Chat is back ...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Potres v Mjanmaru threadsdownloader.com_eedec0.mp4 V le nekaj sekundah stolpnica v ruševinah, most zgrmel v reko | 24ur.com WWW.24UR.COM Mjanmar je prizadel močan potres z magnitudo 7,7 na globini deset kilometrov. Informacije iz države, kjer vlada vojaška hunta, so skope. V potresu v Mjanmaru je umrlo 144 ljudi, več kot 730 poškodovanih. Od...
-
Imel sem dolg odgovor pripravljen. Pa sem iz izbrisal, saj boš ponovno vse obrnil, se zapiknil v dejstva ki ti pašejo in ostala spregledal ali zanikal. Žal. Elektro debato se lahko gremo ampak ima prednosti in slabosti. Ti pa jo predstavljaš kot odrešenika. Ne bom več sodeloval v tej temi. Menda sem že rekel 1x, zdaj pa dokončno.
-
Ima MB preiskusno tablico in se ze nekaj mesecev menda vozi okoli ... "Prepovedani" cybertruck se vozi po ljubljanskih ulicah WWW.DNEVNIK.SI Teslin tritonski poltovornjak, ki ne izpolnjuje tehničnih in varnostnih zahtev EU, kljub vsemu vozi po slovenskih cestah. FOTO: V bližini Maribora na cesti opazili Tesla Cybertruck, kako je prišel v Slovenijo? MARIBOR24.SI Bralec nam je pred kratkim poslal fotografijo Cybertrucka, ki ga je opazil v bližini Maribora.
-
Samo medklic, ker vidim, da ne slišite, ali pa nočete slišati. Da, EV ima baterije, katerih sestavni del je tudi litij. Katerega je umazano in zahtevno pridobivati, so pa njegove "zaloge" še ogromne (predvsem v t. i. slanicah). Ampak za razliko od nafte, ki jo ti skuriš v nekaj minutah ali urah, litij v bateriji EV opravlja svojo nalogo več desetletij. In z njim lahko prevoziš nekaj 100.000 km. Kaj je torej bolj trajnostno? Boš še vedno trdil, da je CO2 v celotni verigi še vedno v prid ICE v življenjski dobi vozila? Naj ti zaupam, da tudi v štartu ni, čeprav naftni lobij gaga drugače. Samo pomisli. Osnovnošolski izziv: ICE motor sestavlja cca. 2.000 komponent - in te proizvaja nekaj 100 podjetij iz celega sveta. Torej, da se sestavi en sam ICE motor, morajo do njega priti vse komponente - veš koliko CO2 to znese?! Pa za piko na i - tudi ko baterija odsluži v EV, še ni fuč. Gre v reciklažo in se porabi za hranilnike (baterije) za sončne elektrarne ... Torej je litij skoraj neskončno bolj trajnosten od nafte.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.