Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

Nisem vedel, da v AVTOPLUSU za menjavo filtrov, za delo nič ne računajo. Odštejte še kakšnih 15 minut dela in smo pri dobrih 250€. Pa če bi bil Alex zvesta stranka, bi dobil še vsaj dodatnih 5% popusta in smo na dobrih 230 €.

In potem bi svizec zavil čokolado. 😉

Koliko je po tvojem, "strokovnem" mnenju, vredne tiste pol ure dela, ki ga za menjavo olja  opravi vajenec? 

Realno.

pred 2 urama je Bini napisal:

To je pa že Celjska cena.... :prstgor:

Manj, a še vedno vsaj 100€ preveč. 

Napisano (urejeno)

10 let nazaj so mi na hondinem servisu za 1/2 minute dela želeli zaračunati 50€....

Težko sodim, ampak take osnovne servise računajo cca 1% cene novega avta - tudi druge znamke. Zanimivo je, da za servise starih avtov objavljajo popuste ... a ni menjava olja pri mlajšem avtu še bolj čisto delo kot pri starem, vse ostalo enako?

Na računu ni podpisan vajenec, ampak odgovorna osrba servisa.🙂

Sam sem dolga leta vozil stare avte, jih servisiral po raznih garažah stanovanjskih hiš ... včasih te je kakšen mehanik prav tako ocuril, kaj zaj...l, itd.

Popravljeno od Janez007
Napisano

Po moje je za starejše avte več popusta, da je iniciativa, da bi se avti na uradne servise vozili še kasneje. Ponavadi se po garanciji ali kmalu čez konča ljubezen...

Napisano
pred 38 minutami je Agerg napisal:

Po moje je za starejše avte več popusta, da je iniciativa, da bi se avti na uradne servise vozili še kasneje. Ponavadi se po garanciji ali kmalu čez konča ljubezen...

A ni to normalno, da potem voziš avto k svojemu mehaniku, ki ti računa normalno in pošteno? 

Moj mehanik, ki je prej delal na Avto plusu vedno pravi, da avtohiše največ služijo na rednih servisih, nato pri  prodaji avtov  staro za novo  in šele na tretjem mestu s  prodaoj novih avtov. 

Napisano

Ja no, saj ga lahko. Nihče te ne sili, da ga voziš na uradni servis. Seveda je pa znano, da se danes v avtohišah služi z vzdrževanjem avtov in podobnim. Pri prodaji novega vprašanje koliko sploh ostane...

Napisano
pred 23 urami je Alex napisal:

Premium avto, zato tudi premium svečke. Niso pa to navadne svečke, kot jih ima Dino, ampak posebne, ki delajo pod posebnim režimom. Zato tudi takšna cena. Tukaj razumem, da so drage, zakaj je pa menjava olja tako draga, to vedo samo na uradnem servisu. Ko bo garancija mimo, bo vse skopaj pol ceneje ali še manj.... Verjetno tudi svečke. 

Svečke na X186 so identične kot na G192. :) 

• Haha 2
  • Začuden 1
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

torej premium :) roba v dinotu....

• Všeč 1
  • Haha 4
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

In potem zopet svizec zavije Milko, Lindt in gorenjko. 

Napisano

Svečke niso drage, maržo majo velko...

Napisano (urejeno)

Če nisem čorov, gre za enake svečke za bencinske motorje G120, G145, G150, G165, G192, G194 in X180 ter X186 😀

In junija 2023 sem zanje v akciji plačal 19,18 € ... 🙃

Screenshot_20250224_184257.jpg

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.