Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tudi lepilo ne drži dolgo tam kjer se bolj prepogne! Na to plastiko na pragu ne prime kot pa na lak... 🫣

Napisano
pred 4 minutami je GregorV napisal:

Če še kdo ni opazil, stran 200. 🥳

Mazda bo častila eno CX-30 za GAW.

LP

?? 

Napisano

Hecal sem se. 😀

Verjetno veš kaj pomeni GAW - giveaway.

Na FB, IG, forumih... imaš tega veliko. Podjetja, posamezniki podarijo kakšen izdelek, dobra reklama...

Napisano
dne 23. 3. 2025 ob 15:28 je Valh napisal:

Pozdravljeni,

Moja prva objava na tem forumu. 🙂 

Verjetno pa tudi ne bo zadnja, ker.....

...sem trenutno v fazi nakupa novega avtomobila.V zadnjem mesecu ogledal in testiral več zadev: ford puma, škoda kamiq, vw t-roc, t-cross in tiguan, toyota chr, kia xceed, nissan juke in qashqai, geely, cupra formetor in seveda Mazda3 in CX-30.

3 valjni turbo mlinčki, čeprav poskočni, mi ne odgovarjajo preveč, ker ne delam ravno veliko kilometrov (okrog 10.000 na leto), tudi dizel  ne pride v ravno v poštev.

Po začetnem navdušenju nad obliko in izgledom Toyote CHR, sem jo pod dveh testnih vožnjah gladko odmislil in izbira sploh ni bila več tako težka, 🙂 in  je CX-30 že praktično pred vrati.

Mazda3 je sicer bolj všečna in se tudi malo boljše vozi, ampak je pa cx-30 dober kompromis ker je enostavno bolj komot in praktična.  

Za motor sem se že odločil. vsekakor G140, takoimenovani Dinozaver. Je cenenjši in res ni velike razlike z x186, kar sem preveril tudi na testni vožnji po razgibanem terenu. V bistvu mi je G140 bolj všeč kot x186 (prosim ne me zdaj linčat).

Glede menjalnika pa sem še neodločen ker je to trenutno tudi pogojeno z izbiro opreme. Z legendarnim mazdinim ročnim se lepo pozna razlika in je avto "fun to drive" medtem ko je avtomatski malo zaspan, pa še dražji je. Mazdo3 bi zaradi športenejše vožjne zagotovo vzel z ročnim. CX-30 pa.... ne vem.... ker:

Všeč mi je oprema Nagisa in Soul Red Crystal barva. In ravno tu se pojavi pravi problem. Oranžno usnje v rdečem avtomobilu ne naredi ravno lepega efekta. Nagise z ročnim menjalnikom ni nobene v prihodu, zato  se trenutno lahko odločim med:

G140 oprema Homura v crystal soul red barvi ročnim menjalnikom ali

G140 opream Nagisa v zircon sand barvi z avtomatskim menjalnikom

Kako bi se odločili izkušeni formuaši na mojem mestu?

In, smo že izbrali? 😁 :zoom-zoom:

Napisano

Neverjetno a resnično.

Pes je zopet polulal zadnji plastični odbijač. 🙃 Drugič v tem tednu. Samo drugi plastični del 

Pri prejšnjih 3 avtih se to ni nikoli zgodilo.

Morda je japonska plastika posebaj priljubljena med pasjo populacijo. 😃

• Haha 3
  • Začuden 1
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Neverjetno a resnično.

Pes je zopet polulal zadnji plastični odbijač. 🙃 Drugič v tem tednu. Samo drugi plastični del 

Pri prejšnjih 3 avtih se to ni nikoli zgodilo.

Morda je japonska plastika posebaj priljubljena med pasjo populacijo. 😃

Pravim ti, psa poslati na prevzgojo... 

Napisano

Kaj pa če bi ti polulal psa. Če ne bo pomagal, bo pa vsaj zabavna zgodba.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 21 urami je Alex napisal:

Pravim ti, psa poslati na prevzgojo... 

Ni domači pes. Nima dostopa do avta, pa mala psička je, ki počepne. 😀

Pes iz ceste je krivec. 😡

Popravljeno od GregorV
Napisano
pred 10 minutami je GregorV napisal:

Ni domači pes. Nima dostopa do avta, pa mala psička je, ki počepne. 😀

Pes iz ceste je krivec. 😡

Hm... Poišči nekje na forumu, obstaja  strup v majhnem spraju  za take falote. 😇

Napisano

Bom dal električnega pastirja okoli avta. 🤣

-----

Armaturka, zgornji del, ki ima hrapavo površino. Ne vem ali je plastika, guma, mešanica...?

Ali lahko to namažem z mat premazom za plastiko? Oz. je potrebno za ta del uporabiti sredstvo za usnje?

imam to zadevo:

WWW.OPERI-AVTO.SI

loščilo za aramature

Hvala

LP

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Bom dal električnega pastirja okoli avta. 🤣

-----

Armaturka, zgornji del, ki ima hrapavo površino. Ne vem ali je plastika, guma, mešanica...?

Ali lahko to namažem z mat premazom za plastiko? Oz. je potrebno za ta del uporabiti sredstvo za usnje?

imam to zadevo:

WWW.OPERI-AVTO.SI

loščilo za aramature

Hvala

LP

Kamot lahko to sredstvo uporabiš..... 👍😉

Napisano (urejeno)

Tale je Smart Edition - ima 1 konj več.😁

Upam, da bodo naredili tudi kakšno brutalno verzijo, kot je bila Mazda3 v GT sport.

Popravljeno od etcho
  • Všeč 1
  • Haha 2
Napisano

CX-30 / Mazda 3 z novim baby dinotom, "švabsko" blebetanje za vse ki razumete ... Mogoče bi lahko tudi Mazda Slovenija kaj posnela v naši slovanski različici (da bi še kaj pametnega ukrenili poleg Mazda baby skodelic 😁...).

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Nov projekt 😁 Še dve klopi moram narest, ampak bojo čisto lesene - hrast     
    • Jaz sem ga poiskusil v M3ki in cx30 z g122 in g150 motorjem in se je ob bolj intenzivni vožnji nekako prepočasi in neodločno obnašal. Res pa je da se tako redko voziš in ob normalni vožnji je čist ok. 😉
    • Jah, kakšen tak, ki ga otroci lahko videvajo vsakodnevno v medijih...   Ja, vem, v prazgodovini jih je bilo, ja. Ampak glede na to, da se svet razvija, bi pričakoval, da jih bo zdaj še več. Pa mi nekako zmanjka...
    • Intelektualci so drugacni ljudje, z razumom, ki znajo lociti resnicno od laži, ter uporabiti svoje zaključke...Gaudi, Einstein, tud Kramberger ga je uporabljal, pa ga je to zgleda kostalo zivljenja... Tudi kaki serijski morilci so dobro uporabljali svoj intelekt.....
    • Sicer me je že sam naslov odbil (če ni nafta, ni vredno moje pozornosti), ampak sem vseeno malo pogledal, kaj se dogaja tukaj.   Zdaj, ja, sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl usega tega...   Če se prav spomnim, je nekje na začetku @bajsi6 napisal, da bo večina voženj po mestu. In vsi po vrsti - z njim vred - debatirate o dvolitrskih motorjih in o 150 in več konjskih mašinah... Za kaj? Za drag-race? Ker za stanje v koloni in parkiranje na ozka parkirišča ni potrebe po 186 konjski mašini...   @bajsi6, moje mnenje: najdi enega "malčka" kot je npr: Nissan Micra in bo za po mestu vrh glave dovolj. Ni treba 186 konjev, jih tudi 80 dovolj dobro pospeši od semaforja do semaforja. In da ti na parkiriščih z vrati butajo noter je zadosti že kak star Hyundai Getz. In kar je najboljše: notri je približno enako prostora kot v teh novih SUVih, tako da se ti ni treba bati pomanjkanja prostora...   To je moje mnenje. Je pa res, da sm kmet an s hribu doma, an nism glih nek intelektualc...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.