Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

Mazda cenik 2015:

Primerjaš cene z razliko 10 let. On jo je kupil 3 leta nazaj. Jaz 1 leto nazaj in je bila nekaj manj kot 30.000 €. Druga oprema z vrha.

Napisano
pred 16 urami je MazdaBoy napisal:

Sam Takumi avtomatik pride pa kar 37k z metalic barvo kukr vidim, kr lepo, ni kej 😄

G140/AT/Takumi - 34.290 - 3000 = 31.290 + 800 = 32.090 EUR

X186/AT/Takumi - 36.190 - 3000 = 33.190 + 800 = 33.990 EUR

Morda še kakšen popust od prodajalca.

Še vedno preveč, ampak malo bolje kot 37K 😉

Za mene bi že Exclusive line oprema bila vrh glave. Bolj racionalno Center + Desi. 

Če se ne motim, so v Takumi glavna zadeva usnjeni elek. sedeži.

Sicer jih imam v sedanjem avtu, ampak jih ne bi pogrešal...

LP

Napisano

Ma pretiravajo s cenami vsepovsod. Za moj najljubši sok iz otroštva Pingo sem 2 leti nazaj v lokalni trgovini placeval 37 centov, no danes je cena 71 centov. Toliko o 3% letnih inflacijah.

Napisano

Predlagam, da tako kot Hrvati bojkotiramo prodajalce. Ne trgovine z živili ampak avtohiše. Vsak teden eno znamko. 😁

• Haha 6
  • Zmeden 1
Napisano

Ali je to normalno, da avto hiša ne odgovori na email povpraševanje?

Konkretno govorim o AH Ferk MB.

Sem jim pisal v petek in nato včeraj dal opomnik. Vse tiho je bilo.

Ostale AH katerim sem pisal, so hitro, prijazno odgovorile.

LP

• Začuden 1
  • Žalosten 1
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je etcho napisal:

Primerjaš cene z razliko 10 let. On jo je kupil 3 leta nazaj. Jaz 1 leto nazaj in je bila nekaj manj kot 30.000 €. Druga oprema z vrha.

Potem pa nisem bil dovolj jasen - da nominalne cene v velikem časovnem koraku niso primerljive. To je bila poanta.

Konkretno, če Alex danes pravi, da ne da za CX-30 več kot 30.000, zakaj je dal 3 leta nazaj, ko je bilo takratnih 30.000 vrednih enako, kot danes 32.000? 😄

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

Potem pa nisem bil dovolj jasen - da nominalne cene v velikem časovnem koraku niso primerljive. To je bila poanta.

Konkretno, če Alex danes pravi, da ne da za CX-30 več kot 30.000, zakaj je dal 3 leta nazaj, ko je bilo takratnih 30.000 vrednih enako, kot danes 32.000? 😄

Še vedno ne bi dal. Bi kupil kaj drugega, če bi bila cena takšna, kot je danes. 

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Še vedno ne bi dal. Bi kupil kaj drugega, če bi bila cena takšna, kot je danes. 

Saj je tudi tisto drugo danes dražje… ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Fak, vsakič, ko  se vsedem iz 6-ke v cx30 bolj pogrešam turbino ali dve in navor. 🙄

Nekako se ne morem navadit, da atmosferec ne vleče tako, kot dizelca. 

• Všeč 2
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

Napisano
pred 28 minutami je Alex napisal:

Fak, vsakič, ko  se vsedem iz 6-ke v cx30 bolj pogrešam turbino ali dve in navor. 🙄

Nekako se ne morem navadit, da atmosferec ne vleče tako, kot dizelca. 

Ja, bo treba na štrom. Potem bo šele hudič karkoli drugega peljati. 😁

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 9 urami je dvorjan napisal:

Ja, bo treba na štrom. Potem bo šele hudič karkoli drugega peljati. 😁

Kar se tiče same vožnje, verjamem. 

Napisano (urejeno)

Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal?

20250301_182248.jpg

Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema niso privoščili njegovemu pokrovu.

20250301_183945.jpg

Šofer je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal?

20250301_182248.jpg

Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema pokrovu niso privoščili.

20250301_183945.jpg

Šofer pa je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd.

Ne bo sigurno. Edino, če bo voznik vozil prehitro je možno, da. se mu zavije okoli kolesa in bo padel. 

• Haha 2
  • Zmeden 1

Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je Alex napisal:

Ne bo sigurno. Edino, če bo voznik vozil prehitro je možno, da. se mu zavije okoli kolesa in bo padel

Potem kolotekov Alex na premijski CX-30 že dolgo nimaš več? 

Se mi zdi zanimivo tudi to, da je lakiranje cca 20 mikronov tanjše od nekaj let stare 6-ke, le okrog 70 mikrometrov.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Potem kolotekov Alex na premijski CX-30 že dolgo nimaš več? 

Se mi zdi zanimivo tudi to, da je lakiranje cca 20 mikronov tanjše od nekaj let stare 6-ke, le okrog 70 mikrometrov.

Tudi na 6-ki so mere od 70-120 Mikrometrov. Nikoli ni debelina povsod enaka. Vse Mazde imajo švoh debelimi laka in s tem si podvržen pikicam na havbi in drugod. 

Napisano
dne 27. 2. 2025 ob 10:43 je GregorV napisal:

Ali je to normalno, da avto hiša ne odgovori na email povpraševanje?

Konkretno govorim o AH Ferk MB.

Sem jim pisal v petek in nato včeraj dal opomnik. Vse tiho je bilo.

Ostale AH katerim sem pisal, so hitro, prijazno odgovorile.

LP

Z AH Ferk imam že več let dobre izkušnje, vedno so bili korektni in pošteni. Glede maila pa ali je pravi. Drugače pa cene, če je mišljeno novo vozilo, bodo tako vsi dali enake, po konfiguratorju in ceniku Mazda, ki velja za Slo, ne vem zakaj bi jim pošiljal na mail. Najbolje je najprej iti do prodajalca v salon, da vidiš ali ti trgovec sploh odgovarja in se potem dogovoriš konkretno. Pa računaj da je za nove Mazde, če niso na zalogi, dobavni rok (iz Japonske) nekje 5 mesecev.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.