Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 11 minutami je godlike napisal:

2x ponovit. Menjava voznikov in 2x ponovit. Da ne bi @Alex se kaj pritoževal.

Potem bosta pa že dva voznika, ki ne znata vozit 🤣

• Všeč 3
  • Haha 3
  • Zmeden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Potem bosta pa že dva voznika, ki ne znata vozit 🤣

Kdo bo drugi? V cx60? 😉

No, če smo čisto realni, ne dino, ne baby dino ne x186 niso motorji, ki bi bili idealni. Je pa x 186 vseeno svetlobna leta spredaj. 

Napisano (urejeno)

Ta X186 motor je eden in edini tak na tem svetu, mogoče je še v galaksiji kakšen kje samo se še ne ve kje.... :whatever::bravo:

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 14 minutami je FuManchu napisal:

Na Marsu ima Rover podobnega🤣

Nope, tisto je dino. 

Napisano (urejeno)
dne 4. 4. 2025 ob 13:01 je MazdaBoy napisal:

In, smo že izbrali? 😁 :zoom-zoom:

Smo 🙂 naročena Cx-30 nagisa zircon quartz z ročnim menjalnikom. Pride začetek junija. Me je pa zamikala 6e in mogoče spremenim naročilo.

Popravljeno od Valh
Napisano
pred 17 urami je GoB napisal:

Štart (na semaforju😁), baby Dino z lahkoto v vodstvu (X častno drugi)...

o wow, pa še lažji avto je..

ja nič, G140 ultimativni motor

Napisano
pred 42 minutami je Valh napisal:

Smo 🙂 naročena Cx-30 nagisa zircon quartz z ročnim menjalnikom. Pride začetek junija. Me je pa zamikala 6e in mogoče spremenim naročilo.

Upam, da me menjaš pristnega japonca, za rebranded kitajca 😉

Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Upam, da me menjaš pristnega japonca, za rebranded kitajca 😉

Tudi ne razumem zakaj bi še iz SUVa z motorjem z notranjim izgorevanjem na limuzino z električnim pogonom. Ampak, 100 ljudi 100 čudi :) 

Podpis.png

Napisano
Pred eno uro je g.Wankel napisal:

Tudi ne razumem zakaj bi še iz SUVa z motorjem z notranjim izgorevanjem na limuzino z električnim pogonom. Ampak, 100 ljudi 100 čudi :) 

Osebno tud mislim, da je tole še za preskočit, ker Mazda je izbrala tega ćajniza zgolj za vmesno fazo predno razvijejo svoj EV. Se pravi trenutno bolj kot ne mašilo za na trg, da se znebijo kaznim za izpuste ne pa za dolgoročno razvojno opcijo.

33112_1.png

Napisano

Hmmmm.....  Zakaj 6e?

Prvo kot prvo zato, ker

UBIJALSKO DOBRO IZGLEDA 🙂 

Mislim, da tu ni debate. Vsaj meni je to eden lepših avtomobilov zadnjih let in to z upoštevanjem skoraj vseh švabskih in nešvabskih premium opcij.

Tudi upoštevajoč razliko 7,5k euro (z upoštevano subvencijo) dobiš v primerjavi s cx-30 ogromno . Tako da Mazda 6e zato, ker je VALUE FOR MONEY boljši v primerjavi z Cx-30. No vsaj na papirju, ker avta še ni vozil nihče.

Nisem nekaj obremenjen z vojno klasika-elektrika. Poznam dobre in slabe stari obeh svetov. Karkoli se zdaj odločiš pač moraš vzet v zakup prednosti in slabosti, to mi je jasno.

Zdaj specifično Mazda 6e. Nekateri kritizirajo, da je to preoblečen Kitajc, drugi pravijo drugače. Res da se 6e res proizvaja na Kitajskem, AMPAK v Mazdini tovarni, pod Mazdino taktirko.  Precej odvisno o tega kako se je Mazda potrudila narest s to kitajsko platformo. Koliko ji je vlila njene duše. A tega zdaj ne vemo, tako da malo kupuješ mačka v žaklju, zaradi tega oklevam. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Tole ni avtohtona Mazda ampak nek rebrand in še ta bolj iz nuje kot iz želje. Tko, da računam bolj na naslednjo generacijo EV-jev, ki naj bi bili spet Japonski.
    • Jap, tole ni zvok jermena, ampak bo dejansko tale nesrečni supercharger. Po moje si ti dobil sicer nov motor, ampak še s starim SC-jem. Garancijo še imaš tako, da nič čakat, ampak kr direktno na servis prijavit napako. Verjemi, da ne boš taprvi, ki jim je to prijavil. Vpoklica pa verjetno ni bilo, ker napaka ne povzroča varnostne težave in tudi ne vpliva na kaj drugega, da bi povzročilo dodatno škodo in večje stroške. Je pač bolj kot ne zgolj nervira in verjetno bo prej slabše kot boljše, tko, da ni druge kot servis.
    • Vedno bolj televizorji na štirih kolesih, a bomo še sploh vozili, ali pa bomo samo potniki kot na busu... Imam raje TV pred kavčem, kot da ga okrog vozim... Sem mislil, da je Mazda še poslednji Mohikanec, naše zadnje upanje ...
    • Osebno tud mislim, da je tole še za preskočit, ker Mazda je izbrala tega ćajniza zgolj za vmesno fazo predno razvijejo svoj EV. Se pravi trenutno bolj kot ne mašilo za na trg, da se znebijo kaznim za izpuste ne pa za dolgoročno razvojno opcijo.
    • Tudi ne razumem zakaj bi še iz SUVa z motorjem z notranjim izgorevanjem na limuzino z električnim pogonom. Ampak, 100 ljudi 100 čudi  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.