Skoči na vsebino

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Če pride kdo v Akvonij se pa lahko oglasi pri meni na pir🍻, če bo pa mrzlo pa na kuhančka.... 🤗😉

Napisano
pred 10 urami je skritikrt napisal:

Odvisno kako se "v prazno vrti"...če se vrti cela glava z gredjo vred,pol ni glava fuč ampak del v menjalniku,ki blokira gred,ko stroj stoji.

Tako "na uč"...ne verjamem,da je šla glava...bi moral res živalsko z njo ravnati...res pa je zunanja "hilzna" plastična...

Ti bo na servisu hitro povedal,na čem si🙄

Saj tudi mene stiska, če so kje getribi.

Javim, ko bo kaj novega.

pred 7 urami je Bini napisal:

Če pride kdo v Akvonij se pa lahko oglasi pri meni na pir🍻, če bo pa mrzlo pa na kuhančka.... 🤗😉

Dejansko sem od kolega slišal same dobre stvari od Akvonija. 👍

Napisano
pred 10 urami je Bini napisal:

Bil v petek tam, pa te nisem videl... 

Napisano
pred 28 minutami je Shrek napisal:

Bil v petek tam, pa te nisem videl... 

Ja je treba prej povedat.... 🥴😉

Napisano

Ker je ravno govora o vrtalnih vpenjalnih glavah...pa dajmo en prispevek.

Bom napisal,kaj je bilo pri moji Makiti HP 2031...zna biti že cca. 30 let,od kar jo imam🙄

Takrat moj prvi "vrtalni stroj",ki sem ga kupil predvsem,ker je imel montirano Metabojevo legendarno vpenjalno glavo Futuro Top.

To je nooora glava...ni,da ni,a z eno slabostjo,za katero jaz takrat nisem vedel...očitno tudi Makita ne,ker po enem letu prodaje,tega stroja niso več ponujali z to glavo.

Gre za to-ta glava je narejena za stabilne stroje le z desnim tekom...in se ob obremenitvi sama "zategne"...torej,če sveder "zdrsne",samo porineš in gaaaas,in glava zategne😲.

A pri desnem vrtenju se avtomatsko "odpre"!!!

Za določene namene je "ni je boljše",a za moje potrebe-napačna.Futuro Top.jpg

WWW.ELEKTROSERVIS-POVSE.COM

Aamozatezna glava Futuro Top 13 mm, 1/2

In takrat "butelj",sem mislil,kako bom "prišparal",in v Kranju pri Iskri-servisu kupil "plastično" samovpenjalno glavo z zaklepom od francoske firme LFA...tudi danes to še obstaja...

WWW.MAKITA.SI

Najbližji trgovec

WWW.METALKA-SERVIS.SI

Za model: DDF453, DHP453, DF457D, HP457D, 6391, 8391, 6381, 8381

Ni bilo dolgo,in se je dobesedno "razletela"...in,da ne govorim o zaklepanju-nikoli ni držala,kot bi morala.

In sem segel globlje v žep,in kupil industrijsko LFA-522 brez zaklepanja in nenormalno masivno konstrukcijo-celo zategovalni obroč je krogljično ležajen in tesnjen z O-ringi itd...res noro masivna glava-ko zategneš,pusti odtis na svedru😲

27022014538.jpg

Evo-"moja" makita-dober stroj👍

Mogoče bi si lahko zaželel še konstant elektroniko in regilacijo obratov (je samo na "gas")...a je toliko bolj robustna...

Glavni ležaj že nekaj časa "ropota"...sem veliko betona premešal z njo😅,in jo je "skupil"...moram enkrat kupiti ležaj,in ga zamenjati🙄

00000009887_hp2031.jpg

718SKNEfI0L._AC_SL1500_.jpg

Napisano
Napisano

Pa kje vse uporabljaš te baterije, da jih toliko potrebujes? Da slucajno ford ne laufa na AAA  😆.

Napisano
pred 5 minutami je Scr3am napisal:

Pa kje vse uporabljaš te baterije, da jih toliko potrebujes? Da slucajno ford ne laufa na AAA  😆.

Se tega nabere k dreka...glej-že klime so 4...in vsak daljinc ima dve AAA...vsi ostali daljinci za HiFi,3x zunanji senzorji za vreme,temp...senzor ta CTC-TČ,taščinaPC miška,hčerina,moja HTPC-tipkovnica....

Pa,da ne začnem z radiji,k jih zbiram (glej temo Stara tehnika-Hi-Fi,računalniki,elektronika...)-tisti ki so zunaj "za okras"-ti vsi 100% delujejo in so pripravljeni za akcijo...

Tega je pri meni res k dreka😅

Seveda se poizkušam vemu izogibati,kjer nima smisla-npr. tipkovnica za family-PC,k sem hotel malce boljšo Logitech z osvetlitvijo...in k je vse fiksno,sem vzel na USB-kabel...

Miška je pr HTPCju MX-Enyvhere 2S,pr family-PCju pa MX Master 3S imata vgrajeno baterijo...samo se mi ne dopade tako,k ko e baterija fuč...😕

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.