SpEkTr Napisano včeraj ob 11:04 Prijavi Napisano včeraj ob 11:04 Vprašanje kaj pomeni tovarniško v tem primeru? Če to pomeni, da pride s tovarno brez kljuke, potem jo pa uradni serviser zmontira, je lahko še slabše kot če peljem h Kogovšku recimo. 1 Citiraj
NevLado Napisano včeraj ob 11:38 Prijavi Napisano včeraj ob 11:38 pred 33 minutami je SpEkTr napisal: Vprašanje kaj pomeni tovarniško v tem primeru? Če to pomeni, da pride s tovarno brez kljuke, potem jo pa uradni serviser zmontira, je lahko še slabše kot če peljem h Kogovšku recimo. Točno tako je, pooblaščenec jo zmontira Citiraj
Alex Napisano pred 23 urami Prijavi Napisano pred 23 urami Pred eno uro je NevLado napisal: Točno tako je, pooblaščenec jo zmontira In zopet so potem problemi. Citiraj
etcho Napisano pred 21 urami Prijavi Napisano pred 21 urami Ko sem vzel CX-30, so mi dali kupon in sem naročil kljuko, tako da je bila gor ob prevzemu avta. Pooblaščenec jo je zmontiral, jaz pa sem jo moral homologirat. Na tehničnih je ni znal dat gor (🤔), sem mu pokazal, in so poslali papirje v LJ, da vpišejo v homologacijo. Kljuka služi b.p. 2 Citiraj
Agerg Napisano pred 21 urami Prijavi Napisano pred 21 urami Jaz sem kupil rabljeno Mazdo 6 brez kljuke. Na uradnem servisu je bila malo draga, zato sem se obrnil malo stran v Celju na Avtoelektriko Grajžl, ker sem po referencah izvedel, da dobro uredijo za dobro ceno. Sem zadovoljen, lepo izvedeno, kljuka deluje b.p. Gre se pa za nevidno proizvajalec Oris. Pri izvedbi sem dal zraven še homologacijski karton in še neke podatke z avta in malo kasneje je prišel karton izpolnjen nazaj. 1 Citiraj
Bossek Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Ali so svecke posebne ali ne nimam pojma. Je pa tudi na tujih forumih povsod isto omenjeno, kot neka sitnica ki jo moras naredit vsak 3 servis in da so svecke posebne in drage. Tole je pa iz racuna: Citiraj
Carot Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami pred 2 minutama je Bossek napisal: Ali so svecke posebne ali ne nimam pojma. Je pa tudi na tujih forumih povsod isto omenjeno, kot neka sitnica ki jo moras naredit vsak 3 servis in da so svecke posebne in drage. Tole je pa iz racuna: Vsakih 60kkm. Če se malo voziš, je to cca 2x, če pa delaš 40-50kkm/leto, pa zna to biti kar velik strošek 1 Citiraj
Bossek Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Aha tako ja, vsakih 60k km. Je bil en hrvat kar besen in se je potem cela debata razvila a to pomeni vsak 3 servis (tudi ce po letih) al vsakih 60k km. Tema: https://www.cx30talk.com/threads/warning-skyactiv-x-early-spark-plug-replacement.4779/ Citiraj
etcho Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami (urejeno) Pooblaščeni servis vzame svečke, če jih sam prineseš (dokler je veljavna garancija)? Ker med 66 € in 17 € je le razlika. Čeprav, če je tale razlaga pravilna, ta svečka ni prava. Mora imeti debelejšo podložko. Tiste s standardno podložko so samo za motorje, ki imajo izklop cilindrov, kar x186 nima. Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?). Slovenija je na srečo izvzeta. Ni pa izvzeta, če dam primer, iz Youtube premium družinske naročnine, ki jo ne moreš skleniti. Popravljeno pred 5 urami od etcho Citiraj
Alex Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami pred 29 minutami je etcho napisal: Pooblaščeni servis vzame svečke, če jih sam prineseš (dokler je veljavna garancija)? Ker med 66 € in 17 € je le razlika. Čeprav, če je tale razlaga pravilna, ta svečka ni prava. Mora imeti debelejšo podložko. Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?). Slovenija je na srečo izvzeta. Ni pa izvzeta, če dam primer, iz Youtube premium družinske naročnine, ki jo ne moreš skleniti. Res je. Tale cheap svečka, ki je za Dinote ni dobra za cx30. Zato tudi večji račun on menjavi. Ne more bit enaka, če je pa zasnova x186 precej drugačna kot od Dinota. Citiraj
etcho Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami (urejeno) Če pa najdeš originalne, se pa vidi razlika v ceni, čeprav je še vedno manj kot pri pooblaščencu. Genuine Set Of 4 Mazda 3 Spark Plugs HF0118110 | eBay WWW.EBAY.IE Genuine Set Of 4 Mazda 3 Spark Plugs HF0118110 | Vehicle Parts & Accessories, Car Parts & Accessories, Ignition Systems &... Sicer, če gledam tole od Boscha, ima debelejšo podložko. Popravljeno pred 4 urami od etcho 1 Citiraj
GregorV Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Glede vlečne kljuke. Koliko približno stane homologacija? Hvala Citiraj
godlike Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Pred eno uro je etcho napisal: Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?). M2 je imela iridijeve, na 10Y ali 120k. Če bil trg hrvaška ali slabši, so pa dali noter obične, ki so se menjale vsaki drugi servis. Je pisalo v tovarniški knjigi o vzdrževanju. Je bil tam tudi seznam držav, kjer se špara. 1 Citiraj
etcho Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 29 minutami je GregorV napisal: Glede vlečne kljuke. Koliko približno stane homologacija? Hvala Jaz sem dal okoli 40 €. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.