Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tudi lepilo ne drži dolgo tam kjer se bolj prepogne! Na to plastiko na pragu ne prime kot pa na lak... 🫣

Napisano
pred 4 minutami je GregorV napisal:

Če še kdo ni opazil, stran 200. 🥳

Mazda bo častila eno CX-30 za GAW.

LP

?? 

Napisano

Hecal sem se. 😀

Verjetno veš kaj pomeni GAW - giveaway.

Na FB, IG, forumih... imaš tega veliko. Podjetja, posamezniki podarijo kakšen izdelek, dobra reklama...

Napisano
dne 23. 3. 2025 ob 15:28 je Valh napisal:

Pozdravljeni,

Moja prva objava na tem forumu. 🙂 

Verjetno pa tudi ne bo zadnja, ker.....

...sem trenutno v fazi nakupa novega avtomobila.V zadnjem mesecu ogledal in testiral več zadev: ford puma, škoda kamiq, vw t-roc, t-cross in tiguan, toyota chr, kia xceed, nissan juke in qashqai, geely, cupra formetor in seveda Mazda3 in CX-30.

3 valjni turbo mlinčki, čeprav poskočni, mi ne odgovarjajo preveč, ker ne delam ravno veliko kilometrov (okrog 10.000 na leto), tudi dizel  ne pride v ravno v poštev.

Po začetnem navdušenju nad obliko in izgledom Toyote CHR, sem jo pod dveh testnih vožnjah gladko odmislil in izbira sploh ni bila več tako težka, 🙂 in  je CX-30 že praktično pred vrati.

Mazda3 je sicer bolj všečna in se tudi malo boljše vozi, ampak je pa cx-30 dober kompromis ker je enostavno bolj komot in praktična.  

Za motor sem se že odločil. vsekakor G140, takoimenovani Dinozaver. Je cenenjši in res ni velike razlike z x186, kar sem preveril tudi na testni vožnji po razgibanem terenu. V bistvu mi je G140 bolj všeč kot x186 (prosim ne me zdaj linčat).

Glede menjalnika pa sem še neodločen ker je to trenutno tudi pogojeno z izbiro opreme. Z legendarnim mazdinim ročnim se lepo pozna razlika in je avto "fun to drive" medtem ko je avtomatski malo zaspan, pa še dražji je. Mazdo3 bi zaradi športenejše vožjne zagotovo vzel z ročnim. CX-30 pa.... ne vem.... ker:

Všeč mi je oprema Nagisa in Soul Red Crystal barva. In ravno tu se pojavi pravi problem. Oranžno usnje v rdečem avtomobilu ne naredi ravno lepega efekta. Nagise z ročnim menjalnikom ni nobene v prihodu, zato  se trenutno lahko odločim med:

G140 oprema Homura v crystal soul red barvi ročnim menjalnikom ali

G140 opream Nagisa v zircon sand barvi z avtomatskim menjalnikom

Kako bi se odločili izkušeni formuaši na mojem mestu?

In, smo že izbrali? 😁 :zoom-zoom:

Napisano

Neverjetno a resnično.

Pes je zopet polulal zadnji plastični odbijač. 🙃 Drugič v tem tednu. Samo drugi plastični del 

Pri prejšnjih 3 avtih se to ni nikoli zgodilo.

Morda je japonska plastika posebaj priljubljena med pasjo populacijo. 😃

• Haha 3
  • Začuden 1
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Neverjetno a resnično.

Pes je zopet polulal zadnji plastični odbijač. 🙃 Drugič v tem tednu. Samo drugi plastični del 

Pri prejšnjih 3 avtih se to ni nikoli zgodilo.

Morda je japonska plastika posebaj priljubljena med pasjo populacijo. 😃

Pravim ti, psa poslati na prevzgojo... 

Napisano

Kaj pa če bi ti polulal psa. Če ne bo pomagal, bo pa vsaj zabavna zgodba.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Zdej a si si tole izmislil, al sem pa že jaz tolk pozabljiv, ker se ne spomnim, da bi nekoga o plači spraševal še manj pa da bi mi moral povedat višino le te. Kje foušijo vidiš mi ni čist jasno. Smo pa začeli temo, ko si začel pljuvat čez jugo, kjer si je večina naših staršev ustvarili življenje, kar je danes pravi podvig za marsikoga. Men razni kinderjajčki in nutelle ne pomenijo kej dosti, pomeni mi pa zelo veliko recimo streha nad glavo, poceni zdravstvo, izobraževanje in druge človekove pravice.   Točno tako... sam eni so na to pozabili al pa namensko blatijo vse kar je bilo pred 1991. So bile pozitivne pa negativne zadeve. Manjko kakega kinder jajčka al pa kavbojk ni nikoli pomenil, da smo bili lačni al pa goli. Si pa danes hitro lahko klošar brez strehe nad glavo, kar je bilo včasih precej nezaslišano.
    • Strojevodje imate zgledne plače, če vam pa kaj ni prav pa zagrozite s štrajkom, da se še sindikalni zastopnik Berdajs pokaka. Duško pa otrpne in samo podpiše višje dodatke pa nadomestila za prevoz na delo.   Vi ste precej svoja kasta tako kot so recimo dohtarji v zdravstvu, ostali zdravstveni delavci od sester do tehnikov in drugih pa so precej nizko. Ja in to je tisto kar razlagam, da teli z nižjimi plačami si lahko privoščijo bistveno manj in jim neke dobrobiti kapitalizma prej nagajajo kot pomagajo.
    • Ročni in X186 v cx-30 je super za G140 pa ne vem. Mislim da pri nobenem ne boš razočaran..... 
    • Hvala za tole. Bencinskega navora se bom moral navadit zgleda. Sicer pa G140 avtomatik?
    • A če ne bo dvignila trošsrin, a se boš opravičil al se boš delal, da tega nisi napisal. To je zdaj popularno v politiki, da dajo javno izjavo pol se pa delajo, da niso tega rekli in da je bil to AI.🤪
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.