To je res pomembno - za toliko denarja moraš biti kar prepričan, da bo avto izpolnil pričakovanja (seveda vedno obstaja verjetnost, da imaš smolo, verjetno tudi pri Mazdi bencinarki, čeprav so znane po zanesljivosti, vzdržljivosti in neproblematičnosti motorja in tudi MT in AT menjalnikov).
Vprašaj še kakšnega izkušenega mehanika, po svojem izboru. Stane nič, lahko pa ti prihrani mnogo slabe volje. In predvsem sposodi si avto in ga vozi, še drugega in ga vozi, ... To kar je meni všeč, ni nujno, da je tebi.
Glede X186 in G140 ... čez prst se višji stroški nakupa prvega, višji stroški vzdrževanja in nižja poraba pri prevoženih 170.000 km izenačijo s cenejšim G140, nižjimi stroški vzdrževanja in višjo porabo.
X186: 2.000 € (cena) + 500 € (dražje vzdrževanje) = 2.500 €
G140: 170.000 km x 1 l/100 km (1 l višja poraba na 100 km) x 1,5 €/liter = 2.550 €
Ionity te pride 0,39€/kWh - po skoraj celi Evropi. V Franciji okoli 0,3€, Češka 0,47€ ... Če že teoretiziraš. Sicer pa električna petka ni avto, namenjen poslovnim uporabnikom, ki delajo 500+ km v kosu. To je menda vsem jasno ...
Zdaj bo takoj en skocil ja saj mas subvencijo. Mas ampak avto moras kupit, oddat vlogo, jo morajo odobrit (roka za odlocbo ni) in 60-90 dni po odlocbi dobis subvencionirano financiranje!!!! Tako dela BORZEN. Vseeno je to 19k za 40KW torej 200km baterijo...
Sorry komur paše naj to vzame, zame je to totalna norija ce ne ze velik nateg.
Gremo naprej, pise poraba 15kw na 100. Ok ce filam doma reci pisi do 3€ na 100. Ampak jaz potem z najboljsim dosegom (realnim stestirano 320km) moram paziti da ne grem dlje od bajte kot je 160km...pa potem cakati cez noc, buh ne daj da kaj vmes pride, za tujino, konkreten dopust, resno uporabo... rabim drug avto....
Ce grem pa na pot pa menpride 15kw x 0.70€ na hitri polnilnici ker jaz moram naprej 10.5€ kar je vec kot benz....
Kaj smo res tako dalec prisli da elektriko prodajamo samo se kot marketinski produkt....ker ko odpres katalog tele 'petke' vidis da je to avto namenjen samo enemu - šmekeriji in tistim ki se samo preseravajo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.