Alex Napisano 29. januar, 2023 Prijavi Napisano 29. januar, 2023 pred 48 minutami je Jest napisal: Pizz je vec… Iz 00 moke je Napolitanska, kolikor vem… Sem pa skoraj preprican, da imajo tudi makaronarji kaksno vrsto pizze z drugacno moko… Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉 1 2 Citiraj
Jest Napisano 29. januar, 2023 Prijavi Napisano 29. januar, 2023 Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 2 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
FuManchu Napisano 29. januar, 2023 Avtor Prijavi Napisano 29. januar, 2023 pred 2 urama je Alex napisal: Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉 Tud pica ni več to, kar je bila. Včasih so bile po dve pici na meniju. Velika in mala. Danes jih je na meniju po tri liste 4 Citiraj
g.Wankel Napisano 29. januar, 2023 Prijavi Napisano 29. januar, 2023 pred 12 minutami je Jest napisal: Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost 2 3 Citiraj
Boss Napisano 29. januar, 2023 Prijavi Napisano 29. januar, 2023 Tko kot pravi @Jest so okusi res različni in tudi latinski rek "de gustibus non est dispuntandum" verjetno pove vse. Ampak se pridružujem vajinima izjavama, saj sam tudi nikoli nisem jedel dobre pice. Vse je bilo trdo kot podplat brez okusa, da ne rečem, da v enem primeru je bilo testo popolnoma neslano. Kljub temu, da sem vživljenju 99,5% pic jedel v Sloveniji sem bil pri nas totalno razočaran samo 2x in to v Izoli in v Novi Gorici. 4 1 Citiraj
Alex Napisano 29. januar, 2023 Prijavi Napisano 29. januar, 2023 (urejeno) pred 42 minutami je g.Wankel napisal: Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost Zato jih pa znajo Piraneži. 😉 E moji svetovljani.Dlje kot do Trsta, mogoče Venezie vam ne rata prilesti. In potem mislite, da je to Italija. 😄😄 Prave pizze vi še jedli niste. 😉 Preverite, od kod je svetovni prvak v pripravi pizz. A je morda iz Zgornjega Dupleka? Iz Pučoncev? 😉Ali iz Pirana? Popravljeno 29. januar, 2023 od Alex 3 Citiraj
Boss Napisano 29. januar, 2023 Prijavi Napisano 29. januar, 2023 Sej veš kaj je povprečje, a ne Alex? Povprečje pravi, da v Sloveniji težko naletiš na slabo pico, V Italiji pa težko na dobro. Drugače pa ja, eno slabo sem recimo jedel v Benetkah, kot si že ugotovil. Drugo v San Marinu, kar lahko rečeš, da ni Italija, tretjo pa v Monzi in še eno slabo v Comu. Dobro še nikjer je bla pa ena zadovoljiva v Gardalandu (kdo bi si mislil, a ne? 2 1 Citiraj
Shrek Napisano 30. januar, 2023 Prijavi Napisano 30. januar, 2023 Kako malo je treba, da je Alex nasmejan... 2 Citiraj
g.Wankel Napisano 30. januar, 2023 Prijavi Napisano 30. januar, 2023 pred 16 minutami je Shrek napisal: Kako malo je treba, da je Alex nasmejan... Sprovocira se ga v sekundi, še bolj pa, ko dojame, da na njegove provokacije noben ne reagira 3 Citiraj
Alex Napisano 31. januar, 2023 Prijavi Napisano 31. januar, 2023 Pravkar je Bini napisal: Pravkar pečeno....🤗😉 Pohvalno. Verjetno zelo lepo diši pri vas trenutno. 😊 2 Citiraj
Slivka Napisano 12. februar, 2023 Prijavi Napisano 12. februar, 2023 Eno vprašanje za mojstre. Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta. Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult. Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi. Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,... Citiraj
Boss Napisano 12. februar, 2023 Prijavi Napisano 12. februar, 2023 ... še boljš bi pa ble nezrele glavice maka pa fermentacija in oksidacija mlečka iz njih. 🤪 .. še to pijemo pa gremo prepevajo naši heroji in heroine. 🤔 1 Citiraj
Gregster Napisano 6. marec, 2023 Prijavi Napisano 6. marec, 2023 dne 12. 2. 2023 ob 21:07 je Slivka napisal: Eno vprašanje za mojstre. Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta. Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult. Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi. Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,... Uff, smo meli mak cca.20 let nazaj se spomnim smo ga kot mulci tudi kadili. Ni bilo nekega učinka le jezik je malo pekel. Tako, da ga žal ni. Ima pa mak res lepe cvetove. Citiraj
Slivka Napisano 6. marec, 2023 Prijavi Napisano 6. marec, 2023 Zanimivo mi je, da nihče ni vprašal, zakaj ravno mak... Kakorkoli, je že mimo... 2 Citiraj
Jest Napisano 6. marec, 2023 Prijavi Napisano 6. marec, 2023 Mak je za makovo potico pa posip cez kuh... ali pa makove strucke ... ali si mislil na opij? 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Slivka Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Poglej mojo objavo malo višje. Imeli smo skuto, jabolka, orehe in mak. 1 Citiraj
Jest Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Aja... Prekmursko gibanico (Over-Mura moving cake) sem mogoce pozabil omenit ... 2 2 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
FuManchu Napisano 30. april, 2023 Avtor Prijavi Napisano 30. april, 2023 Kr je dobru, nej slabu 7 1 Citiraj
FuManchu Napisano 6. maj, 2023 Avtor Prijavi Napisano 6. maj, 2023 Tud za jest bo počas. Čevapi so na čakanju trenutno 5 1 Citiraj
Boss Napisano 6. maj, 2023 Prijavi Napisano 6. maj, 2023 Ma kaki čevapi neki... črički so zdaj in. Pečeni in hrustljavi, vsaj tako bi nas radi prepričali. 2 Citiraj
Tilen5 Napisano 6. maj, 2023 Prijavi Napisano 6. maj, 2023 Koblice na Nanosu so kar velike,..sm glih danes gledu 1 4 Citiraj
x-layer Napisano 8. maj, 2023 Prijavi Napisano 8. maj, 2023 dne 6. 5. 2023 ob 16:52 je Tilen5 napisal: Koblice na Nanosu so kar velike,..sm glih danes gledu Hja, samo še jih je treba ulovit Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Tilen5 Napisano 8. maj, 2023 Prijavi Napisano 8. maj, 2023 pred 18 minutami je x-layer napisal: Hja, samo še jih je treba ulovit Organiziramo mazda lov na kobilice 2 Citiraj
FuManchu Napisano 23. avgust, 2023 Avtor Prijavi Napisano 23. avgust, 2023 (urejeno) Železno profi ponev od DeBuyer-ja že imamo. Sedaj sem naročil še eno profi non-stick ponev. Tokrat sem izbral nemško kvaliteto WMF. Lahko jo daš tudi v pečico Popravljeno 23. avgust, 2023 od FuManchu 4 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.