Skoči na vsebino

Kuharija

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 48 minutami je Jest napisal:

Pizz je vec… Iz 00 moke je Napolitanska, kolikor vem… Sem pa skoraj preprican, da imajo tudi makaronarji kaksno vrsto pizze z drugacno moko…

Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉

  • Všeč 1
  • Haha 2

 

 

Napisano

Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… ;) … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 

  • Všeč 2
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉

Tud pica ni več to, kar je bila. Včasih so bile po dve pici na meniju. Velika in mala.

Danes jih je na meniju po tri liste:rolleyes:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 12 minutami je Jest napisal:

Itak so okusi razlicni… in jaz v Italiji se nisem jedel pizze, ki bi bila dobra… ;) … res pa je tudi, da nisem veliko v Italiji… 

 

Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost :D 

  • Všeč 2
  • Haha 3

Podpis.png

 

Napisano

Tko kot pravi @Jest so okusi res različni in tudi latinski rek "de gustibus non est dispuntandum" verjetno pove vse.

 

Ampak se pridružujem vajinima izjavama, saj sam tudi nikoli nisem jedel dobre pice. Vse je bilo trdo kot podplat brez okusa, da ne rečem, da v enem primeru je bilo testo popolnoma neslano.

 

Kljub temu, da sem vživljenju 99,5% pic jedel v Sloveniji sem bil pri nas totalno razočaran samo 2x in to v Izoli in v Novi Gorici.

  • Všeč 4
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 42 minutami je g.Wankel napisal:

 

Jaz pa bil, v otroštvu vsak vikend in to, da makaronarji ne znajo pečt pic, je itak splošna znanost :D 

Zato jih pa znajo Piraneži. 😉

E moji svetovljani.Dlje kot do Trsta, mogoče Venezie vam ne rata prilesti. 

In potem mislite, da je to Italija. 😄😄

Prave pizze vi še jedli niste. 😉

Preverite, od kod je svetovni prvak v pripravi pizz. A je morda iz Zgornjega Dupleka? Iz Pučoncev?  😉Ali iz Pirana? 

Popravljeno od Alex

 

 

Napisano

Sej veš kaj je povprečje, a ne Alex? Povprečje pravi, da v Sloveniji težko naletiš na slabo pico, V Italiji pa težko na dobro.

 

Drugače pa ja, eno slabo sem recimo jedel v Benetkah, kot si že ugotovil. Drugo v San Marinu, kar lahko rečeš, da ni Italija, tretjo pa v Monzi in še eno slabo v Comu. Dobro še nikjer je bla pa ena zadovoljiva v Gardalandu (kdo bi si mislil, a ne?

  • Všeč 2
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 16 minutami je Shrek napisal:

Kako malo je treba, da je Alex nasmejan...

 

Sprovocira se ga v sekundi, še bolj pa, ko dojame, da na njegove provokacije noben ne reagira :D

Podpis.png

 

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Pravkar pečeno....🤗😉

IMG_20230131_193650.jpg

Pohvalno. Verjetno zelo lepo diši pri vas trenutno. 😊

 

 

 

  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Eno vprašanje za mojstre.

 

Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta.

Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult.

Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi.

Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,...

Napisano

... še boljš bi pa ble nezrele glavice maka pa fermentacija in oksidacija mlečka iz njih. 🤪 .. še to pijemo pa gremo prepevajo naši heroji in heroine. 🤔

33112_1.png

  • 3 tedne kasneje...
Napisano
dne 12. 2. 2023 ob 21:07 je Slivka napisal:

Eno vprašanje za mojstre.

 

Tu v bližini je en kmet, ki doma prideluje in predeluje mleko. Pa smo šli z otroci gledat, kako nastane skuta.

Za hišo imamo nekaj jablan in je otrokom jasno, kaj vse je potrebno, da jabolko pride na kuhinjski pult.

Na dvorišču imamo tudi tri orehe in je otrokom jasno tudi, kaj vse je potrebno, da se na kuhinjskem pultu znajdejo mleti orehi.

Zdaj bi rabil še mak. Ima kdo doma kaj makovnic, da otrokom pokažem, kaj ostane od makovega cveta, kako se ven izlušči seme, kako se ga melje,...

Uff, smo meli mak cca.20 let nazaj se spomnim smo ga kot mulci tudi kadili. Ni bilo nekega učinka le jezik je malo pekel. Tako, da ga žal ni. 

Ima pa mak res lepe cvetove.

Napisano

Mak je za makovo potico pa posip cez kuh... ali pa makove strucke :D ... ali si mislil na opij? :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano

Aja... Prekmursko gibanico (Over-Mura moving cake) sem mogoce pozabil omenit :P ... 

 

 

 

  • Všeč 2
  • Haha 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Tud za jest bo počas. Čevapi so na čakanju trenutno :D

IMG_20230506_133729.jpg

  • Všeč 5
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ma kaki čevapi neki... črički so zdaj in. Pečeni in hrustljavi, vsaj tako bi nas radi prepričali. :nevem:

33112_1.png

Napisano
dne 6. 5. 2023 ob 16:52 je Tilen5 napisal:

Koblice na Nanosu so kar velike,..sm glih danes gledu

Hja, samo še jih je treba ulovit :D

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 18 minutami je x-layer napisal:

Hja, samo še jih je treba ulovit :D

Organiziramo mazda lov na kobilice

 

image.jpeg

 

  • 3 meseci kasneje...
Napisano (urejeno)

Železno profi ponev od DeBuyer-ja že imamo. Sedaj sem naročil še eno profi non-stick ponev. Tokrat sem izbral nemško kvaliteto WMF. 

Lahko jo daš tudi v pečico:bravo:

 

 

IMG_20230823_101905.jpg

IMG_20230823_101916.jpg

Popravljeno od FuManchu
  • Všeč 4
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • A tole je blo resno al me trolaš? Kakšen zaslužek, če je to KAVCIJA? Ne resno, tole bi rad slišal, od kod ideja, da je tole zaslužek. Upam, da ti ne gre tolk slabo, da boš po cestah in smetnjakih stikal za odvrženimi plastenkami in pločevinkami.   Pa še nekaj, uvedba tega sistema in vzdrževanje je že danes ocenjena, da bo stala okoli 40m€. Računajo, da bo neunovčenih kavcij za maksimalno 6m€. Se pravi zmanjkalo bo 34m€, ki pade na pleča proizvajalcev pijač. Stavaim karkoli želite, da tega proizvajalci ne bodo plačevali iz svojih žepov in bodo ustrezno podražili pijače od 10 do 15 centov, da pokrijejo to.    Pa dajmo izračunat kaj nas vse čaka pri nealkoholnih pijačah kjer je notri sladkor ali sladila.   1. Dvig DDV iz 8,5% na 22% bo pijači, ki danes stane 1€, dvignil ceno na 1,12€ 2. Dvig cene za uvedbo dragega sistema kavcij še dodatnih 10 centov in to je 1,22€ 3. Če bo kavcija 20 centov boš v trgovini dal 1,42€ namesto 1€ kot je to danes in tukaj se še ploska, kako bomo služili, ko boš dobil svojih 20 centov nazaj. 🤡    Aja teh centov sploh ne boš dobil nazaj, ker boš seveda kupil drugo pijačo in moral položiti kavcijo zanjo. In dokler boš krožil s pijačami boš za vse, ki jih imaš doma v obtoku kreditiral proizvajalce še s to kavcijo.     Mislim, pa zaboga, dejte si tole preračunat, ker men stojijo lasje pokonci kaj bo naslednja fora kako nas bodo jebali v glavo. Zakaj, ker to je mišljen drugačen sistem, kot je na Hrvaškem, ker bo narejen tracking vsake plastenke ali pločevinke v obtoku z unikatno kodo. To bo lahko celo pomenilo to, da boš v sami trgovini oddal le plastenke, ki si jih tam kupil oziroma v najboljšem primeru le plastenke tistih proizvajalcev, ki jih tam prodajajo. Teoretično to pomeni, da recimo vzameš Sparov S-budget pa ga ne boš mogel vnovčiti v Mercatorju ampak le nazaj v Sparu. Ne vem, če vam bo takrat še tako zabavno.            
    • Po petih letih je prišel čas, da zamenjam tv. Sedanji Philips Oled ima cel kup burn-in-ov. Sicer je slika še vedno vrhunska a me tej fleki zelo motijo. Ne pomaga nobeno osveževanje.  Odločil sem se za nakup 75" - Sony Bravia 9 (qled). V bistvu je ekran sestavljen iz Micro led točk (niso organske zato ni možnosti burn - in Ima kdo že ta tv in če ja, kake so izkušnje?
    • Cedilo karteja   Cena 20€ rabljeno cedilo karterja brez tesnila   Cena 40€ Novo zapakirano cedilo karterja   Vijaki za karter 15€ 
    • To sva vozila z Etcho-jem samo po brezpotju, skoraj nič asfalta. Bili so pa to kolovozi, skoraj neprehoden gozd (srečala sva celo srno) stopnice, razrit makadam, blato... Bilo je izredno zanimivo, moramo ponovit vajo.  Bo pa Etcho stopnjeval tempo in zahtevnost proge. 
    • Narva so zakon...sem jih imel nekdaj v Daewoo Racer-ju...sicer H-4,a še stekleni žarometi👍...čist nekaj drugega k ta plastika danes.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.