Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 45 minutami je Tilen5 napisal:

Kako letališče, to je dovoz do moje garaže....

No, vidiš, če bi ti pa jaz rekel, da voziš kot penzionist, bi mi pa zameril...

Za ne-Vipavce: ta osvetljeni "dovoz v garažo" se konča v stavbi, kjer je Center starejših Pristan...

Napisano

Začne se pri domu upokojencev pa se konča pri vhodu v Lanthierjev dvorec...men uglavnem brezveze da so to sploh delali

image.jpeg

Napisano

Mazdaš; Iceman je bil zdajle na oddaj Svet, mojster za dubajsko čokolado. Evropa slaščičarna v Kranju. Sem bil večkrat na sladoledu in kavi, res obvladajo cukrpekarske zadeve. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 19 minutami je Z M A J napisal:

Mazdaš; Iceman je bil zdajle na oddaj Svet, mojster za dubajsko čokolado. Evropa slaščičarna v Kranju. Sem bil večkrat na sladoledu in kavi, res obvladajo cukrpekarske zadeve. :)

Sem ravno gledal, pa zagledam @iceman22-a … ;) 

WWW.24UR.COM

Že krepko smo zakorakali v december, ki velja za najbolj sladek mesec v celem letu. Medenjaki, potice, kolači, rolade, piškoti, seveda ne manjka niti čokolada. Vsake toliko se brez pravega...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Bo poleg @Z M A J zanimalo mogoče še koga drugega...primerjava-test klasičnih,premium in Litijevih AA baterij.

Tukaj je test Litijevih in podatki z prejšnjih dveh testov...koga zanima,lahko še prejšnje izbrska,a glavno je vse tukaj.

EDIT:

Še primerjava z "posebnimi" LiIon baterijami z 1,5V in USB-C polnilnim priključkom (z zaščitno in napetostno elektroniko).

Primerjava tudi v mWh pač ker imajo NiMh nižjo nazivno napetost.

Mogoče za koga zanimivo...a PAZI-LiIon niso priporočljive za uporabo na prostem v vročini in mrazu!!!

Popravljeno od skritikrt
  • Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je Jest napisal:

Sem ravno gledal, pa zagledam @iceman22-a … ;) 

WWW.24UR.COM

Že krepko smo zakorakali v december, ki velja za najbolj sladek mesec v celem letu. Medenjaki, potice, kolači, rolade, piškoti, seveda ne manjka niti čokolada. Vsake toliko se brez pravega...

Na tej strani spodaj pa so sami slabi in škodoželjni komentarji, čist slovensko.... :nevem:

Popravljeno od Bini
  • Haha 1
  • Žalosten 1
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

To je klasika za 24kur...gnil portal

Prav tako kot tudi rtv slo portal. 

• Všeč 3
  • Zmeden 1

Napisano
dne 5. 12. 2024 ob 19:21 je Z M A J napisal:

Živjo! Iščem rees kvalitetne tamale baterije, ker jih rabim za težko dostopno lokacijo in da zdržijo čim dlje. Tele niso neko čudo, sem ugotovil. :(

Štacuna, kjer sem našel litijeve baterije najcenejše je Eagleshop. So pa v štacuni malenkost "nerodni" pa je bilo potrebno kar nekaj komunikacije, da sem jih dobil.

WWW.EAGLESHOP.SI

V pakiranju: 4 kosov Podana cena je za pakiranje ; Nazivna napetost: 1.5 V ; Tip (velikost): LR03 AAA ; Izbrane značilnosti: Zelo dolg čas dela...

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Štacuna, kjer sem našel litijeve baterije najcenejše je Eagleshop. So pa v štacuni malenkost "nerodni"

Izraz "malenkost nerodni" je za Eagleshop očitno preveč mil. Danes sem tam brez težav uspešno opravil spletno naročilo za 3 pakete litijevih baterij (naročilo potrjeno z mailom). Plačal sem s Paypalom. 

Potem je sledil mail od njih, da mi bodo denar vrnili na Paypal (očitno stornirali naročilo). Da pa lahko kupim atikel po še enkrat višji ceni. Odgovoril sem jim, da naj kar lepo pošljejo artikel po ceni kakršna je objavljena na spletni strani. 

Očitno so zreli za tržno inšpekcijo. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Petarda, ki naredi za 1000€ škode? Take bi jaz rabil, da bi zminiral skale tod okoli...

WWW.REGIONALGORISKA.SI

Novogoriški policisti so bili včeraj ob 21.56 zvečer obveščeni o...

Jaz ne rabim petard za skale. Uporabljam hilti ptrončke😁

Napisano
pred 8 urami je AmpeR napisal:

Jaz ne rabim petard za skale. Uporabljam hilti ptrončke😁

Niso vse skale iz apnenca, pa čim potegneš Hiltija iz hlač se kar raztopijo... V nekatere moraš krepko nabijat, da te spustijo noter in pri tem vibrira vsa okolica...

Napisano
dne 17. 9. 2023 ob 17:10 je Boss napisal:

Glih kar razmišljam, al smo mi sploh na istem planetu? Mislim pa to je spet enako kot tista fora z antivakserji al kaj? :nevem:

OK, čeprav se mi ne da tega razlagat,  gre za to, da naj OBA načina plačevanja ostaneta enakovredana in ne da bodo poskušali ukiniti gotovino. Za vpis gotovine v ustavo gre le zato, da komu ne bi padlo na pamet, da bo rekel, da zdaj je pa konec in edino digitalno je možno plačevat. Ta zapis v ustavo pa nikakor ne pomeni, da ukinemo digitalna plačilna sredstva, ne ebank, ne POSov, ne instantnih plačil, ne kriptotov itd itd.

Ne razumem pa zakaj je nekatere strah, da bi bilo to zapisano v ustavi? Vprašal bi česa se vi bojite, če je to zapisano recimo tam? Sej to ni nič kej takega, gotovina je na svetu že tisočletja in je do danes kar lepo šlo z njo. Zakaj bi jo torej demonizirali naenkrat in vse spravili zgolj v digitalno obliko. Kot se @SeekK sprašuješ zakaj toliko truda za obdržanje gotovine bi te jaz vprašal isto, zakaj toliko truda za odstranitev gotovine? Za odstranitev je potrebno bistveno več truda in prilagajanja, kot pa če ostane zgodba še naprej taka z obema plačilnima načinoma. Torej zakaj toliko truda, da se gotovino odstrani? V kapitalizmu se ne zgodi nič, če ni zadaj finančni ali politični interes.

To, da pa se nižji zneski ne bi beležili nikjer je pa itak buča vseh buč, ker ko so 1x zadeve zabeležene so zabeležene in jih moraš namensko brisat iz baz kar seveda ne bo počel nihče. Se pravi pesek v oči pa čeprav nimam česa skrivat mi ni všeč, da nekdo dela bazo kjer proučuje moje navade pa tudi če gre recimo za popit sok ali pa kavico na dan.

Kar se pa socialnega vidika tiče je pa to še en od načinov, kako preprečit, da bi otroke in mlade naučili s prakso kaj denar sploh je, zakaj je pomembno varčevanje, kako planiraš porabo in se finančno obnašaš odgovorno. Otrokom v bolj zgodnjih letih lahko to prikažeš več ali manj zgolj v fizični obliki, ko recimo shrani kovance v šparovčku, ko gre na morje, da vidi fizično koliko ima denarja, ne pa da je to skrito na neki kartici, kjer imaš možnost riniti celo v minus. Z gotovino ne moreš iti na sladoled in tam it v minus s kartico pa ni težav. Tudi kontrola sredstev brez aplikacije je še za marsikaterega starejšega velik problem, kaj šele za otroka.

V glavnem ni vse zlato kar se sveti in tudi digitalni denar to ni. Je pa za kapitalizem odlična zadeva spravit čim več ljudi v kredite, v dolžniško upniško razmerje in ukinitev gotovine je en od prvih načinov kako to pospešijo in lažje spravijo ljudi iz finančne neodvisnosti v dolžniško stanje.

Na evo ti ga ne, dobro leto nazaj smo se pogovarjali zakaj naj se uporaba gotovine vpiše v ustavo, ker digitalno poslovanje bo omogočilo sledenje čisto vsaki transakciji in predvsem NAVADAM ljudi. Ni trajalo dolgo in banke so recimo že začele pogojevat kredite in limite zgolj na to ali si vplačal loto. Kaj sledi, kupovanje piva, čikov, sladkanih pijač, da ti recimo povišajo zdravstveno zavarovanje?

SVET24.SI

Slovenka je na družbenih omrežjih potožila, da ima težave z banko OTP, in sicer ji zaradi nekaj vplačil na lotu noče odobriti povečanja limita na...

• Začuden 3
  • Jezen 1

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Na evo ti ga ne, dobro leto nazaj smo se pogovarjali zakaj naj se uporaba gotovine vpiše v ustavo, ker digitalno poslovanje bo omogočilo sledenje čisto vsaki transakciji in predvsem NAVADAM ljudi. Ni trajalo dolgo in banke so recimo že začele pogojevat kredite in limite zgolj na to ali si vplačal loto. Kaj sledi, kupovanje piva, čikov, sladkanih pijač, da ti recimo povišajo zdravstveno zavarovanje?

SVET24.SI

Slovenka je na družbenih omrežjih potožila, da ima težave z banko OTP, in sicer ji zaradi nekaj vplačil na lotu noče odobriti povečanja limita na...

Ja kaj pa razmetava tako denar. Mora nekdo skrbeti, da ljudem ne hodijo neumnosti po glavi. 😊

Napisano
pred 11 urami je Boss napisal:

Kaj sledi, kupovanje piva, čikov, sladkanih pijač, da ti recimo povišajo zdravstveno zavarovanje?

Iskreno povedano, me ne bi motil :)

Podpis.png

Napisano
pred 22 urami je jstdoma napisal:

Pa tud bi šlo! :)

A paše v tole sliko?  :) (slikano enkrat v službi)

IMG_20220707_073908.jpg

Mislim, da ne. Se mi zdi, da tole na sliki ni Lombardini...

Napisano

A kdo ful obvlada exel pa "programiranje"?

Imam timestamp v day, days ap hour ago kako to pretvoriš v datumski zapis ?

image.png

IF(ISNUMBER(SEARCH("hour", B2)), NOW() - TIME(LEFT(B2, FIND(" ", B2)-1), 0, 0), IF(ISNUMBER(SEARCH("day", B2)), TODAY() - LEFT(B2, FIND(" ", B2)-1), ""))

neki s guglu pa nikakor ne morem usposobit :D

image.jpeg

Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

A kdo ful obvlada exel pa "programiranje"?

Imam timestamp v day, days ap hour ago kako to pretvoriš v datumski zapis ?

image.png

IF(ISNUMBER(SEARCH("hour", B2)), NOW() - TIME(LEFT(B2, FIND(" ", B2)-1), 0, 0), IF(ISNUMBER(SEARCH("day", B2)), TODAY() - LEFT(B2, FIND(" ", B2)-1), ""))

neki s guglu pa nikakor ne morem usposobit :D

kaj pravi chatgpt

probej

Napisano

Danes mi ne pomaga kaj preveč :D ga bom mal okaral pa upam da se do jutri spravi skupaj

image.jpeg

Napisano
pred 10 urami je g.Wankel napisal:

Iskreno povedano, me ne bi motil :)

Do trenutka, ko bi pri tebi našli pomanjkljivost... recimo, da je kupil roadsterja in da je s tem nakazano, da je lahko bolj divji na cesti pa še prehladil se bo večkrat in dodatno obremenjeval zdravstveno blagajno. Vsakemu se najde neki, če se le hoče. 😉

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Problem je, da vsa orodja za eno tako prevaro dobis zastonj in so zelo enostavno dostopna, ti samo moras izbrat tarco, sestavit mail (ali pa ti chatgpt to naredi), pa domeno kupit.   Da ciljas splosno populacijo, je najlazje narest neko fejk spletno stran, spet orodje da ti kopira kerokol stran je zastonj in zelo lahko dostopno, ali pa kupis par 1000 naslovov, ustrelis maile, pa se bo ze kdo ujel.   Ko pa ciljas firme, si pa za zacetek izberes osebo ki je na internetu najbl naivna, ujames njega, od tam mas pa naslove vseh v firmi + dostop do naslova ki mu vsi zaposleni zaupajo.     Zakaj se to tolk pogosto dogaja, sta po mojih izkusnjah 2 razloga, eden je da so ljudje prevec zaupljivi in se ne dela dosti na izobrazevanju. Drugi je pa ta da v firmah zelo neradi vlagajo v IT, ker vecinoma to gledajo kot nepotreben strosek. NIS2 to malo naslavlja, ampak najbolj ranljivi pa ne padejo kle notr, ker so premajhni.   Kot pa zanimiva statistika, globalno, v povprecju podjetja rabijo ~180 dni da ugotovijo da je nekdo oz. nekaj v njihovem sistemu.
    • V jugi so bile take stvari za navadne smrtnike v glavnem prepovedane, pa smo se takrat pritoževali in pogrešali svobodno gospodarsko pobudo. Danes jo imamo, pa se spet pritožujemo in pogrešamo več nadzora, regulacije, prepovedi. 😃 
    • Jaz bi si tole zaželel za leto 25.....😁😉
    • Uradno: Japonci vračajo ta avtomobil prvič po 26 letih #foto SIOL.NET Honda je potrdila vrnitev modela prelude v Evropo, in sicer prvič po 26 letih.  
    • Danes sem frej pa bom malo pojamral.... Sem dal spet priloznost japoncem, tokrat celo hibridu... Jaz sem popolnoma transparenten človek in priznam, je ni variante da bi moja rav4 hybrid v vrednosti 49k povrnila investicijo na kakrsnkoli nacin. Sem dolgo progaš, hybrid pomaga toliko da je bencinar na ravni dizla: 6,5-7 realno, enako kot prejsnji dizel ki je bil dobrih 10k cenejsi...s tem da je bil 400kg tezji   Servis japonskega bencinarja , a ma japonska kako dajatev na evropo al kako ampak počutim se VIP premium vsako leto po redn3m servisu ker če si srečen je spredaj 2, 3 je stalnica, se pa hitro najde kaka 4 spredaj ker je po dveh letih treba precrpat pol tekocin v novem avtu ker drugace bo sla garancija, tud alu pleh bo zgnil ce zavorne ne zamenjas, buh ne daj da zamudis servis na pooblascencem, buh ne daj, bolje da parkiras ob cesti in asistenco poklices....hybrid bo sel dalec a ne, ku... 50L tank jaz tankam skoz, ampak res skoz, Fiat Coupe mam raje ki doseze s 62L tankom 800km lahko   Ne vem, moj avto res da lizing s kilometrino poplača ampak tole je premium preseravanje za avto kateremu je bil tarraco ultra premium s strani uporabnika (sem ze pisal o japonskih cvetkah tega avta)   Jokam za prejsnjim Tarracotom dizel, po dveh letih se ne morem navaditi na tole japonsko sranje. Verjamem da je avto vrhunske ozdelave in kvalitete ter da je primeren za res dolgo uporabo ampak jaz ne bom vzdrzal, mam pa se 3 leta 😩😩😩
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.