Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Upam da se hecas. Natrijeve baterije so namenjene zgolj in samo stacionarnem namenu. Njihova gostota je 4x manjsa od lion. Ves kaj to pomeni za avto a ne? Z natrijevmi bo naredil komajda tistih 20-30km...ua 30km na dan je definitivno prva izbira plug in hibrid. Definitivno ampak spet ta stvar stane tud od 40 do 60k pa smo spet tam. Bencinski malcek za 30km na dan stane do 20k Ta ki se pelje z dizlom ali benzom 20-30 na dan tanka enkrat na mesec, mogoce celo vsak drug mesec. Ti porabljas energijo pa vsak dan s polnjenjem... Iz 0 ne mores dobiti 1 vbfizikalnem svetu. Vedno je neka cena zadaj, vedno, ne glede na tehnologijo. Pac si se obesil na co2 med uporabo, mi pa gledamo celotno sliko. Mislim da je to primer @Jest Gre vsak dan na strom na siht v miru, ko pa zeli kam na dlje, resno dlje ma pa mir v glavi ker ma zmogljiv motor z doesgom Primer moje zene je pa malcek, ga ni bilo EV avta (sem resno iskal) ki bi cenovno in prakticno nadomestil novega malega bencinarcka !avtomatik! Z radarskim tempomatom. Sem ze pisal aygox je bil 15,9k nov Poraba 4-5
-
Temo bi moral @Jest update-at na "Zanimivi oglasi in njih debate". 😄
-
Da, jaz se zavedam, kaj vse je narejeno iz nafte. Ampak ti izdelki večinoma niso za enkratno uporabo. In ravno zato je noro trošiti nafto za transport, če obstajajo bistveno bolj učinkovite in okolju prijazne alternative. Kurjenje dizla, zato da se nekdo vsak dan pelje 20 ali 30 km na šiht in domov, pač ni učinkovito. Skoraj ves osebni transport lahko v prihodnje predstavlja EV. Jaz ne nasprotujem uporabi nafte, kot bi nekateri tu radi prikazali. Nasprotujem pa uporabi nafte v transportu. Ker je to eden najmanj učinkovitih načinov rabe, sploh v času, ko so na voljo boljše alternative. Pa tudi problematika litija bo v prihodnje manjša, saj prihajajo natrijeve baterije - na kaj se boste pa potem obešali? Da se vam je sol v juhi posledično podražila, ker gre vse v baterije?
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)