Ne spomnim se, da bi jaz kdaj druge spraševal, katero naj izberem, plavolasko ali rjavolasko, z malimi ali velikimi ... itd. 😃
Izberi tisti avto, barvo, motor, menjalnik, ki je tebi všeč! Vse tele Mazde 3 in CX-30, bencinske, so OK, bi moral biti z njimi zadovoljen. Ene imajo določene pluse, druge druge, ..., si že sam lepo povzel. Kot pri ženskah. 🙂
Pozdravljeni,
Moja prva objava na tem forumu. 🙂
Verjetno pa tudi ne bo zadnja, ker.....
...sem trenutno v fazi nakupa novega avtomobila.V zadnjem mesecu ogledal in testiral več zadev: ford puma, škoda kamiq, vw t-roc, t-cross in tiguan, toyota chr, kia xceed, nissan juke in qashqai, geely, cupra formetor in seveda Mazda3 in CX-30.
3 valjni turbo mlinčki, čeprav poskočni, mi ne odgovarjajo preveč, ker ne delam ravno veliko kilometrov (okrog 10.000 na leto), tudi dizel ne pride v ravno v poštev.
Po začetnem navdušenju nad obliko in izgledom Toyote CHR, sem jo pod dveh testnih vožnjah gladko odmislil in izbira sploh ni bila več tako težka, 🙂 in je CX-30 že praktično pred vrati.
Mazda3 je sicer bolj všečna in se tudi malo boljše vozi, ampak je pa cx-30 dober kompromis ker je enostavno bolj komot in praktična.
Za motor sem se že odločil. vsekakor G140, takoimenovani Dinozaver. Je cenenjši in res ni velike razlike z x186, kar sem preveril tudi na testni vožnji po razgibanem terenu. V bistvu mi je G140 bolj všeč kot x186 (prosim ne me zdaj linčat).
Glede menjalnika pa sem še neodločen ker je to trenutno tudi pogojeno z izbiro opreme. Z legendarnim mazdinim ročnim se lepo pozna razlika in je avto "fun to drive" medtem ko je avtomatski malo zaspan, pa še dražji je. Mazdo3 bi zaradi športenejše vožjne zagotovo vzel z ročnim. CX-30 pa.... ne vem.... ker:
Všeč mi je oprema Nagisa in Soul Red Crystal barva. In ravno tu se pojavi pravi problem. Oranžno usnje v rdečem avtomobilu ne naredi ravno lepega efekta. Nagise z ročnim menjalnikom ni nobene v prihodu, zato se trenutno lahko odločim med:
G140 oprema Homura v crystal soul red barvi ročnim menjalnikom ali
G140 opream Nagisa v zircon sand barvi z avtomatskim menjalnikom
Kako bi se odločili izkušeni formuaši na mojem mestu?
Sicer sem bil zjutraj v fitnesu ma zgleda, da se je vreme nrdilo tudi za kolo. Po vremenski napovedi naj bi do 18:00 bil sonček z oblaki, tako da razmišljam če bi šel eno furco 30km.
INA (je hrvaško, se izogibam, dokler meje ne uredijo), Shell (mi ni v bližini), Mol pa ima E10.
Meni meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.