Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ja, njegovo osebno mnenje proti tvojemu osebnemu mnenju ...

In pri tebi smo že itak navajeni, da je najboljše točno tisto, kar imaš ti. Pri 6-ki so to manjša 17" platišča (namesto 19"), pri CX-30 pa večja 18" (namesto 16"). Naključje?

Pri nas je odločil šofer - mu je čisto vseeno, zato je izbral cenejšo varianto. Mi je všeč, ker se odloča racionalno. 🙂

Je pa še nekaj, ko sam 2x na leto menjam kolesa, je menjava manjših opazno lažja. Ko prestavljam 19" me potem še 1 teden boli križ.

To je res. Moje 19",ki so širše, 245/40 r 19 so pa še težje. Ampak za nas, ki smo fit je mala malica jih prenašati okoli. 😊

So pa 17" res občutno lažje, tako, da lahko nesem v vsaki roki eno feltno z gumo. 

Ja, res je. To je vse moje osebno mnenje, ki si ga ustvarim sam, na osnovi izkušenj in ne, kdo je kaj rekel. 

Recimo pri zimskih gumah je tak primer. Na 6-ki imam wredestein. Letos sem z grozo opazil, da so letnik 2018. 🤪

Ampak... Te gume imajo za sabo

prevoženoh okoli 35 Kkm. In letos so v snegu razturale. Prav tako na mokrem držijo nenormalno. In kar me je presenetilo najbolj, gume sploh niso trde, niti malo razpokane, profila pa je še več kot 5,5 mm. Skratka, najboljše zimske gume do sedaj. Pozimi gredo gor nove, ne glede na razno razne teste. Pri Adac itak vedno zmagajo Conti. Zanimivo, ne. 😇

Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Alex napisal:

To je res. Moje 19",ki so širše, 245/40 r 19 so pa še težje. Ampak za nas, ki smo fit je mala malica jih prenašati okoli. 😊

So pa 17" res občutno lažje, tako, da lahko nesem v vsaki roki eno feltno z gumo. 

Ja, res je. To je vse moje osebno mnenje, ki si ga ustvarim sam, na osnovi izkušenj in ne, kdo je kaj rekel. 

Recimo pri zimskih gumah je tak primer. Na 6-ki imam wredestein. Letos sem z grozo opazil, da so letnik 2018. 🤪

prevoženoh okoli 35 Kkm. In letos so v snegu razturale. Prav tako na mokrem držijo nenormalno. In kar me je presenetilo najbolj, gume sploh niso trde, niti malo razpokane, profila pa je še več kot 5,5 mm. Skratka, najboljše zimske gume do sedaj. Pozimi gredo gor nove, ne glede na razno razne teste. Pri Adac itak vedno zmagajo Conti. Zanimivo, ne. 😇

Si že kdaj (z)vozil zimske Continental WinterContact TS 8XX?

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Si že kdaj (z)vozil zimske Continental WinterContact TS 8XX?

Conti sem imel na stari 6-ki.(195/65 r 16.)Tudi dobra guma, ne vem točno kateri model je bil takrat. Samo proti  koncu je bila slaba. Prav tako Dunlop, ki je iz leta v leto izgubljala oprijem na sbegu. 

Napisano
pred 6 urami je GregorV napisal:

Glede platišč za zimsek gume, torej pravite, da je bolje, da vzamem 18"?

Verjetno so kar precej dražja, 16" cca. 120 EUR, 18" cca. 180 EUR, ne poznam dejanske cene.

Oo zgoraj:

Skupna razlika v višini je 3 cm.

----

Avto bom imel najmanj 10 let, morda celo več. Ne menjujem avta vsako leto. 😉

Je pa res, da ne delam veliko km.

Danes imam testno vožnjo... 😁

LP

Malo še počakaj pa boš kmalu tule prebral, da eni komaj čakajo, da dajo zimske 16tke ali 17tke dol in dajo večje letne gor 😂Tako je vsako pomlad, zato pa se odloči za lepšo ne nujno cenejšo rešitev.... :bravo:

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Men so tut petarda, pa pazi midva mava se star model, zdj je se wintrac pro + !!! Midva mava navadno brez plus

Napisano

Spoštovani ljubitelji vozil Mazda.

Sicer ni čisto nova novica, ampak sporočam, da sem prejšnji teden položil aro za G140, MT, CENTER LINE + DESI, SOUL CRYSTAL RED. 😀😁

Dodatno vlečna kljuka.

Avto dobim konec tega tedna, morda v prihodnjem tednu. Je v SLO.

Na testni vožnji sem imel G150, Nagisa, AT.

Kaj več pa bom lahko povedal, ko dobim avto in naredim nekaj km. 😉

LP

• Všeč 9
  • Ljubim 3
Napisano
pred 28 minutami je GregorV napisal:

Spoštovani ljubitelji vozil Mazda.

Sicer ni čisto nova novica, ampak sporočam, da sem prejšnji teden položil aro za G140, MT, CENTER LINE + DESI, SOUL CRYSTAL RED. 😀😁

Dodatno vlečna kljuka.

Avto dobim konec tega tedna, morda v prihodnjem tednu. Je v SLO.

Na testni vožnji sem imel G150, Nagisa, AT.

Kaj več pa bom lahko povedal, ko dobim avto in naredim nekaj km. 😉

LP

Dobrodošel v Mazda klubu

Napisano
pred 37 minutami je ignacij napisal:

Čestitke, izbral si najboljši motor.

A je prvi april letos prej? 😄

Napisano

Hvala.

Najboljši motor za mene. Ker ne delam veliko kilometrov, bi se investicija za dražji motor povrnila v 20 letih. 😆

Sem zavestno vzel G140, MT.

Sicer sem pa sedaj 20+ let na diesel avtih, tako da bom nekaj časa potreboval, da se privadim na bencinarja.

Poleg tega mi zadnji diesel avto povzroča ogromne težave 😒, zato tudi kupujem nov avto.

LP

• Všeč 6
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je GregorV napisal:

Hvala.

Najboljši motor za mene. Ker ne delam veliko kilometrov, bi se investicija za dražji motor povrnila v 20 letih. 😆

Sicer sem pa sedaj 20+ let na diesel avtih, tako da bom nekaj časa potreboval, da se privadim na bencinarja.

Poleg tega mi zadnji diesel avto povzroča ogromne težave 😒, zato tudi kupujem nov avto.

LP

Ne se ozirat na prvoaprilska mnenja @Alex.

Super motor in tudi opremo si izbral 👍 👍 👍. Barva pa - moje mnenje - ena najlepših Mazdinih vseh časov, ampak žal bolj ženska in ni več IN ... 😃

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 5
  • Haha 1
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Hvala.

LP

Najprej častite za cx 30. Škoda, da si se odločil za preoblečena Dinota (ki je še bolj anemičen motor kot prej). Tale  z menjavo iz dizla  za Baby Dino motor bo malo težka, če si prej vozil dizle 20 let. Tale Baby Dino motor ni niti približno takšen kot dizel. Ja nič, za penzionistično vožnjo bo v redu, ne pa pričakovat čudežev. 

Boš pa lahko v Vrhniškem klancu držal svojo drago za koleno. 😊

Si pa vzel pravo barvo in najlepšo pri Mazdi nasploh. Ne se ozirat na Janez007, ki je precej konzervativen glede tega. On bi imel tako barvo a se boji, da bo preveč opazen. 😉

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je GregorV napisal:

Hvala.

LP

Čestitke za nakup cx-30 in veliko bolj kot ne umirjenih kilometrov. V resnici pa tudi teh 140 konjev je dovolj za današnje razmere na naših cestah. 👍

Rdeča barva je pa za mene druga najlepša in najdražja Mazdina, najlepša pa tale.... :vesel:

IMG_20220531_204205-COLLAGE.jpg

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Čestitke za nakup cx-30 in veliko bolj kot ne umirjenih kilometrov. V resnici pa tudi teh 140 konjev je dovolj za današnje razmere na naših cestah. 👍

Rdeča barva je pa za mene druga najlepša in najdražja Mazdina, najlepša pa tale.... :vesel:

IMG_20220531_204205-COLLAGE.jpg

No no no,.. pa itak se ve, da je najbolj redka pa najlepša mazdina barva "Blue Reflex" 😛

• Haha 1
  • Začuden 1

image.jpeg

Napisano (urejeno)

Rdeča barva je čisto v skladu z mojim prejšnjim in sedanjim avtom, ki sta seveda rdeča 🚗😀.

Sicer čisto drugačna rdeča barva.

Morda jutri pripnem kako sliko.

Zakaj CX-30, tudi napišem jutri na prenosniku.

Če prav razumem, je preoblečen dino X186, baby dino pa G140?

Še to, ima kdo od vas namešene zavesice pri kolesih? Se splača to namestiti? Cena v konfiguratorju je kar divja, 200€.

LP

Popravljeno od GregorV
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Rdeča barva je čisto v skladu z mojim prejšnjim in sedanjim avtom, ki sta seveda rdeča 🚗😀.

Še to, ima kdo od vas namešene zavesice pri kolesih? Se splača to namestiti? Cena v konfiguratorju je kar divja, 200€.

LP

Narobe si razumel, eni pravijo motorju 2.5 s G194 dinozaver-dino in ta tvoj z G140 je skoraj isti in je baby dino..... :nevem:

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Zavesce so samo paštetaturisti Čehi za časa varšavskega pakta gor natikal, ko so se v svojih Škodičkah peljali na Jadran. Takrat je to bilo fejst moderno kot recimo beli štumfi v plastičnih sandalih. Ups... beli štumfi v natikačih so spet moderni, za zavesce pa ne bom trdil... glede, da jih prodajajo jih nekdo kupuje očitno.

Ok, šalo na stran... glej, če se spoštuješ, prosim lepo ne dajaj tega gor. Zgleda obupno in ne služi ničemur. Pusti tako kot je pa še 200€ za kaj drugega daj.

• Všeč 5
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano
pred 8 urami je GregorV napisal:

LP

Za tale motor bodo zavesice kar v redu, saj predvidevam, da si umirjen voznik. Če so ti všeč jih kupi. Avto je tvoj in ne poslušati šefa ali tajnice. Ne vem pa, če jih ima kdo gor od forumašev. 

Napisano (urejeno)

Da ne bi slučajno dal gor zavesc, mazdaši imamo stil in to sigurno niso zavesce. Dovolim ti edino če nosiš zalisce, potem pa bodo pasale zraven.

Popravljeno od ignacij
Napisano

Lepše in cenej je, če jih nimaš a odločitev je tvoja.... :nevem:

Tu na forumu jih ima, če se prav spomnim le @Shrek.... 😁🫣😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Lepše in cenej je, če jih nimaš a odločitev je tvoja....  Tu na forumu jih ima, če se prav spomnim le @Shrek.... 😁🫣😉
    • Da ne bi slučajno dal gor zavesc, mazdaši imamo stil in to sigurno niso zavesce. Dovolim ti edino če nosiš zalisce, potem pa bodo pasale zraven.
    • Julich - dejansko mesto v malem samo za raziskave (v tem delu imajo celo svojo bolnico in svojo policijo (varnost podatkov))!!! Vse te zgradbe v šumi so dejansko ta varovan center Google Maps MAPS.APP.GOO.GL 6 kontejnerjev na mestu, 4je še pridejo... še ena zgodovina na tem področju se piše JUPITER - Exascale for Europe WWW.FZ-JUELICH.DE
    • Hajbrid japanac ima 2000km več kot prejšnji teden. Zanimivo, po omejitvah + 150 bahn na uro kjer ni omejitev, poraba 6,7. Ni slabo, cca pola litra manj od tarraca dizla, ki pa je bil vsaj 500kg tezji Cene tle gor pa uh la la (tromeja z belgijo in nizozemsko). Kar pozitivno presenečen, nisem se cjazil, eno tankanje, ena kava na celi poti v eno smer, STAUi seveda so bili, ampak nežni hibrid jih dejansko ima rad, ker se regenerira in gre na štrom, na zimakih seveda.  benza 2.x, LPG 1.x, ampak razmerje je v bistvu boljse kot pri nas (1,5 vs 0,7)   Naslednja fura bo pa zaplinjena
    • Za tale motor bodo zavesice kar v redu, saj predvidevam, da si umirjen voznik. Če so ti všeč jih kupi. Avto je tvoj in ne poslušati šefa ali tajnice. Ne vem pa, če jih ima kdo gor od forumašev. 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.