Skoči na vsebino

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
  dne 27. 9. 2022 ob 21:21 je Bini napisal:

Ne ampak zato,ker so grde......😂

Razširi  

Ti,ti "poreden tiček"😉...povej po pravici....za to,ker bi pol avto bil težji....pa k sanke niso čist paralelne,torej je veliiiiiko večji zračni upor...pa pol ni šanse,da bi imel takšno porabo🤔

OK...sedaj pa brez "zajebancije"....sem razmišljal....ko so mi zmontirali te "sanke"🧐...po moje bi moral dobiti še tiste original šine katere pokrivajo montažni kanal,kjer se montirajo te sanke....pa so jih v delavnici obdržali🙄...."piz..a"...ajd-saj jih ne bom rabil,a vseeno...če bom "čez 30let" avto prodajal,in kupec ne bo maral "sank"....🤔

Pa sem zaradi naročene rezervnega kolesa dobil tisti filc,pleh,vijake itd....samo šine pa nisem dobil😠.

Pa še za malce veselja in smeha en "resnični vic",k ga lahko poveste svoji dragi....za kaj moški ne dobijo celulita?....za to,ker je to grdo😂🤣

L.P.

Napisano
  dne 29. 9. 2022 ob 21:29 je skritikrt napisal:

Ti,ti "poreden tiček"😉...povej po pravici....za to,ker bi pol avto bil težji....pa k sanke niso čist paralelne,torej je veliiiiiko večji zračni upor...pa pol ni šanse,da bi imel takšno porabo🤔

OK...sedaj pa brez "zajebancije"....sem razmišljal....ko so mi zmontirali te "sanke"🧐...po moje bi moral dobiti še tiste original šine katere pokrivajo montažni kanal,kjer se montirajo te sanke....pa so jih v delavnici obdržali🙄...."piz..a"...ajd-saj jih ne bom rabil,a vseeno...če bom "čez 30let" avto prodajal,in kupec ne bo maral "sank"....🤔

Pa sem zaradi naročene rezervnega kolesa dobil tisti filc,pleh,vijake itd....samo šine pa nisem dobil😠.

Pa še za malce veselja in smeha en "resnični vic",k ga lahko poveste svoji dragi....za kaj moški ne dobijo celulita?....za to,ker je to grdo😂🤣

L.P.

Razširi  

Evo to je to,na koncu je pa vse jasno kot beli dan,celulit in sanke gredo skupaj a v moj ali na moj avto nikoli.....😊😀😂(hec)

Mene sploh ne motijo,ene prav pašejo na avte kot so insignia,M6, CX30 itd 😉

Napisano
  dne 29. 9. 2022 ob 22:22 je Bini napisal:

Evo to je to,na koncu je pa vse jasno kot beli dan,celulit in sanke gredo skupaj a v moj ali na moj avto nikoli.....😊😀😂(hec)

Mene sploh ne motijo,ene prav pašejo na avte kot so insignia,M6, CX30 itd 😉

Razširi  

O čem ti to? A o sankah al o ženskah s celulitom? :nevem:😜

33112_1.png

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Zanima me iz vaših izkušenj kje se da najbolj dogovoriti glede cene oz popusta. Tole cx-5 sem kupil v Kopru in sem dobil najvišji popust, vendar sedaj nimajo več prioritetno prodajo Mazde in bo baje težje dobiti popust.

Napisano
  dne 23. 1. 2023 ob 15:01 je Senad napisal:

Zanima me iz vaših izkušenj kje se da najbolj dogovoriti glede cene oz popusta. Tole cx-5 sem kupil v Kopru in sem dobil najvišji popust, vendar sedaj nimajo več prioritetno prodajo Mazde in bo baje težje dobiti popust.

Razširi  

Ali boš menjal na bencin 2.5? :ouje:

Napisano
  dne 23. 1. 2023 ob 15:01 je Senad napisal:

Razširi  

Ne razumem kaj hočeš povedat s to prioritetno prodaje Mazde.... 🤔

Napisano
  dne 23. 1. 2023 ob 17:51 je Bini napisal:

Razširi  

Po salonih ponujajo različne popuste ... in zanima me kje bi mi priporočali da povprašam za ponudbo oz se grem dogovarjat za naročilo avta.

Ker pri sedajni cx-5ki so nam pred 5 leti pri Ferku ponudili max 500€ popusta, pri Selmarju max 1000€, v Lj 2000€ in v Kopru, kjer sva jo potem tudi vzela pa skoraj 4000€ popusta.

• Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano
  dne 23. 1. 2023 ob 18:10 je Senad napisal:

Po salonih ponujajo različne popuste ... in zanima me kje bi mi priporočali da povprašam za ponudbo oz se grem dogovarjat za naročilo avta.

Ker pri sedajni cx-5ki so nam pred 5 leti pri Ferku ponudili max 500€ popusta, pri Selmarju max 1000€, v Lj 2000€ in v Kopru, kjer sva jo potem tudi vzela pa skoraj 4000€ popusta.

Razširi  

To prvo razumem ne razumem pa zakaj ti nebi še enkrat dali največjega med vsemi.....:nevem: 

Jaz sem se že 3x najbolje zdilal pri Selmar med BTC,MB in CE.....👍

Napisano

Razširi  

Ti to druge sprašuješ, pa sam najbolje obvladaš? :)

Napisano

Razširi  

Ponoviš vajo in si zmagal....glede na to da kupuješ Mazdo imaš itak, kaj malo več kot 5 salonov v SLO, tudi ce vse obiščeš ni neke hude panike😉😂, saj ne kupuješ vw🤭🤣

Napisano

Razširi  

To pa je popust 😮 Lepo :prstgor:

Napisano

Ne, to ni popust.

To je dokaz, kakšno provizijo pobirajo. Ker prodajalec z vsemi svojimi popusti ne bo šel v svoj minus. Kljub 4000€ popusta so gotovo bili še vedno v plusu. Torej ti niso dali največji popust ampak so te najmanj olupili... 

In potem mene šlatajo za čelo, ko hočem za kilogram medu 12,50€, za deset kokošjih jajc 3€ in za kilogram purana 8€...

• Všeč 5
  • Začuden 2
Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 5:47 je Slivka napisal:

Ne, to ni popust.

To je dokaz, kakšno provizijo pobirajo. Ker prodajalec z vsemi svojimi popusti ne bo šel v svoj minus. Kljub 4000€ popusta so gotovo bili še vedno v plusu. Torej ti niso dali največji popust ampak so te najmanj olupili... 

In potem mene šlatajo za čelo, ko hočem za kilogram medu 12,50€, za deset kokošjih jajc 3€ in za kilogram purana 8€...

Razširi  

Saj si, pri nas nebi dobil toliko je pa res da si dražji samo za 1€ pri vsaki stvari.... 😁

Napisano (urejeno)
  dne 24. 1. 2023 ob 9:33 je Bini napisal:

Saj si, pri nas nebi dobil toliko je pa res da si dražji samo za 1€ pri vsaki stvari.... 😁

Razširi  

Nima Cinkarne Celje v bližini, ampak čisto neokrnjeno naravo (razen onesnaževalcev, ki jih v hribe prinese zrak iz Italije). 😃 

Popravljeno od Janez007
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1
Napisano

Mojster pa ti si car v pogajanjih... Sem mislil, da sem se sam dobr zdilal za 3000€ popusta pri šestki pa vidim, da se je dalo celo več. :bravo:

• Všeč 1
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 9:40 je Janez007 napisal:

Nima Cinkarne Celje v bližini, ampak čisto neokrnjeno naravo (razen onesnaževalcev, ki jih v hribe prinese zrak iz Italije). 😃 

Razširi  

Iz Italije? Ne bo šlo skozi. Burja začne zalet jemat pri Triglavu. In od Triglava do nas prinese samo tisto, kar izprdijo planinci na Veliki Zelnarci, v dolini Sedmerih jezer, na Mahavščku in Tolminskem Kuku...

Ja, kakšnih 50 km je od nas do vrha Triglava, zmerno do pretežno sami gozdovi...

Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 9:40 je Janez007 napisal:

Razširi  

Joj to pa nisem vedel,kuram škodi cinkarniški zrak na daljavi 15 km.....😂

Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 9:52 je Boss napisal:

Mojster pa ti si car v pogajanjih... Sem mislil, da sem se sam dobr zdilal za 3000€ popusta pri šestki pa vidim, da se je dalo celo več. :bravo:

Razširi  

Ja sva bila zelo presenečena, glede na to da je pri Ferku v Mb rekel da je pri Mazdi max 500€ popusta. Sedaj je problem, ker je Avtoplus v Kopru vzel Mercedesa in imajo Mazdo samo še za zraven in mi je prodajalec rekel  da jo lahko naročijo, samo vprašanje kdaj jo bodo dobili ker pač niso več prioriteta v Sloveniji.

dne 23. 1. 2023 ob 17:51 je Bini napisal:

Razširi  

Sedaj prodajajo Mercedese in imajo še Mazdo zraven zaenkrat, samo da ne naročujejo več v naprej in tudi če naročijo morajo čakati, ker so drugi trgovci v Slo v prednosti

dne 23. 1. 2023 ob 20:59 je sportman333 napisal:

Ponoviš vajo in si zmagal....glede na to da kupuješ Mazdo imaš itak, kaj malo več kot 5 salonov v SLO, tudi ce vse obiščeš ni neke hude panike😉😂, saj ne kupuješ vw🤭🤣

Razširi  

Panika je samo v tem, da sem iz Koroške in imam skoraj do vsakega salona 200 km v eno stran 🙈😬

• Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 13:17 je Senad napisal:

Ja sva bila zelo presenečena, glede na to da je pri Ferku v Mb rekel da je pri Mazdi max 500€ popusta. Sedaj je problem, ker je Avtoplus v Kopru vzel Mercedesa in imajo Mazdo samo še za zraven in mi je prodajalec rekel  da jo lahko naročijo, samo vprašanje kdaj jo bodo dobili ker pač niso več prioriteta v Sloveniji.

Sedaj prodajajo Mercedese in imajo še Mazdo zraven zaenkrat, samo da ne naročujejo več v naprej in tudi če naročijo morajo čakati, ker so drugi trgovci v Slo v prednosti

Panika je samo v tem, da sem iz Koroške in imam skoraj do vsakega salona 200 km v eno stran 🙈😬

Razširi  

Saj so maili, telefoni, ... kolega je pred kratkim s ponudbami sem, tja in nazaj ...  na koncu kupil Seata še 1.000 € ceneje, kot je bilo najprej rečeno, da se ceneje ne da, pri istemu, ki je to prej trdil. Mislim, da spet prihajamo v bolj normalne čase, ker se novi ne prodajajo več kot vroče žemlje. 

Napisano
  dne 24. 1. 2023 ob 13:17 je Senad napisal:

Razširi  

Pojdi Selmarju.... 👍

Napisano (urejeno)

Evo, neki popusta pa je 🙂 Pol se da dat kej 😄  Še za 500€, 1k€ probaš še spogajat in je to to. 🙂 

WWW.AVTO.NET

Mazda CX-5 G165 Attraction Plus, letnik:2023,37530 EUR :: www.Avto.net ::

dne 24. 1. 2023 ob 5:47 je Slivka napisal:

Ne, to ni popust.

Razširi  

Itak da lupjo, sam cenik primemo v roke, pa ti je vse jasn 🙂

Popravljeno od MazdaBoy

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Kdaj se je začelo to dogajati? Si kupil takšen avto, ali se je zadeva med lastništvom poslabšala?
    • Enako izkusijo imam tudi sam... tudi sedaj na Interclassu je podobno ... Nikoli nisem nasel kaksnega orodja ... ali pa, da kaj ne bi bilo OK ... 
    • Agregat je v osnovi mišljen kot mobilni vir električne energije. Zato ga poskušajo narediti čim lažjega. Dodatna baterija in dodaten razsmernik sta dodatna teža. Dvomim, da boš dobil to, kar si si zamislil...   Mogoče si ogledaš kako deluje otočna sončna elektrarna pa poskusiš dobiti nekoga, ki bi ti prodal otočno sončno elektrarno brez sončnih panelov. Pa namesto sončnih panelov priklopiš gor agregat. Sicer ti manjka še avtomatika za zagon agregata, ampak mislim, da to ne bi smel biti tak problem...   Mogoče bi še lažje sestavil, če bi za osnovo vzel hibridno sončno elektrarno, ki ima poleg razsmernika in zalogovnika že "stikalo" za priklop omrežja, če ni dovolj sonca. Torej bi to mogoče uporabil za priklop agregata, ki bi v tem primeru bil "omrežje"...   Da bi pa baterijo solarnega sistema uporabil kot zagonsko baterijo... Hja, bi bilo za preveriti, kako bi šlo... Namreč, "trakcijske" baterije, kot jih uporablja solarni sistem, lahko dolgo oddajajo elektriko in prenesejo veliko "globino" praznjenja in veliko ciklov, ne zmorejo pa velikih tokov. Pri zagonskih so ti tokovi precej večji, nimajo pa take "globine" praznjenja... Kako močan pa je zaganjač na agregatu? Zmore trakcijska baterija dovolj velik tok, da se bo zaganjač dovolj zavrtel, da zažene motor? Če je večji agregat, je praviloma dizel, ki ima praviloma močnejši akumulator... 
    • Jaz sem skos avte tja vozil, tako moje kot od fotra pa nikoli ni bilo nobene drame. Sem nazaj dobil očiščenega in z zaščitnimi polivinili preko sedežev. Tko, da me tele tvoje izkušnje čist presenečajo.
    • Bom obudil tole temo.   Ali je že kdo na trgu videl agregat, ki bi imel vgrajen komplet baterij, recimo nekje 5 kWh in bi bilo vse skupaj zapakirano kot celota? To mi je všeč kot ideja, ker potem objekt napajaš s stabilno napetostjo iz baterije, motor se pa vklopi, ko je potrebno napolniti baterijo in ni nepotrebnih nihanj napetosti ob povečanju ali zmanjšanju bremena, ker vse napaja baterija. Motor pa lahko dela na lepih idealnih obratih, ko se zažene. Se mi zdi, da en kup potencialnih problemov odpade na ta način. Nekako si shemo zamišljam takole: Motor -> DC generator -> baterija -> razsmernik iz DC na AC. Lahko bi bilo dopolnjeno še z opcijo avtomatskega starta motorja, ko je baterija nekje na 10%, za napajanje starterja se uporabi kar baterija sama. Veliko te DC AC pameti je pa že rešene, ker vse to je že v uporabi pri hibridnih sončnih elektrarnah.   Malo raziskujem trg zaradi ene potencialne ideje, pa me zanima, če je že kdo naletel na kaj podobnega?
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.