Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 27. 6. 2024 ob 13:07 je Tilen5 napisal:

A uporablja kdo hladilno tobrbo na elektriko, da lahko hladiš. Oz če mi kdo mal bolj to "predstavi" možnosti, teža pros, cons. Grem kampirat na morje za 14dni da bi imel v kampu sem študiral. Če ne bom običo ubavil pa led stavil notri.

Jaz imam takega 40 literskega, dela pa na 12V ali pa na 240V. Če je napetost dovolj močna ja tudi pri 40 C zunaj držal temperaturo 4 C v notranjosti, poa čepravs em ga napolnil z 5 steklenicami 1,5 litra vode iz pipe v Dalmaciji.

 

https://www.amazon.de/-/en/Mobicool-Electric-Compressor-Capacity-Motorhome/dp/B019EVY9WU

 

 

WWW.CAMPINGWAGNER.DE

 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

 

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

 

 

  34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Dobro jutro! Me zanima kje kupujete KRANJSKE KLOBASE, v smislu v kateri trgovini imajo dobre? Hofer ali Lidl se mi zdi je imel pred leti dobre, zdaj pa ne vem kakšno je stanje.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 34 minutami je Z M A J napisal:

Dobro jutro! Me zanima kje kupujete KRANJSKE KLOBASE, v smislu v kateri trgovini imajo dobre? Hofer ali Lidl se mi zdi je imel pred leti dobre, zdaj pa ne vem kakšno je stanje.

Če rabiš in kupuješ pravo krajnsko klobaso, ki je zaščitena in delana po enotni recepturi je vseeno kje jo kupiš! 

To zaščiteno kr.klobaso dela cca 10 izdelovalcev in so špilane z leseno špilo ter označene s posebno etiketo! 

Domačo pa vsak pri svojem kmetu, so pa po 10€ naprej.... :prstgor:

  • Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Dobro jutro! Me zanima kje kupujete KRANJSKE KLOBASE, v smislu v kateri trgovini imajo dobre? Hofer ali Lidl se mi zdi je imel pred leti dobre, zdaj pa ne vem kakšno je stanje.

bloška klobasa je najboljši približek domači, vse ostalo mi je šrot

  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Vrhunska za na roštilj. Na pol vrežem in narežem brazde čez črevo, da ne poči.

 

Podobne kvalitete je Janezova od Kodile.

Popravljeno od godlike
Napisano

Ko je že govora o hrani, se oglasim še jaz, kmet an s hribu doma. Upam, da se komu ne zagravža vse skupaj...

 

Najprej malo uvoda, malo ovinka, upam pa, da se bo na koncu razumelo, kaj želim povedat. Ki čm, sm kmet an s hribu doma, ne pei profesor, pei ne znam tk dobr razlagat... Torej, čebelarstvo je za Slovenijo pomembna panoga z dolgo tradicijo, ki ima zametke že v srednjem veku. Anton Janša je deloval kot prvi učitelj čebelarstva na cesarskem dvoru Habsburške monarhije leta 1770... In vendar se v deželi s tako čebelarsko tradicijo opušča čebelarjenje, ker finančno ne gre več. Zakaj? Ker se vedno več uvažajo medovi iz Kitajske in Turčije, ki so sicer slajši, ne vsebujejo pa ključnih hranil, antioksidantov in protimikrobnih elementov, ki jih sicer najdemo v kakovostnem medu. Pri medu so se pogosto uporabljali izrazi pekovski ali industrijski med. To so bili medovi, ki so bili najslabše kakovosti in primerni zgolj kot aroma za pekovske izdelke. Zdaj pa je vse pogosteje prisoten tudi izraz »tehnični med«, ki pomeni izdelke tako nizke kakovosti, da ne izpolnjujejo več niti standardov za pekovski med, a jih kljub temu uvažajo in potrošnikom prodajajo z zavajajočim označevanjem in po nizki ceni. Zadeva ni samo Slovenska, ampak gre za problem v celi EU. Trgovci tako prodajajo med, kateremu je bil dodan sladkorni sirup, ali pa evropski med visoke kakovosti mešajo s slabšim uvoženim medom. Ker je slabši med cenejši, mu evropski čebelarji s svojim ne morejo konkurirati.

Zato evropski poslanci zahtevajo izboljšave v postopkih preverjanja kakovosti medu in strožje kazni za ponarejevalce. Ampak preden Bruselj kaj zmelje, Slovenskih in Evropskih čebelarjev ne bo več...

Zdaj je še na izbiro: drag kvaliteten med ali poceni šara, ki jo deklarirajo za med. Ko bodo Kitajci s poceni šaro uničili Slovenske in Evropske čebelarje in bodo edini dobavitelji, bo samo ena možnost: draga šara, ki niti za Kitajce ne bo dobra, pa da ne vržejo proč, bodo prodajali tam, kjer drugega ne bo...

Da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti Kitajcem, sploh ne. Imam pa proti Slovencem.

Liter olja za avto: 15€ - ni problema, samo, da je kvaliteta.

Liter olja za solato: matr se je podražilo, zdaj je že 1,29€! To se trgovci dogovarjajo, zato je tako drago (Mercator in SPAR).

Se pravi: to, kar bomo nalili v avto in drugo leto zamenjali z drugim, mora biti kvalitetno. To, kar bomo nalili vase, pa mora biti najcenejše. In pri najcenejši robi ni za pričakovat neke kvalitete...

 

@Z M A J in ostali: ko boste kupovali klobase, pomislite malo tudi na ta zapis. Potem se pa odločite, kot vas je volja... Jaz pa bom tu končal. Ker če začnem pisat še o predelavi mesa na "Vzhodu" in pri nas, boste kmalu postali vegetarjanci...

  • Všeč 5
  • Hvala 1
Napisano
pred 14 minutami je Slivka napisal:

Ko je že govora o hrani, se oglasim še jaz, kmet an s hribu doma. Upam, da se komu ne zagravža vse skupaj...

 

Najprej malo uvoda, malo ovinka, upam pa, da se bo na koncu razumelo, kaj želim povedat. Ki čm, sm kmet an s hribu doma, ne pei profesor, pei ne znam tk dobr razlagat... Torej, čebelarstvo je za Slovenijo pomembna panoga z dolgo tradicijo, ki ima zametke že v srednjem veku. Anton Janša je deloval kot prvi učitelj čebelarstva na cesarskem dvoru Habsburške monarhije leta 1770... In vendar se v deželi s tako čebelarsko tradicijo opušča čebelarjenje, ker finančno ne gre več. Zakaj? Ker se vedno več uvažajo medovi iz Kitajske in Turčije, ki so sicer slajši, ne vsebujejo pa ključnih hranil, antioksidantov in protimikrobnih elementov, ki jih sicer najdemo v kakovostnem medu. Pri medu so se pogosto uporabljali izrazi pekovski ali industrijski med. To so bili medovi, ki so bili najslabše kakovosti in primerni zgolj kot aroma za pekovske izdelke. Zdaj pa je vse pogosteje prisoten tudi izraz »tehnični med«, ki pomeni izdelke tako nizke kakovosti, da ne izpolnjujejo več niti standardov za pekovski med, a jih kljub temu uvažajo in potrošnikom prodajajo z zavajajočim označevanjem in po nizki ceni. Zadeva ni samo Slovenska, ampak gre za problem v celi EU. Trgovci tako prodajajo med, kateremu je bil dodan sladkorni sirup, ali pa evropski med visoke kakovosti mešajo s slabšim uvoženim medom. Ker je slabši med cenejši, mu evropski čebelarji s svojim ne morejo konkurirati.

Zato evropski poslanci zahtevajo izboljšave v postopkih preverjanja kakovosti medu in strožje kazni za ponarejevalce. Ampak preden Bruselj kaj zmelje, Slovenskih in Evropskih čebelarjev ne bo več...

Zdaj je še na izbiro: drag kvaliteten med ali poceni šara, ki jo deklarirajo za med. Ko bodo Kitajci s poceni šaro uničili Slovenske in Evropske čebelarje in bodo edini dobavitelji, bo samo ena možnost: draga šara, ki niti za Kitajce ne bo dobra, pa da ne vržejo proč, bodo prodajali tam, kjer drugega ne bo...

Da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti Kitajcem, sploh ne. Imam pa proti Slovencem.

Liter olja za avto: 15€ - ni problema, samo, da je kvaliteta.

Liter olja za solato: matr se je podražilo, zdaj je že 1,29€! To se trgovci dogovarjajo, zato je tako drago (Mercator in SPAR).

Se pravi: to, kar bomo nalili v avto in drugo leto zamenjali z drugim, mora biti kvalitetno. To, kar bomo nalili vase, pa mora biti najcenejše. In pri najcenejši robi ni za pričakovat neke kvalitete...

 

@Z M A J in ostali: ko boste kupovali klobase, pomislite malo tudi na ta zapis. Potem se pa odločite, kot vas je volja... Jaz pa bom tu končal. Ker če začnem pisat še o predelavi mesa na "Vzhodu" in pri nas, boste kmalu postali vegetarjanci...

Stric je čebelar in ima med po 13€ pa nič ne jamra za ceno. Samo to pojamra, da ga je vedno premalo glede na povpraševanje.... :nevem:

Napisano

Dokler ima tako klientelo, naj se je drži. K meni velikokrat pridejo s stavkom: "V Sparu ga dobim po 5,50€..." Takoj za tem stavkom tudi zelo hitro gredo. Včasih še kričijo: "Ne se razburjat." in podobno, vsekakor pa zelo hitro odidejo...

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Stric je čebelar in ima med po 13€ pa nič ne jamra za ceno. Samo to pojamra, da ga je vedno premalo glede na povpraševanje.... :nevem:

 

Jest pri svojem cebelarju tud tolk dam, pa moram mesec vnaprej narocit, ce ne mu ga zmanjka. Med je ena teh stvari, kjer rajs dam mal "vec" za kvalitetno zadevo. Mislim pa da 13 na kilo ni velik in moras bit mal idiot da namesto da kupis od cebelarja, vzames tekoci cukr iz spara al pa kere kol druge stacune.

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Slivka napisal:

Dokler ima tako klientelo, naj se je drži. K meni velikokrat pridejo s stavkom: "V Sparu ga dobim po 5,50€..." Takoj za tem stavkom tudi zelo hitro gredo. Včasih še kričijo: "Ne se razburjat." in podobno, vsekakor pa zelo hitro odidejo...

Sem probal tvojega dobit, celo za ceno niti vprašal nisem.

 

Si se po mojih koncih smukal in si name pozabil.

 

Počasi sem si naredil svoj seznam čebelarjev kje kupujem. Preprosto že na okus in ostale lastno, se lahko prepozna kvaliteto.

Med skladiščim, tako da imam doma vedno 6-15 kozarcev.

 

Žal mi je en čebelar opustil dejavnost. Ne zaradi pomanjkanja kupcev ampak jamra, da preprosto nima več časa.

Popravljeno od godlike
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Sem probal tvojega dobit, celo za ceno niti vprašal nisem.

 

Si se po mojih koncih smukal in si name pozabil.

 

... ... ... ...

 

Ne, da bi pozabil, le rad se izogibam se ljudem, ki vozijo Fucka. Zdaj se tudi ženi rad izogibam, samo kaj, ko me vedno najde...

 

😀

Napisano

Samo potem je mene strah, da bi tvoja VW karma preskočla na mojega Forda.

 

Saj bi prišel z i20n, bi me prej slišal, kot videl 😎

  • 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)

Da nebom drugje smetil bom kar tukaj napisal. A pozna kdo koga ki dela na toyoti, po možnosti na nadomestnih delih? Kupujem original olje 0w8 pa če bi se dal kak popust dobit.

Popravljeno od scania
Napisano
WWW.RTVSLO.SI

V soboto se bo v Lizboni začela 79. Dirka po Španiji. Prvi favorit je Primož Roglič, ki je Vuelto osvojil že trikrat. Toda slovenski as je po...

 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Upam, da je bilo v živo boljše, ker tisto po TV je bila katastrofa. Niserm zdržal do konca pa sem strašen fan košarke. :(

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Upam, da je bilo v živo boljše, ker tisto po TV je bila katastrofa. Niserm zdržal do konca pa sem strašen fan košarke. :(

ja na TV je bilo mučno zaradi RTV komentatorjev/novinarjev, ne vem kje jih najdejo.....vprašanja pa kot da bi jih osnovnošilci dajali, v prvi petletki se razume :)

Napisano

Ma točno to... v trenutkih je bilo celo men kot gledalcu nerodno kake so trapali. Tista novinarka ob parketu je bila z vsemi brezveznimi intervjuji že strašno nadležna. Ko pa bi bil čas za intervjuje so pa reklame vrteli. V glavnem za pozabit pa ne zaradi Gogija, ampak zaradi same produkcije, ki je bila pač dejansko zanič.

 

Ampak Smodiš se je pa zredil v teh 12 letih, ko je nehal s košarko - se vidi, da je ratal gostinec in gurman.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

To je isto ko une tva pacienta naredita MotoGP skoraj negledljiv

Popravljeno od Tilen5

 

image.jpeg

 

Napisano

Zaključili z dopustom in danes je že običajni delovni dan.

 

V petek pa bom najbrž šel v Koper, ker naj bi bil FucksWagen že popravljen...

  • Haha 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Zaključili z dopustom in danes je že običajni delovni dan.

 

V petek pa bom najbrž šel v Koper, ker naj bi bil FucksWagen že popravljen...

A se boš prišel na obalo malo cmarit na vroče sonce? 😊

 

 

Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Zaključili z dopustom in danes je že običajni delovni dan.

 

V petek pa bom najbrž šel v Koper, ker naj bi bil FucksWagen že popravljen...

Zdaj je pa to že smešno.... 😊😂🤣😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.