Tine1966 Napisano 6. marec, 2023 Prijavi Napisano 6. marec, 2023 pred 49 minutami je Janez007 napisal: A samo to ti je ostalo od Mazde? Kaj se je zgodilo? Nene Nameravam kupiti nova platišča Me pa nekaj druga bega. Sedaj sem bil 3x na pooblaščenem servisu Mazde. Imam soseda zelo dobrega mehanika, pa še poceni je. V čem je fora update, da ga delajo pri servisu. A če tega ne narediš avto kaj nagaja, al v čem je to fora lp Tine 2 Citiraj
Janez007 Napisano 6. marec, 2023 Prijavi Napisano 6. marec, 2023 (urejeno) Menda so lastniki infotainment že tudi "zabrikali". Na servisu vtakne v avto USB ključ in pusti, da se inštalira. Nič posebnega, dokler gre vse kot po maslu. Če mene vprašaš, če vse dela OK, potem pustiš firmware na miru. Pri 2 6-kah (2015 in 2018) sem imej sem in tja težavo s črnim zaslonom (prevsem v vzratni prestavi, pa 1 x celo vožnjo). Potem so (stežka) v garanciji zamenjali SD navigacijsko kartico, in je OK. Zafrkava pa še vedno 1x mesečno preklop nazaj s telefona na radio - je tiho..... če grem med priljubljene (*) in izberem eno postajo, pa začne spet normalno delat. V tem mojem primeru, kakšen nov firmware ne bi škodil. Druga stvar, poleg infotainmenta je računalnik, ki krmili delovanje motorja. Tukaj je bilo menda nekaj sprememb v programski opremi, predvsem v času vroče dieselgate afere. Kolikor pa sem bral, sprememb na slabše glede nabiranja saj v motorju itd. .. Popravljeno 7. marec, 2023 od Janez007 1 Citiraj
ignacij Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Pozdravljeni, zanima me ali je kdo naletel na težavo, da nizka temperatura vpliva na delovanje info sistema na Mazdi 6, letnik 2017? Problem je v tem, da se mi pri nizkih temperaturah info sistem po zagonu avtomobila večkrat znova in znova nalaga. Torej, info sistem na osrednjem ekranu se dalj časa nalaga, ko pa se naloži pa se npr. čez 20 sek spet resetira in znova nalaga. Bolj kot je mrzlo, večkrat se naloži. Ko pa se vozilo segreje pa resetiranja ni več. Težave se pojavijo pri temperaturi nekje pod 5 stopinj. Prosim za kakšen feedback. Na servisu te težave še nisem izpostavil, pa jo bom očitno letos pri rednem servisu čez mesec dni, pa bi bilo fajn, da vsaj približno vem kje tiči zajec. Hvala 1 Citiraj
dvorjan Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Bolje, da jo že sedaj zapelješ na servis pokazat zadevo. Čez mesec dni mogoče ne bo več zajebavala do pozne jeseni ... in izven garancije. 3 Citiraj
Thazz Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Meni se je letos to enkrat zgodilo. Imam malce starejšo verzijo FW (59.pa_še_nekaj). Ampak se potem ni več pojavljalo, tako da se nisem preveč sekiral. Pa če imam na telefonu prižgan BT, včasih malo dlje traja da naloži vse skupaj, ker izgleda že takoj začne sinhronizacijo s telefonom. 1 Citiraj
Tržičan Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Tudi pri men se isto dogaja.Probaj dat kartico od navigacijo ven.Pri men to deluje.Baje ima problem prebrat kartico..Poslano z mojega Pixel 7 z uporabo Tapatalk 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Ja, meni se zadnje čase dogaja, da ko se sistem hoče zagnat, se ustavi tam pri "resume USB.." ...To se mi je zgodilo sedaj 3x v parih mesecih. Ne vem točno še kaj bi bil vzrok. Sumil sem AA wireless, pa nisem prepričan. 1 Citiraj
Janez007 Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Sam ne pomnim, da bi se bi to dogajalo na tak način (samodejno ciklično resetiranje). Kot sem že večkrat napisal, pa so bile občasni črni zasloni (takoj ob štartu), morda celo v vlažnem in mrzlem vremenu bolj pogosti. Na Mazdi 6 je to težavo odpravila zamenjava z novo Mazda SD navigacijsko kartico. Na Mazda servisih to težavo načeloma poznajo. Kot je povedal @Tržičan, preizkus, ali je kriva SD kartica se naredi tako, da se jo vzame ven in če potem dela brez težav, je zelo verjetno kriva kartica. 1 1 Citiraj
ignacij Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Jao mene mehanika, zdej grem na YT gledat kje je kartica. 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 Lahko da je kartica ja, jo bom vzel ven za nekaj časa (itak ne uporabljam te navigacije) in da vidimo, če bo kaj boljše. 2 Citiraj
Bini Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 pred 1 uro je ignacij napisal: Jao mene mehanika, zdej grem na YT gledat kje je kartica. V navodilih ti piše, običajno je v sredinske predalu-naslon za roko... 👍 3 Citiraj
Jest Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 pred 1 uro je Bini napisal: V navodilih ti piše, običajno je v sredinske predalu-naslon za roko... 👍 Moja sestica (2013) je imela SD kartico na levi pod volanom ... Je bila pa takrat se TomTom navigacija... Kasneje so sli na MZD Connect... pa je mozno, da so tudi prestavili v sredinski predal, tako kot imam sedaj pri CX-5 ... 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Janez007 Napisano 7. marec, 2023 Prijavi Napisano 7. marec, 2023 (urejeno) pred 19 urami je Bini napisal: V navodilih ti piše, običajno je v sredinske predalu-naslon za roko... 👍 Ja, prav imaš, levo od dveh USB vtičnic. Dokaj štorast dostop. Še to. Nova Mazda SD kartica se pri meni od stare problematične loči po tem, da ima rumen zaklep (desna na sliki). Popravljeno 8. marec, 2023 od Janez007 2 Citiraj
ignacij Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 Dejansko je kartica problem. Sem jo vzel ven, pa imam mir. Vesel sem da ne rabim izgubljati časa in denarja na servisu. Hvala vsem. 3 Citiraj
SpEkTr Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 In kaj sedaj, a se da naredit samo klon podatkov na novo in dela dalje? Citiraj
Jest Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 Najbolje je, da kupis novo kartico (ne najcenejso ) ... in skopiras podatke... Postopek je recimo opisan tukaj >> Just a moment... WWW.MAZDA3REVOLUTION.COM 1. Backup and update the original SD card in Mazda Toolbox 2. Copy an image of the OEM SD nav card to a directory of choice using Win32DiskImager 3. Restore the above image to the backup SD card using Win32DiskImager 4. Adjust partition size on the backup SD card if required using MiniTool Partition Wizard 5. Verify the backup SD card using Mazda Toolbox 1 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
ignacij Napisano 8. marec, 2023 Prijavi Napisano 8. marec, 2023 Meni je vseeno za navigacijo. Zmeri uporabljam google maps, ki je ažurna, tko da bo kartica kar zunaj ostala. 4 Citiraj
SpEkTr Napisano 10. marec, 2023 Prijavi Napisano 10. marec, 2023 A je kaj važno, katero microsd kartico kupim, ne vem da ni Mazdin infotainment kaj občutljiv na to. Oziroma al mora biti microsd, al je lahko kar tamala, pa jo vtakneš v adapter recimo. Toolbox vidim da ima že opcijo notri "move to empty card". Citiraj
NevLado Napisano 10. marec, 2023 Prijavi Napisano 10. marec, 2023 pred 2 minutama je SpEkTr napisal: A je kaj važno, katero microsd kartico kupim, ne vem da ni Mazdin infotainment kaj občutljiv na to. Oziroma al mora biti microsd, al je lahko kar tamala, pa jo vtakneš v adapter recimo. Toolbox vidim da ima že opcijo notri "move to empty card". Kupi dovolj veliko Citiraj
SpEkTr Napisano 10. marec, 2023 Prijavi Napisano 10. marec, 2023 Mah 16gb bo čez glavo dost, itak je ne bom rabil za nič drugega. Citiraj
mazdaman Napisano 11. marec, 2023 Prijavi Napisano 11. marec, 2023 To da ostane tiho ko končaš klic sem se navadil, žal nobena posodobitev tega ni odpravila. Se je isto dogajalo tudi v službenem VW 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
SpEkTr Napisano 11. marec, 2023 Prijavi Napisano 11. marec, 2023 On 3/8/2023 at 7:51 AM, Jest said: Najbolje je, da kupis novo kartico (ne najcenejso ) ... in skopiras podatke... Postopek je recimo opisan tukaj >> Just a moment... WWW.MAZDA3REVOLUTION.COM 1. Backup and update the original SD card in Mazda Toolbox 2. Copy an image of the OEM SD nav card to a directory of choice using Win32DiskImager 3. Restore the above image to the backup SD card using Win32DiskImager 4. Adjust partition size on the backup SD card if required using MiniTool Partition Wizard 5. Verify the backup SD card using Mazda Toolbox Evo sem samo naredil image s tem programom in ga zapisal na novo kartico, in vse dela. 3 Citiraj
marko72 Napisano 10. april Prijavi Napisano 10. april dne 7. 3. 2023 ob 8:42 je Thazz napisal: Meni se je letos to enkrat zgodilo. Imam malce starejšo verzijo FW (59.pa_še_nekaj). Ampak se potem ni več pojavljalo, tako da se nisem preveč sekiral. Pa če imam na telefonu prižgan BT, včasih malo dlje traja da naloži vse skupaj, ker izgleda že takoj začne sinhronizacijo s telefonom. Živjo, mene zanima če je normalno, da mi pri CX 5 vsakič iz telefona nalaga imenik iz telefona, ko imam prižgan BT? To traja tudi do par minut, vsakič ko se vsedem ..malo hecno 🙂 Hvala 3 Citiraj
vzupan3 Napisano 10. april Prijavi Napisano 10. april 46 minutes ago, marko72 said: Živjo, mene zanima če je normalno, da mi pri CX 5 vsakič iz telefona nalaga imenik iz telefona, ko imam prižgan BT? To traja tudi do par minut, vsakič ko se vsedem ..malo hecno 🙂 Hvala To lahko izklopiš v nastavitvah CX5 infotainmenta. 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.