Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 42 minutami je Janez007 napisal:

Meni je še bolj važno, da je notri v avtu dober občutek vožnje, vodljivosti, stabilnosti ... na avtocesti se malo gunca tale CX-30, ali se samo meni zdi? Je pa res, da se mi je zdela podobna vožnja tudi s CX-5. 

Na avtocesti se  gunca? Kdaj? Ko Greš ravno ali tudi v ovinkih? 😊 Nič bolj se ne "gunca" kot 6-ka. 

Napisano

Verjetno misli pri bolj dolgih muldam na AC, takrat se zadnji del malo zaziba dol in gor, tega pri limuzini in karavanu ni! Imajo to slabodt vsi suv-i. Da vidite kaj dela pri takih dolgih muldah pri MG-ju, dobiš morsko bolezen.... 🫣😵‍💫😂

Napisano
pred 23 minutami je Bini napisal:

Verjetno misli pri bolj dolgih muldam na AC, takrat se zadnji del malo zaziba dol in gor, tega pri limuzini in karavanu ni! Imajo to slabodt vsi suv-i. Da vidite kaj dela pri takih dolgih muldah pri MG-ju, dobiš morsko bolezen.... 🫣😵‍💫😂

Ugibam, da je to stvar medosne razdalje. Večja je, bolje se pelje ... 

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Proučujem za nekoga ... so se pa cene z novim letom spet zvišale 😏, ... sam bi si prej kupil Mazdo 3, meni osebno najboljša Mazda, in doma nisem edini. 

Prejšnji teden sem vozil CX-30 G140 AT. Občutek vožnje me je spominjal na CX-3. Ves čas je tudi nekaj piskalo, sicer dokaj nežno (na avtocesti z omejitvijo 100 je Mazdina navigacija kazala omejitev 40, posledično piskanje 😥).

Smernik je imel tudi zelo "zanimiv" zvok - morda veš @Bini, se da ta zvok spremenit?

Med vožnjo sem imel občutek, kot da sedim v globoki banji ... še malo pa na Mazdah ne bo več stranskih stekel ... 😃

@Bini, zakaj pa si ti vzel CX-30 in ne Mazde 3? Kaj je odločilo? Sam sem po objavah v tej rubriki od tega avta pričakoval več ... motor G140 AT mi je bil od vsega še najbolj všeč. 

Tak zvok ima tudi nova 3ka, ima pa tri stopnje glasnosti in nastavljena je na medium. 

Hja, to je bila težka odločitev med 3ko limuzino in cx-30, HB mi pa tako ni všeč.... :nevem:Všeč sta mi obe enako, cena je bila zelo ugodna in na zalogi je bila ravno taka, ki mi je bila všeč, 3ka pa ne in nova cena je bila ob dobavi 3k€ več od CX-30.(takrat se je v kovidu na nekatere avte čakalo tudi 1leto) Stabilnost čez ovinke mi ni več toliko pomembna kot včasih je pa zato bolj udobna in prtljažnik ima bolj praktičen čeprav je krajši.Mogoče je še kaj bilo pa se ne spomnil🤔

Bi se pa še sigurno enkrat tako odločil! :prstgor:

Napisano
pred 12 minutami je Janez007 napisal:

Ugibam, da je to stvar medosne razdalje. Večja je, bolje se pelje ... 

Mislim, da ni to, ker se cx 60 je tudi zadaj ziba, niha gor in dol pa ima večjo medosno! Bolj je problem v mehkobi vzmetenja zato so pri cx 60 že nekaj spreminjali na zadnji osi... 😉

Napisano

Za cx30 lahko recem da ta zibanje men ni bil problem.

Npr, od brata rapid (k sploh ni suv), al pa kamiq, ko sem ga imel, se velik bl zibata, na dolocenih odsekih avtoceste znata bit kar neprijetna, tudi pri samo 130.

Osebno, edino kar bi me odbilo od nakupa cx30 je to da bi imel manj prostora. V ostalih pogledih je super avto, sploh za bl umirjeno voznjo.

Napisano

Če se zapeljete skozi tunel Markovec iz smeri Izole zadnjih 300 metrov tako ziba, skoraj trese, ne glede s katerim avtom se pelješ. Domnevam, da so na dnu tunela kakšne prečne betonske pregrade in se je vmes posedlo, druge razlage nimam.

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Sam sem po objavah v tej rubriki od tega avta pričakoval več

A si mogoče bral objave od @Alex? Moraš vedeti, da ima on izboljšano verzijo, zato te je zavedlo.

Popravljeno od ignacij
Napisano

Janez je vozil le podhranjenega dinozavra. Naj si sposodi cx30 z motorjem, kot se za ta avto spodobi. Že dinozaver ni bog ve kaj, ta oskubljena varianta je k neki. 😊

Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je Alex napisal:

Janez je vozil le podhranjenega dinozavra. Naj si sposodi cx30 z motorjem, kot se za ta avto spodobi. Že dinozaver ni bog ve kaj, ta oskubljena varianta je k neki. 😊

M6 vs M3 z dinozavrom je skor sekunda razlike do 100

Aja, pa tut cx-30 obstaja z dinozavrom... Primerjava obeh (tolk o podhranjenosti dinozavra):

Popravljeno od Deeyan
Napisano
pred 23 minutami je Deeyan napisal:

M6 vs M3 z dinozavrom je skor sekunda razlike do 100

Aja, pa tut cx-30 obstaja z dinozavrom... Primerjava obeh (tolk o podhranjenosti dinozavra):

Govora je o "novem" s 140 konjički.

Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Aja, pa tut cx-30 obstaja z dinozavrom... Primerjava obeh

Že že, sam na testu ni bil @Alex izboljsana verzija.

pred 1 uro je Alex napisal:

Govora je o "novem" s 140 konjički.

Dino je dino, nič se zdej ven vlečt.

Napisano
Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Eh, daj no to je prastara fora iz časov yugecov.... 🥴😊😉

Yugec ni bil nikol premium, tako da ne moreš primerjat. Baje, da je tuki čist drug filing in da ko enkrat porivaš (cx-30 mislim) ti rata tolk všeč, da hočeš še.:nevem:

• Haha 3
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Yugec ni bil nikol premium, tako da ne moreš primerjat. Baje, da je tuki čist drug filing in da ko enkrat porivaš (cx-30 mislim) ti rata tolk všeč, da hočeš še.:nevem:

A si že kdaj videl v živo, da bi sploh kakšno mazdo porivali? Ne? No, ko (če) bodo kako porivali, to zagotovo  ne bo cx30. 😉

Napisano
pred 6 urami je Deeyan napisal:

Se ga, da pa brez problema odpret 🙂

To se bo šele videlo s časom ali se ga da. Ima namreč drugo, novejšo elektroniko, kot navaden dino. 

Napisano

Sem se za testno vožnjo iz Mazde 6 G194 direkt presedel v CX-30 G140 AT in nazaj in glede pospeškov ter hitrosti (zmogljivosti motorja) nisem občutil razlike. Razen, da sem pri CX-30 slišal malo več piša pri 160 km/h, občutil malo več trzanja-guncanja. Ampak možno, da bi se to dalo nekoliko ublažiti s tlakom v gumah. Pa še to, v CX-30 se me motili neki črički na desni strani ... 

CX-30 se kupuje za par, več kot pol mlajši od mene. Imela sta možnost za 2 leti staro 6-ko G194 (sta vozila nekaj dni), pa pravita, da je super avto, ampak za po mestu prevelik. Po testni vožnji s CX-30 sta bila zadovoljna. Sedaj ju prepričujem, naj sprobata še konkurenco, pa je odgovor "zakaj, če nama je CX-30 všeč?". To je drugačen pristop od mojega, kjer moram sprobati še vse okoli, da vem zakaj mi je res nekaj všeč (z izjemo žensk, da ne bo pomote :)) 

• Všeč 3
  • Haha 1
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Sedaj ju prepričujem, naj sprobata še konkurenco, pa je odgovor "zakaj, če nama je CX-30 všeč?".

Če imata toliko izbire. Super.

Ko sem Alfo kupoval, sem šel gledat Mazdo3, Leona, Alfo, Forda. Peljal sem se samo z Alfo. Identična mašina, brez športnega podvozja.

Ko sem Focusa kupoval izbire več ni bilo. Focusa sem tesno vozil avtomatika dizla. Kjer mi ni sedel avtomatik in tudi 5-vratna različica je imela poltogo premo, ki ni šla lepo skozi ovinke.

Kupil sem nekaj, kar sem upal, da bo vsaj blizu Alfe. Dobavljen je pozitivno presenetil.

I20n niti peljat nisem mogel.

Mogoče sem zabluzil, ampak hočem povedat, da meni izbira kopni in če sta jo imela oz. jo imate, je to odlično.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.