Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Je bil vpoklic za nekaj podobnega, če se prav spomnim, pobrskaj malo po forumu. 

Vem, da smo nekateri bili za x186 in so to samo preverili ni bilo potrebe menjat! 

Napisano
pred 13 urami je SpEkTr napisal:

A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis.

Dokler se motor ne ulaufa zna mal spit pa da se stvari usedejo. Jaz ne bi delal panike.

Je pa tako, da moraš hladilno gledat pri ohlajenem avtu….. ker pri vročem je je manj v posodi 

Napisano
pred 22 urami je GregorV napisal:

Sicer model ne spada v to temo - Mazda 3.

Je pa v tem novem YT filmu govora o G140.

Od 12:36 dalje je več na temo dinozavra. 😄

Od Autogefuehl DE še test nove CX-30 G140. Najzanimivejši del testa je od ca. 14:40 na sovoznikovem sedežu...😀

Napisano (urejeno)

Malo bolj za hec... 😄

Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI.

Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja.

Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉

Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE.

Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno.

Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata.

Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K.

Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁

Ostale znamke, modele še moram preveriti.

Hvala

LP

Popravljeno od GregorV
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je GregorV napisal:

Malo bolj za hec... 😄

Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI.

Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja.

Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE.

Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno.

Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata.

Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁

Hvala

LP

Pri Mazdi boš dobil pravi avto za uživanje, ta drugi pa je le - reno. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 4
  • Ljubim 1

Napisano

Kupi MAZDO! 🤗

🤔Ima še marsikaj kar Reno nima. Med drugim je večja, če ti to kaj pomeni, udobnejša pri vožnji in, če kupiš drugo barvo in iztržiš še prvi servis gratis si že bližje! Pa tudi na dolgi rok bo motor dlje vzdržal in se manj naprezal čeprav je DINO. 

OBVEZNO MORAŠ PRED NAKUPOM OBA TESTIRAT.... :danzoman:

Napisano
pred 58 minutami je FuManchu napisal:

Nima pa dvigalke v maski😁

Jo ne rabi.... :bravo:

Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Nima pa dvigalke v maski😁

To je obvezna oprema pri renoju  in gedore ključi, ter kak izvijač. Pa pajser je tudi dobro imet. 

• Všeč 1
  • Haha 4

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Malo bolj za hec... 😄

Hvala

LP

Par mesecev starega Capturja sem imel par dni kot nadomestno vozilo. Porabo je imel nizko, vse ostalo minus. Ne da se primerjat z Mazdo. 

• Všeč 4
  • Haha 1
Napisano
pred 21 minutami je tomzel napisal:

Par mesecev starega Capturja sem imel par dni kot nadomestno vozilo. Porabo je imel nizko, vse ostalo minus. Ne da se primerjat z Mazdo. 

Jaz ga mam trenutno dokler ne dobim EV-ja. Latrina z malo začetnico. Verjetno, je to indoktrinacija, da se bom oddahnil, ko dobim EV-ja in dam z velikim veseljem tale porta potty nazaj.

33112_1.png

Napisano

Taprav dec ne vozi EV-ja. Konec debate 😄

• Haha 5
  • Začuden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 52 minutami je etcho napisal:

Pa rdečega avta ... 🤣

Pa sank nima na strehi.

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano
pred 2 urama je etcho napisal:

Pa rdečega avta ... 🤣

Pa kamučina s smetano ne pije...

Napisano

Niste najboljši prodajalci. 🤣

Hvala za komentarje.

Seveda je trenutno CX-30 na vrhu lestvice. Grem pa pred nakupom na testno vožnjo.

G140 zato ker delam premalo km, da bi bil upravičen nakup X186. Nekdo je nekaj časa nazaj naredil primerjavo.

Prodajalec mi je rekel, da prodajajo samo lita platišča za zimske gume, cca 120€ za 16".

Morda veste, če se dobi tudi jeklena platišča, seveda ceneje.

Hvala 

LP

Napisano
Pred eno uro je GregorV napisal:

Niste najboljši prodajalci. 🤣

Hvala za komentarje.

Seveda je trenutno CX-30 na vrhu lestvice. Grem pa pred nakupom na testno vožnjo.

G140 zato ker delam premalo km, da bi bil upravičen nakup X186. Nekdo je nekaj časa nazaj naredil primerjavo.

Prodajalec mi je rekel, da prodajajo samo lita platišča za zimske gume, cca 120€ za 16".

Hvala 

LP

Kaj ne bi raje kupil 18" zimska platišča (aftermarket ne original). 16" ne gredo na cx30. V bistvu so homologirane a bo izgledala smešna. Dobijo se kar ugodno. Kar nekaj nas ima 18" za zinske. Tako boš imel lep avto poleti in pozimi. 😊

Napisano
pred 10 urami je GregorV napisal:

Malo bolj za hec... 😄

Hvala

LP

Kdaj boš prodajal avto? Eno je preverjen 2.5 motor skoraj 13 let star brez komplikacij, drugo je turbo mlinček pod prisilo 1.3

Turbina vsi vemo kaj pomeni dolgoročno.

Kaj je ta PARKIRANJE paket? Navigacijo valda imaš tudi v CX-30, bolj je pomemben podatek a jo rabiš - carplay je bl kul

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Če se ne motim jih ne moreš imet zaradi senzorjev tlaka (TPMS). Železna platišča naj bi blokirala signal senzorjev tako, da se lahko zgodi, da jih ne najde in boš mel rumeno lučko naštevcih in par sekund piskanja.

33112_1.png

Napisano

Ne drži.

Imam zimske gume na jeklenih platiščih, na Mazda servisu sem dokupil originalne TPMS ventilčke. Deluje normalno.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.