NevLado Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami pred 16 minutami je GregorV napisal: Avto kupujem za min. 10 let. Ne kupujem avta vsaki dve leti. Kaj pa vem, ne vem zakaj bi naj nabavil X186? Se dodatnih 40 KM res tako močno pozna? Je toliko boljši, varčnejši od G140? Sedaj samo raziskujem, obisk trgovcev, testna vožnja sledi. Tudi še kakšno drugo znamko pogledam. Lej, par dejstev: - Mazde so v vrhu zanesljivosti - CX-30 postaja uveljavljen model avtomobila, brez večjih težav ga označiš kot zelo zanesljiv - glede motorja se boš pa moral sam odločit, a bi 10 letno preverjeno klasiko, ali novejšo zadevo, ki je šla že čez 2 izboljšavi. Jaz mislim, da je na trgu trenutno zelo malo konkurence - sploh iz vidika zanesljivosti bencinskih motorjev Tistih 40 KM se čuti samo če boš ful žgal! V neki normalni vožnji med 1k in 3k obratov, ima G140 večji navor Zna pa X bit bolj varčen Predlagam, da probaš oba motorja, in se odločiš. 3 Citiraj
godlike Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami pred 19 minutami je NevLado napisal: - Mazde so v vrhu zanesljivosti Tu se ne strinjam. Z ostalim pa se. Niso porazne, kot VAG. Ampak pri 50.000 km, da se pri tovarniškem olju sliši veriga in da pri teh kilometrih gre ABS/ESP enota. Ja ja vem, moja je bila 2010, pa ni bil dizel. Ampak ja. Če ne bi verige reševal sam, z redkejšim in kvalitetnejšim oljem, bi strošek presegel dodatne stroške na Alfi. So pa lepe, imajo inovativne motorje, unikatne, tudi po legi so v zgornji polovici. Glede na ponudbo trga so super. 1 Citiraj
Janez007 Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami (urejeno) Pa še enkrat, zakaj je 2,5 motor tako uglajen - dobro vleče tudi pri nižjih obratih, nižji porabi, nižjem hrupu. Če vzameš srednjo opremo Centre line, G140 MT, s kovinsko barvo z doplačilom 500 €, se ga da dobit za 27 k€. Pa kakšen gratis servis zraven, tepihe, ... Nižje pa menda zelo težko. Z novim letom so zvišali ceno za 500€, ostaja pa popust 3.000 € na cene cenika. Ta popust naj bi bil siguren do konca marca, za naprej pa menda ni 100%, lahko ostane, bo višji, nižji, lahko se spremeni cenik. ... Popravljeno pred 17 urami od Janez007 3 Citiraj
Alex Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami Kot si ti že drugi rekli. Če hočeš poceni avto z deset let starim dinotom, ki ne obljublja nizke porabe vzemi podhranjenega 2.5. Če daš nekaj jurjev več, boš imel mazdo z najnovejšo tehnologijo in odličnim, varčnim motorjem, podprt z blagim hibridom, ki ti zelo pomaga v vsakdanji vožnji, neslišnim, sedaj že tud preverjenim biserom od motorja po toliko letih, kot je zunaj, brez nekih znanih hib. Mislim, da ni dileme, kateri je pravi zate. 1 1 Citiraj
sportman333 Napisano pred 10 urami Prijavi Napisano pred 10 urami @GregorV kaj gledaš pa od konkurence ali če si se že dokončno odločil za Mazdo (kaj si gledal, spremljal, primerjal) in na koncu ugotovil.... 1 Citiraj
Shrek Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Zakaj konkurenca, če je ni? Kdo ima 2,0 ali 2,5 motor brez turbine? 1 Citiraj
Slivka Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami pred 8 urami je Alex napisal: Kot si ti že drugi rekli. Če hočeš poceni avto z deset let starim dinotom, ki ne obljublja nizke porabe vzemi podhranjenega 2.5. Če daš nekaj jurjev več, boš imel mazdo z najnovejšo tehnologijo in odličnim, varčnim motorjem, podprt z blagim hibridom, ki ti zelo pomaga v vsakdanji vožnji, neslišnim, sedaj že tud preverjenim biserom od motorja po toliko letih, kot je zunaj, brez nekih znanih hib. Mislim, da ni dileme, kateri je pravi zate. Sicr sm kmet an s hribu doma pei tamestnh ne zastopm lih tanartabl, sam bi useen reku tole: moj BTjc jma 140 konju, pa zvleče tono tovora an tri tone težko prkolco na vrh hriba. An za vas je auto s 140 konji podhranjen? An bi radi skori 200 konju? Veste, konje rabiste samo za težo okol vlačt, ma težk karakter se tuki ne šteje... Je pa nmrvo za premisl še eno reč: a jma tisti tabujši res tolk manšo porabo, da pridš skozi? Mislm, če j rezlika u ceni npr. 2.000€, razlika u porabi pa 1 litr na sto, se to vrne šele čez kšnih 120.000 km... An zravn dejte še strošk zavarvana, kr auto do 110 kW je tri razrede niži od auta do 150 kW... Pa še en uprašane: ste vi gvišni o teh motorjih, kt praute? Kr, kokr vem, jma 2,5 motor edin Mazda 3. Mazda CX-30 jma na razpolago motorje 2,0-G122, 2,0-G150 an 2,0-X186. Je pa res, sm kmet an s hribu doma, lohko, de ne vem prou... 1 Citiraj
Jest Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami pred 1 minuto je Slivka napisal: Pa še en uprašane: ste vi gvišni o teh motorjih, kt praute? Kr, kokr vem, jma 2,5 motor edin Mazda 3. Mazda CX-30 jma na razpolago motorje 2,0-G122, 2,0-G150 an 2,0-X186. Je pa res, sm kmet an s hribu doma, lohko, de ne vem prou... 2.5 G140 sta dobili Mazda 3 in Mazda CX-30 pred nekaj meseci ... Mazda 3 je sicer ze prej imela motor 2.5, samo je imel 192 ali 194 konjickov ... pa se ta se ni v trojki prodajal v Evropi ... 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Magoče CX-30 Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami (urejeno) Živjo, za info še moja izkušnja od včeraj pri Interclass Ljubljana, prodajalec Andrej. Zanimal sem se za nakup rabljene CX-30, cena 18.500. Avto kar v redu. Potem sem vprašal, če bi vzeli moj avto v račun. Vreden je okrog 10.000 €. Prodajalec je vzel prometno in odpeljal avto v servisno garažo na pregled. Ko se je vrnil je rekel, da je avto izredno dobro ohranjen in vzdrževan. Ponudil je odkupno ceno 5.000 € 🙄. Kar veliko marže si je zaželel. Prav sramotno, da bi rad zaslužil "duplo", se pravi 5.000 ali več. Seveda noben ni prodal avta. Popravljeno pred 7 urami od Magoče CX-30 2 1 1 1 Citiraj
Alex Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami pred 23 minutami je Slivka napisal: Sicr sm kmet an s hribu doma pei tamestnh ne zastopm lih tanartabl, sam bi useen reku tole: moj BTjc jma 140 konju, pa zvleče tono tovora an tri tone težko prkolco na vrh hriba. An za vas je auto s 140 konji podhranjen? An bi radi skori 200 konju? Veste, konje rabiste samo za težo okol vlačt, ma težk karakter se tuki ne šteje... Je pa nmrvo za premisl še eno reč: a jma tisti tabujši res tolk manšo porabo, da pridš skozi? Mislm, če j rezlika u ceni npr. 2.000€, razlika u porabi pa 1 litr na sto, se to vrne šele čez kšnih 120.000 km... An zravn dejte še strošk zavarvana, kr auto do 110 kW je tri razrede niži od auta do 150 kW... Pa še en uprašane: ste vi gvišni o teh motorjih, kt praute? Kr, kokr vem, jma 2,5 motor edin Mazda 3. Mazda CX-30 jma na razpolago motorje 2,0-G122, 2,0-G150 an 2,0-X186. Je pa res, sm kmet an s hribu doma, lohko, de ne vem prou... Ti vlečeš prikolico in v njem veliko število ljudi, ker imaš v svoji BT-ki veliko Nm (navora). Če bi imel recimo benzinarja z 200 konji in le 50 Nm navora verjemi, da ne bi vlekel niti kariole zadaj. Še avto sam sebe ne bi zvlekel do tvojega doma. pred 2 minutama je Magoče CX-30 napisal: Živjo, za info še moja izkušnja od včeraj pri Interclass Ljubljana, prodajalec Andrej. Zanimal sem se za nakup rabljene CX-30, cena 18.500. Avto kar v redu. Potem sem vprašal, če bi vzeli moj avto v račun. Vreden je okrog 10.000 €. Prodajalec je vzel prometno in odpeljal avto v servisno garažo na pregled. Ko se je vrnil je rekel, da je avto izredno dobro ohranjen in vzdrževan. Ponudil je odkupno ceno 5.000 € 🙄. Kar veliko marže si je zaželel. Prav sramotno, da bi rad zaslužil "duplo", se pravi 5.000 ali več. Seveda noben ni prodal avta. Nikoli ne menjuj staro za novo. To je najslabša možna varianta. 1 Citiraj
Janez007 Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami (urejeno) Pred eno uro je Magoče CX-30 napisal: Živjo, za info še moja izkušnja od včeraj pri Interclass Ljubljana, prodajalec Andrej. Zanimal sem se za nakup rabljene CX-30, cena 18.500. Avto kar v redu. Potem sem vprašal, če bi vzeli moj avto v račun. Vreden je okrog 10.000 €. Prodajalec je vzel prometno in odpeljal avto v servisno garažo na pregled. Ko se je vrnil je rekel, da je avto izredno dobro ohranjen in vzdrževan. Ponudil je odkupno ceno 5.000 € 🙄. Kar veliko marže si je zaželel. Prav sramotno, da bi rad zaslužil "duplo", se pravi 5.000 ali več. Seveda noben ni prodal avta. Na osnovi svojih izkušenj nekaj tednov nazaj priporočam Močnika - prodajalec Amadej (nakup) ali Selmar - prodajalec Marcel (nakup + odkup starega). Glede fleksibilnosti sta me razočarala Avtotehna Vis in Interclass, čisto možno pa da sem imel smolo in naletel na osebo, s katero se nisem ujel .... Popravljeno pred 6 urami od Janez007 3 Citiraj
Bini Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami Jaz pri Selmarju vedno menjam staro za novo in sem vedno zadovoljen z odkupno ceno in prodajno novega avta(3x v 15.letih)... 🤗 Da se zmenit za gratis servis, tepihe in še kaj.... 👍 2 Citiraj
ignacij Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami (urejeno) pred 28 minutami je Janez007 napisal: Na osnovi svojih izkušenj nekaj tednov nazaj priporočam Močnika - prodajalec Amadej (nakup) ali Selmar - prodajalec Marcel (nakup + odkup starega). Glede fleksibilnosti sta me razočarala Avtotehna Vis in Interclass, čisto možno pa da sem imel smolo in naletel na osebo, s katero se nisem ujel .... Drži, v zadnjih letih so po mojem mnenju pri Močniku naredili korak naprej pri poslovanju s strankami. Amadej je zelo dober prodajalec hkrati pa imajo tudi na servisu vodjo Andreja, ki je zelo dostopen in se posveti težavam stranke. Popravljeno pred 6 urami od ignacij 3 Citiraj
Magoče CX-30 Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Pred eno uro je Janez007 napisal: Na osnovi svojih izkušenj nekaj tednov nazaj priporočam Močnika - prodajalec Amadej (nakup) ali Selmar - prodajalec Marcel (nakup + odkup starega). Glede fleksibilnosti sta me razočarala Avtotehna Vis in Interclass, čisto možno pa da sem imel smolo in naletel na osebo, s katero se nisem ujel .... Hvala 👍 Citiraj
GregorV Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Na tem forumu je kar živahno. 😀 Gledam krivuljo navora za G140, prav zanimivo, v nižjem območju je celo več navora kot pri X186, ta ima potem precej več navora od 3500 obratov dalje. Vsekakor bom šel k več salonov in videl kje mi ponudijo najboljšo ponudbo. Najprej na Ferk, ker sem iz okolice MB, čeprav ne pričakujem dobre ponudbe... Glede avta še tudi nisem odločen. Pogledati bom šel še Nissan Qashqai, Škoda Karoq, Hyundai Tuscon..., Morda še malo manjše avte, Renault Captur, Ford Puma, VW T-Roc itd... Seveda ti niso primerljivi z CX-30. Zaenkrat samo raziskujem. Odločitev glede točnega avta še ni padla. Je pa CX-30 med bolj všečnimi, v vseh pogledih...😃 LP 2 Citiraj
Alex Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 27 minutami je GregorV napisal: Na tem forumu je kar živahno. 😀 Gledam krivuljo navora za G140, prav zanimivo, v nižjem območju je celo več navora kot pri X186, ta ima potem precej več navora od 3500 obratov dalje. Vsekakor bom šel k več salonov in videl kje mi ponudijo najboljšo ponudbo. Najprej na Ferk, ker sem iz okolice MB, čeprav ne pričakujem dobre ponudbe... Glede avta še tudi nisem odločen. Pogledati bom šel še Nissan Qashqai, Škoda Karoq, Hyundai Tuscon..., Morda še malo manjše avte, Renault Captur, Ford Puma, VW T-Roc itd... Seveda ti niso primerljivi z CX-30. Zaenkrat samo raziskujem. Odločitev glede točnega avta še ni padla. Je pa CX-30 med bolj všečnimi, v vseh pogledih...😃 LP Samo nasvet : drži se daleč od Quashquai, če nočeš dobiti živčnega zloma. 1 1 Citiraj
Janez007 Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami (urejeno) pred 34 minutami je Alex napisal: Samo nasvet : drži se daleč od Quashquai, če nočeš dobiti živčnega zloma. To je res pomembno - za toliko denarja moraš biti kar prepričan, da bo avto izpolnil pričakovanja (seveda vedno obstaja verjetnost, da imaš smolo, verjetno tudi pri Mazdi bencinarki, čeprav so znane po zanesljivosti, vzdržljivosti in neproblematičnosti motorja in tudi MT in AT menjalnikov). Vprašaj še kakšnega izkušenega mehanika, po svojem izboru. Stane nič, lahko pa ti prihrani mnogo slabe volje. In predvsem sposodi si avto in ga vozi, še drugega in ga vozi, ... To kar je meni všeč, ni nujno, da je tebi. Glede X186 in G140 ... čez prst se višji stroški nakupa prvega, višji stroški vzdrževanja in nižja poraba pri prevoženih 170.000 km izenačijo s cenejšim G140, nižjimi stroški vzdrževanja in višjo porabo. X186: 2.000 € (cena) + 500 € (dražje vzdrževanje) = 2.500 € G140: 170.000 km x 1 l/100 km (1 l višja poraba na 100 km) x 1,5 €/liter = 2.550 € Popravljeno pred 4 urami od Janez007 1 Citiraj
dvorjan Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami PA še na dražje zavarovanje si pozabil - zaradi kW in višje cene ... 2 Citiraj
GregorV Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama To pa nisem vedel, da je Qashqai problematičen, hvala za info. Letno delam cca. 8K km. Torej se mi računica v 10 letih ne izide. 170K km bom dosegel v 20 letih 😀. Takrat pa mene več ne bo ali pa avta. Vsekakor je želja, da enkrat po 10 letu menjam avto. Morda kdo ve, kako je z asistenčnimi sistemi, se da vse enostavno izklopiti, posebna tipka...? LP Citiraj
etcho Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama (urejeno) Na CX-30 je tipka, ki izklopi piskanje ob prekoračitvi hitrosti. To tipko moraš ob vsakem zagonu pritisniti, če ne želiš poslušati piskanja. Drugo ni nadležno. Bolj je nadležno, da, če želiš izklop kakšnega pomagala, v menuju na osrednjem ekranu poiskati zadevo in ob vsakem zagonu to ponoviti. Zakaj je vse vključeno ob zagonu motorja? Tako je Mazda dobila vse možne zvezdice glede varnosti na NCAP... Popravljeno pred 2 urama od etcho 2 Citiraj
ignacij Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Pa sej moteče je samo to opozorilo na prekoračitev hitrosti ali se motim? O katerih sistemih govoriš? Citiraj
etcho Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Mene moti npr. tudi opozarjanje z vibriranjem volana na sredinsko črto. Na primer, se pomakneš proti sredini, da lažje vidiš, če se da prehitet. 2 Citiraj
Janez007 Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 25 minutami je etcho napisal: Mene moti npr. tudi opozarjanje z vibriranjem volana na sredinsko črto. Na primer, se pomakneš proti sredini, da lažje vidiš, če se da prehitet. Za pop.... na Mazdi 6 2022 se da to v meniju trajno izklopiti. Citiraj
sportman333 Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 55 minutami je Janez007 napisal: Za pop.... na Mazdi 6 2022 se da to v meniju trajno izklopiti. to ni premium Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.