Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 11 urami je GregorV napisal:

Lahko še kaj več poveš o nakupu.

Kje si nabavil? Kako si zadovoljen z prodajalcem? Si dobil kakšen dodaten popust oz. ugodnost?

Oz. samo 3K €, akcija ki traja do 31.03.

Za ime pa predlagam Dinozaver CX-30 ali pa Dino CX-30. 😀

na podobno vprašanje sem delil izkušnjo teden nazaj ... 

https://www.mazda-si.net/topic/17069-mazda-cx-30/page/178/#findComment-569707

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 9 urami je GregorV napisal:

Lahko še kaj več poveš o nakupu.

Kje si nabavil? Kako si zadovoljen z prodajalcem? Si dobil kakšen dodaten popust oz. ugodnost?

Oz. samo 3K €, akcija ki traja do 31.03.

Za ime pa predlagam Dinozaver CX-30 ali pa Dino CX-30. 😀

Hvala 

DINO CX-30 je že sin od od DINOZAVRA 6tke....🫣😉

Napisano (urejeno)
dne 21. 2. 2025 ob 19:14 je Alex napisal:

Danes sem jo odpeljal na redni servis, kjer so le za menjavo 4.6 l olja in filter olja (filtra klime niso zamenjali, tekočine jim nisem jaz dovolil naliti, oprali ga niso) , legalno okradli za 330€ (s popustom 😬). In model mi po telefonu reče, da bo potrebno zamenjati tudi akumulator, ker javlja napako. 😄😄

Vprašam ga, če so imeli odprta vrata. Rekel je da ja. Pa valjda javlja, da je potrebno zagnati motor. To se pojavi vsakokrat, ko imaš odprta vrata ali havbi nekaj minut. 

Ne verjamem, dokler ne vidim tvojega računa. Tole je račun Mazdinega pooblaščenega servisa, rednega servisa dinozavra, mesec nazaj, menjava 4,5 litra olja, filtra olja in zavorne tekočine. Po moje zelo fer cena. Je pa res, da se trudim tudi sam biti fer, stalna, razumevajoča stranka.

Se je pa fino prej pozanimat, tudi za ceno ... za enak servis bi mi konkurenca (Inter ...s) zaračunala 365 €.

20250223_084525.jpg

20250223_084546.jpg

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Ne verjamem, dokler ne vidim tvojega računa. Tole je račun Mazdinega pooblaščenega servisa, rednega servisa dinozavra, mesec nazaj, menjava 4,5 litra olja, filtra olja in zavorne tekočine. Po moje zelo fer cena. Je pa res, da se trudim tudi sam biti fer, stalna, prijazna stranka.

20250223_084525.jpg

20250223_084546.jpg

Ga slikam pa pošljem. Tudi sam ne morem verjeti, kako kradejo. 

Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Sunking napisal:

Moj prvi servis so v Kranju računali okrog 320 evrov. Tako da ima Alex kar prav.

Imaš X186? 

Popravljeno od Janez007
Napisano

Alex ima verjetno še pribitek, ker tako rad šimfa čez pooblaščene servise, kako so dragi :P ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
pred 57 minutami je Sunking napisal:

X186, ja.

Zanimivo, ker ko sem se zanimal za različne motorje, sem pri mazdinih mehanikih in prodajnikih dobil odgovor, da so vsi mazdini bencinski motorji OK, le vzdrževanje je pri X186 dražje ... očitno bistveno že pri menjavi olja ... 

Podobno je pri gospodinjskih aparatih z energijskimi razredi. Ko narediš računico, si po 10-ih letih tam-tam, ne glede na to, kateri energijski razred kupiš, ker je cena nakupa varčnejših višja (dobro preračunana :) ).

Zato pa se mi zdi 2487.png motor prav tako v redu nakup, danes je 140 KM, zato, da bo lahko čez kakšno leto 150, potem 160 .... da se nekaj dogaja za kupce, jih spodbudi k nakupu novega, "boljšega" in pri tem uspešno vleče denar iz žepov....

image.png

https://olje-dg.si/kategorija/motorno-olje/mazda-dexelia/

Popravljeno od Janez007
Napisano

Vse že vemo koliko kaj stane in po tehle cenah se vidi dejansko koliko ti da kdo popust. Jaz sem dobil 30% in je bilo vse skupaj krepko pod 300€....:jupiii:

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Ja, za take je elektrika top, najceneje vzdrževanje 😉

Mene za EV redni servis na pooblaščenem servisu še ni prišel evrskega stotaka. Pa mi enkrat niso dali niti centa popusta.

Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Koliko bo šele jamranja, ko bo na X186 na vrsti redni servis z menjavo svečk ...

Premium avto, zato tudi premium svečke. Niso pa to navadne svečke, kot jih ima Dino, ampak posebne, ki delajo pod posebnim režimom. Zato tudi takšna cena. Tukaj razumem, da so drage, zakaj je pa menjava olja tako draga, to vedo samo na uradnem servisu. Ko bo garancija mimo, bo vse skopaj pol ceneje ali še manj.... Verjetno tudi svečke. 

Napisano
pred 40 minutami je Alex napisal:

Premium avto, zato tudi premium svečke. Niso pa to navadne svečke, kot jih ima Dino, ampak posebne, ki delajo pod posebnim režimom. Zato tudi takšna cena. Tukaj razumem, da so drage, zakaj je pa menjava olja tako draga, to vedo samo na uradnem servisu. Ko bo garancija mimo, bo vse skopaj pol ceneje ali še manj.... Verjetno tudi svečke. 

slika računa?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.