimo navzgor ali pa 8,če smo bolj natančni.... 🤔

Je čisto dovolj za tak avto in je nadpovprečna. Večina avtov je nekje med 8 in 11 za ta razred. 

Mislim pa, da nihče pri vsakodnevni vožnji tako ne vozi... Je še pa tudi kaj drugega pomembno pri vožnj:nevem:

Vsak kupi kar mu paše a ne.... 🤗😉

Res je. S tem motorjem sem na poti do smučišča z lahkoto držal ritem vožnje z Audijem benzinarjem 4.0 tsi ki je bila kar krepko preko omejitev. S tem, da smo pogledali na koncu in je bila njegova poraba 7,9/100,pri mojem pa

6,8100.

• Všeč 1
  • Haha 5
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.