Jest Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 1 uro je ignacij napisal: Pa sej moteče je samo to opozorilo na prekoračitev hitrosti ali se motim? O katerih sistemih govoriš? Pri tvoji ja... pri tistih, ki so letnik 2024 od nekje junija dalje, pa se ne da vec tako enostavno za stalno izklopit... zaradi EU uredbe ... Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
godlike Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 2 urama je etcho napisal: Mene moti npr. tudi opozarjanje z vibriranjem volana na sredinsko črto. Na primer, se pomakneš proti sredini, da lažje vidiš, če se da prehitet. Na Fordu me ne moti. Na podeželjski cesti ala Dravski dolini vgasnem. Tudi popravek je nežen. Na i20n imam samo piskanje, vibriranja nima, cukne pa grdo. pred 51 minutami je Jest napisal: Pri tvoji ja... pri tistih, ki so letnik 2024 od nekje junija dalje, pa se ne da vec tako enostavno za stalno izklopit... zaradi EU uredbe ... Hvala bogu, da sem tak norel avto kupit pred 2024. 1 Citiraj
Slivka Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar Eee, fantje moji, da bi vi videli, kako je asistenca ohranjanja smeri pri FucksWagnu... Pozno popoldan, ob cesti odbojna ograja, od ograje senca na cesti in FucksWagen rine čez črto na sredo ceste... Nič ne piska, nič ne vibrira, samo obrne volan. Praviloma se takoj nato sproži še alarm "možnost trka", ker zazna nasprotni promet. Saj, če volan potegneš nazaj, popusti in imaš nadzor nad vozilom, poskrbi pa za adrenalin, da ne zaspiš za volanom... Pa bodi dovolj, da ne smetimo teme... 1 2 Citiraj
Lentus Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 5 urami je GregorV napisal: Na tem forumu je kar živahno. 😀 Gledam krivuljo navora za G140, prav zanimivo, v nižjem območju je celo več navora kot pri X186, ta ima potem precej več navora od 3500 obratov dalje. Vsekakor bom šel k več salonov in videl kje mi ponudijo najboljšo ponudbo. Najprej na Ferk, ker sem iz okolice MB, čeprav ne pričakujem dobre ponudbe... Glede avta še tudi nisem odločen. Pogledati bom šel še Nissan Qashqai, Škoda Karoq, Hyundai Tuscon..., Morda še malo manjše avte, Renault Captur, Ford Puma, VW T-Roc itd... Seveda ti niso primerljivi z CX-30. Zaenkrat samo raziskujem. Odločitev glede točnega avta še ni padla. Je pa CX-30 med bolj všečnimi, v vseh pogledih...😃 LP Glede na to, da gledaš tudi Karoq, Qashqai, Tucson sklepam, da ti je ena od prioritet tudi prostornost. Pri CX-30 te ne boš našel. Čeprav sta Captur in T-Roc na zunaj manjša, nista zato nič manj prostorna od CX-30. Prtljažnik v moji CX-30 je recimo manjši od prtlajžnika v ženinem T-Cross-u. Tudi vstop in izstop iz avtomomobila je zaradi bolj športnega dizajna problematičen, predvsem zadaj. Sicer meni ne povzroča nekih posebnih težav, ampak oče se komaj izvleče iz njega zaradi nizke strehe in zelo položnega A-stebrička. Imam sicer 2.0 G150 mildhibrid in motor lahko samo pohvalim. Me pa zanima, koliko navora k tej krivulji doda še elektrika. Ker avto skoči in leti nenormalno. 4 1 Citiraj
Stinica Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 7 urami je GregorV napisal: Na tem forumu je kar živahno. 😀 Gledam krivuljo navora za G140, prav zanimivo, v nižjem območju je celo več navora kot pri X186, ta ima potem precej več navora od 3500 obratov dalje. Vsekakor bom šel k več salonov in videl kje mi ponudijo najboljšo ponudbo. Najprej na Ferk, ker sem iz okolice MB, čeprav ne pričakujem dobre ponudbe... Glede avta še tudi nisem odločen. Pogledati bom šel še Nissan Qashqai, Škoda Karoq, Hyundai Tuscon..., Morda še malo manjše avte, Renault Captur, Ford Puma, VW T-Roc itd... Seveda ti niso primerljivi z CX-30. Zaenkrat samo raziskujem. Odločitev glede točnega avta še ni padla. Je pa CX-30 med bolj všečnimi, v vseh pogledih...😃 LP Ferk je nam ponudil 1500eur več za CX30,kot nekateri prodajalci v MB,plus 4000eur popusta pri novem samo ne Mazdo. 2 Citiraj ?If you?re afraid to fail, then you?re probably going to fail.? ? Kobe Bryant
godlike Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar Meni je 2019, 2012 bilo rečeno niti centa. Tudi poznam nekoga, ki je bil prepričan, da bo dobil, ker zna, pa je kupil M6 2018 polni opremo tamočni bencin brez centa skonto. Mogoče so pa se spremenili. pred 7 urami je GregorV napisal: Glede avta še tudi nisem odločen. Pogledati bom šel še Nissan Qashqai, Škoda Karoq, Hyundai Tuscon..., Morda še malo manjše avte, Renault Captur, Ford Puma, VW T-Roc itd... Seveda ti niso primerljivi z CX-30. Puma je draga ima pa dobro podvozje. Iz zgornjega seznama Tuscona. Samo ne VAG 🙃 Citiraj
Boss Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 20 urami je Alex napisal: Kot si ti že drugi rekli. Če hočeš poceni avto z deset let starim dinotom, ki ne obljublja nizke porabe vzemi podhranjenega 2.5. Če daš nekaj jurjev več, boš imel mazdo z najnovejšo tehnologijo in odličnim, varčnim motorjem, podprt z blagim hibridom, ki ti zelo pomaga v vsakdanji vožnji, neslišnim, sedaj že tud preverjenim biserom od motorja po toliko letih, kot je zunaj, brez nekih znanih hib. Mislim, da ni dileme, kateri je pravi zate. ... in če pokličeš v naslednje pol ure dobiš drugo za pol cene... in to še ni vse... 2 1 Citiraj
Stinica Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 8 urami je Alex napisal: Samo nasvet : drži se daleč od Quashquai, če nočeš dobiti živčnega zloma. Dejstva,da ostali ne dobimo živčnega zloma 1 Citiraj ?If you?re afraid to fail, then you?re probably going to fail.? ? Kobe Bryant
godlike Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 3 urami je godlike napisal: Puma je draga ima pa dobro podvozje. Iz zgornjega seznama Tuscona. Samo ne VAG 🙃 pred 1 uro je Stinica napisal: Dejstva,da ostali ne dobimo živčnega zloma Pumo sem vozil in imam pri hiši Focusa. Hyundai-ja tudi imam. V širši družini je to številka 5. Nič ni bilo tako zanesljivo kot Hyundai. Seveda če ne vzameš Mazde 😉 VAG pa pač. Sem že dostikrat zapisal tukaj. 18x garancija v prvem letu in 1-2x na leto, v 10 letih nekaj crknilo. Veriga na kulanco pri 50.000km, 20.000km menjava vbrizgalne šobe, .... Vem da ni za Quashquai-ja, ampak sem vseeno tudi pri sebi podkrepil z dejstvi zakaj. Citiraj
ignacij Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar Mi imamo v službi Octavie 2.0tdi pa z njimi ni nekih večjih težav. Citiraj
gregor2137 Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar pred 8 urami je etcho napisal: Mene moti npr. tudi opozarjanje z vibriranjem volana na sredinsko črto. Na primer, se pomakneš proti sredini, da lažje vidiš, če se da prehitet. To se izklopi samo skozi osrednji meni ali je kakšen gumb npr. na volanu? Citiraj
etcho Napisano 13. februar Prijavi Napisano 13. februar (urejeno) Na levi strani med volanom in vrati so 4 gumbi. Eden je TCS. Ampak mislim, da izklopi samo traction control. Tako da si obsojen na menu. Po vsakem zagonu motorja. Popravljeno 13. februar od etcho 1 Citiraj
GregorV Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar To pa se ne sliši dobro 😟, govorim o tem, da se z enim pritiskom na gumb ne da izklopiti vse asistence. V meni pa res ne bi rad hodil vsakič ko se vsedem v avto. Captur ima npr. odlično urejeno. Ima osebni meni, kjer se samo izbriše kljukice za sisteme, ki jih nočeš imeti, shraniš in to je to. Ta meni je povezan z tipko na armaturki. Stisneš tipko in vse je izkopljeno. Ja, to vem da CX-30 ni ravno najbolj prostorna in je malo bolj športne oblike. Ali mi lahko kdo prosim pove kakšne so mere prtljažnika, dolžina in širina. Hvala LP Citiraj
Janez007 Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar (urejeno) Tudi mene samodejno obračanje volana izredno moti, se tega ustrašim in imam občutek, da vozila nimam pod kontrolo. Skratka, v mojem primeru je ta opcije nevarna in lahko povzroči več nesreč, kot jih prepreči. Na srečo se jo da pri Mazdi 6 izklopit (imam nastavljeno na brnenje). Po nekaj različnih avtov različnih znamk sklepam, da se opcije trajnega izklapljanja z leti vedno bolj izklapljajo. Upam, da bodo čez čas prišle rešitve - konec koncev je le programska oprema. Vozil sem leto staro Kio Sportage - glede tega za popenit, ne vem, če je lahko še slabše. Mazda CX-30 2.5 e-SKYACTIV-G M Hybrid 140hp, 2024 Popravljeno 14. februar od Janez007 Citiraj
etcho Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar (urejeno) Hm, kaj pa je to za ena verzija Mazde? (CX-50?) Sem slučajo naletel na YT. Za ameriško tržišče, zgleda. Popravljeno 14. februar od etcho 2 Citiraj
Alex Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar No, pa le imam prav glede nekaterih stvari. 😊 https://www.avtomobilizem.com/testi/z-motorjem-ki-je-zamenjal-dva-mazda-cx-30-e-skyactiv-g140/14-02-2025/ 3 2 Citiraj
etcho Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar pred 24 minutami je Alex napisal: No, pa le imam prav glede nekaterih stvari. 😊 https://www.avtomobilizem.com/testi/z-motorjem-ki-je-zamenjal-dva-mazda-cx-30-e-skyactiv-g140/14-02-2025/ Predvsem izbira X186 in ročni menjalnik. 😁👍 2 Citiraj
sportman333 Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar pred 42 minutami je Alex napisal: No, pa le imam prav glede nekaterih stvari. 😊 https://www.avtomobilizem.com/testi/z-motorjem-ki-je-zamenjal-dva-mazda-cx-30-e-skyactiv-g140/14-02-2025/ zmagata pa ti dve navedbi, a si jim ti @Alex sugeriral za članek , sploh ta druga :):) Ni povsem na ravni najbolj dovršenih Avtomobilski dinozaver 1 6 Citiraj
dvorjan Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar To samo pomeni, da je avtor članka bral ta forum. 😃 #dinozaverrulz 2 5 Citiraj
Alex Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar Pred eno uro je sportman333 napisal: zmagata pa ti dve navedbi, a si jim ti @Alex sugeriral za članek , sploh ta druga :):) Ni povsem na ravni najbolj dovršenih Avtomobilski dinozaver Kaj pa, če je vse res? 😉 pred 57 minutami je dvorjan napisal: To samo pomeni, da je avtor članka bral ta forum. 😃 #dinozaverrulz Lepo, da smo pripomogli k temu. 😊 2 Citiraj
Slivka Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar Dinozavri so izumrli vretenčarji, ki so na Zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. In še danes napajajo sodobni svet z energijo. Karkoli je prišlo za njimi, ni trajalo tako dolgo, da pa je obstajalo, vemo samo od fosilov, druge koristi ni. Zato jaz zelo spoštujem dinozavre in prav bi bilo, da se tudi drugi bolj spoštljivo obnašate do njih - ker vaša super tehnika brez ostankov dinozavrov ne bi bila vredna kaj več kot 0,30€ na kilogram... In glede na to, kako dolgo so vladali, so bili zelo "trpežni" in jih ni pobral majhen dvig temperature, tudi niso nasmetili plastike vsepovsod, niso naredili radioaktivnega sevanja, ... ... ... Skratka, kar je ostalo za njimi, nam še zdaj koristi, kar je pa najsodobnejšega, je pa krhko in občutljivo... Zato je naziv "dinozaver" najboljša reklama in priporočilo. 2 1 2 Citiraj
GregorV Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar Imam občutek, da je avtor tega testa res bral ta forum, ali je celo član. Ta novica bo pa verjetno deal breaker za mene: Citat Izklop sistema za ohranjanje voznega pasu je skrit v meniju infozabavnega sistema. 😪 Glede velikosti prtljažnika, je torej 81 x 103 cm, Captur ima 73 x 100 ( to sem sam izmeril). 8 cm v dolžino pa se že kar pozna. LP Citiraj
Boss Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar pred 2 urama je Slivka napisal: Dinozavri so izumrli vretenčarji, ki so na Zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. In še danes napajajo sodobni svet z energijo. Karkoli je prišlo za njimi, ni trajalo tako dolgo, da pa je obstajalo, vemo samo od fosilov, druge koristi ni. Zato jaz zelo spoštujem dinozavre in prav bi bilo, da se tudi drugi bolj spoštljivo obnašate do njih - ker vaša super tehnika brez ostankov dinozavrov ne bi bila vredna kaj več kot 0,30€ na kilogram... In glede na to, kako dolgo so vladali, so bili zelo "trpežni" in jih ni pobral majhen dvig temperature, tudi niso nasmetili plastike vsepovsod, niso naredili radioaktivnega sevanja, ... ... ... Skratka, kar je ostalo za njimi, nam še zdaj koristi, kar je pa najsodobnejšega, je pa krhko in občutljivo... Zato je naziv "dinozaver" najboljša reklama in priporočilo. Pa od kje hudiča ste nekateri pobrali, da je nafta iz dinozavrov? Nafta nastane iz mikroorganizmov (največ plankton=, ki ga je bilo v prazgodovinskih morjih res veliko in je največ odmiral kar sam in se nabiral na dnu cv obliki sedimentov. Zaradi premikanja zemeljskega površja, dodatnih usedlin ga je s časoma "pokopalo" globje pod površje, kjer je bil izpostavljen visokim tlakom in temperaturam. Kemijska reakcija, ki se je pri tem sprostila je dejasnko naredila surovo nafto. Večino se je to dogajalo še predno so prvi dinozavri zakorakali na zemlji. Noben dinozaver danes ne napaja ničesar in če bi koga morali spoštovati je le plankton in drugi mikroorganizmi, kot so recimo alge. 2 Citiraj
Alex Napisano 14. februar Prijavi Napisano 14. februar Pred eno uro je GregorV napisal: Imam občutek, da je avtor tega testa res bral ta forum, ali je celo član. Ta novica bo pa verjetno deal breaker za mene: 😪 Glede velikosti prtljažnika, je torej 81 x 103 cm, Captur ima 73 x 100 ( to sem sam izmeril). 8 cm v dolžino pa se že kar pozna. LP Ja, 8 cm se pozna....pa ne v dolžin prtljažnika.😉 4 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.