Skoči na vsebino

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Če pride kdo v Akvonij se pa lahko oglasi pri meni na pir🍻, če bo pa mrzlo pa na kuhančka.... 🤗😉

Napisano
pred 10 urami je skritikrt napisal:

Odvisno kako se "v prazno vrti"...če se vrti cela glava z gredjo vred,pol ni glava fuč ampak del v menjalniku,ki blokira gred,ko stroj stoji.

Tako "na uč"...ne verjamem,da je šla glava...bi moral res živalsko z njo ravnati...res pa je zunanja "hilzna" plastična...

Ti bo na servisu hitro povedal,na čem si🙄

Saj tudi mene stiska, če so kje getribi.

Javim, ko bo kaj novega.

pred 7 urami je Bini napisal:

Če pride kdo v Akvonij se pa lahko oglasi pri meni na pir🍻, če bo pa mrzlo pa na kuhančka.... 🤗😉

Dejansko sem od kolega slišal same dobre stvari od Akvonija. 👍

Napisano
pred 10 urami je Bini napisal:

Bil v petek tam, pa te nisem videl... 

Napisano
pred 28 minutami je Shrek napisal:

Bil v petek tam, pa te nisem videl... 

Ja je treba prej povedat.... 🥴😉

Napisano

Ker je ravno govora o vrtalnih vpenjalnih glavah...pa dajmo en prispevek.

Bom napisal,kaj je bilo pri moji Makiti HP 2031...zna biti že cca. 30 let,od kar jo imam🙄

Takrat moj prvi "vrtalni stroj",ki sem ga kupil predvsem,ker je imel montirano Metabojevo legendarno vpenjalno glavo Futuro Top.

To je nooora glava...ni,da ni,a z eno slabostjo,za katero jaz takrat nisem vedel...očitno tudi Makita ne,ker po enem letu prodaje,tega stroja niso več ponujali z to glavo.

Gre za to-ta glava je narejena za stabilne stroje le z desnim tekom...in se ob obremenitvi sama "zategne"...torej,če sveder "zdrsne",samo porineš in gaaaas,in glava zategne😲.

A pri desnem vrtenju se avtomatsko "odpre"!!!

Za določene namene je "ni je boljše",a za moje potrebe-napačna.Futuro Top.jpg

WWW.ELEKTROSERVIS-POVSE.COM

Aamozatezna glava Futuro Top 13 mm, 1/2

In takrat "butelj",sem mislil,kako bom "prišparal",in v Kranju pri Iskri-servisu kupil "plastično" samovpenjalno glavo z zaklepom od francoske firme LFA...tudi danes to še obstaja...

WWW.MAKITA.SI

Najbližji trgovec

WWW.METALKA-SERVIS.SI

Za model: DDF453, DHP453, DF457D, HP457D, 6391, 8391, 6381, 8381

Ni bilo dolgo,in se je dobesedno "razletela"...in,da ne govorim o zaklepanju-nikoli ni držala,kot bi morala.

In sem segel globlje v žep,in kupil industrijsko LFA-522 brez zaklepanja in nenormalno masivno konstrukcijo-celo zategovalni obroč je krogljično ležajen in tesnjen z O-ringi itd...res noro masivna glava-ko zategneš,pusti odtis na svedru😲

27022014538.jpg

Evo-"moja" makita-dober stroj👍

Mogoče bi si lahko zaželel še konstant elektroniko in regilacijo obratov (je samo na "gas")...a je toliko bolj robustna...

Glavni ležaj že nekaj časa "ropota"...sem veliko betona premešal z njo😅,in jo je "skupil"...moram enkrat kupiti ležaj,in ga zamenjati🙄

00000009887_hp2031.jpg

718SKNEfI0L._AC_SL1500_.jpg

Napisano
Napisano

Pa kje vse uporabljaš te baterije, da jih toliko potrebujes? Da slucajno ford ne laufa na AAA  😆.

Napisano
pred 5 minutami je Scr3am napisal:

Pa kje vse uporabljaš te baterije, da jih toliko potrebujes? Da slucajno ford ne laufa na AAA  😆.

Se tega nabere k dreka...glej-že klime so 4...in vsak daljinc ima dve AAA...vsi ostali daljinci za HiFi,3x zunanji senzorji za vreme,temp...senzor ta CTC-TČ,taščinaPC miška,hčerina,moja HTPC-tipkovnica....

Pa,da ne začnem z radiji,k jih zbiram (glej temo Stara tehnika-Hi-Fi,računalniki,elektronika...)-tisti ki so zunaj "za okras"-ti vsi 100% delujejo in so pripravljeni za akcijo...

Tega je pri meni res k dreka😅

Seveda se poizkušam vemu izogibati,kjer nima smisla-npr. tipkovnica za family-PC,k sem hotel malce boljšo Logitech z osvetlitvijo...in k je vse fiksno,sem vzel na USB-kabel...

Miška je pr HTPCju MX-Enyvhere 2S,pr family-PCju pa MX Master 3S imata vgrajeno baterijo...samo se mi ne dopade tako,k ko e baterija fuč...😕

Napisano (urejeno)

To stekam, ampak v vseh teh napravah baterija zdrzi vrsto let preden jo bo potrebno zamenjati. Jaz je v daljincu v petih letih se nisem rabil zamenjati. Isto za klimo in ostala drobnarija. Jaz osebno sem 2-3 pakete polnilnih baterij kupil ravno zaradi raznih bozicnih dekoracij k jih je moja kupila in cel dan svetijo in je "velika poraba". Enako velja za razne igrace k imajo glasbene efekte in jih tamala po cel dan maltretira 🤣 Je baterije potrebno vsak dan zamenjati in se bolj splaca, da kupim polnilne.

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 1 uro je Scr3am napisal:

To stekam, ampak v vseh teh napravah baterija zdrzi vrsto let preden jo bo potrebno zamenjati.

Večina naprav je narejena za klasične 1,5V baterije,ki jih ne moreš polniti,pri Ni-Mh pa je nazivna 1,2V,in za to kaka naprava prej "odneha",kljub temu,da baterija še zdaleč ni prazna...se pozna...je pa to dejstvo fino ravno pri starejših radijih..."muzejskih primerkih" ipd.,ker so te celice z nižjo napetostjo varnejše za npr. žarnice osvetlitev skale radija ipd...

Jaz se za to raje zanašam na NiMh celice,in le redko uporabljam nepolnljive baterije...imam pa za to večjo količino in seveda za to potrebne boljše polnilce...

Moram pa pripomniti,da cena ni nujno odraz kvalitete polnilca!!! Imam npr. celo dva polnilca Ansmann Energy 4,ki se ponašata tudi z refresh funkcijo za 9V NiMh baterije...a sem ugotovil,da AA in AAA celice praktično nikoli popolnoma ne izprazni,ampak zmeraj programsko impulzno polni...in z časom "uniči" celico,ker le ta "izgubi" prvotno kapaciteto...takšno celico je zelooo težko "spraviti k sebi",in je bolje,da jo zavržeš....

Sem tako zmetal najmanj cca. 20kom. Sanyo-2300 NiMh celic v kanto.

Skratka-cena ni merilo!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Eh...ti nimaš pojma😉...poslušaj VO Australije...vštekaš ponoči,in ti sončna elektrarna zastonj fila😃👍  Ja seveda...ko je tam noč,pri nas sije sonce,in obratno...tako,da imamo v bistvu nonstop štroma k dreka...samo politike je treba poslušati,in bo vse super😂  
    • Večina naprav je narejena za klasične 1,5V baterije,ki jih ne moreš polniti,pri Ni-Mh pa je nazivna 1,2V,in za to kaka naprava prej "odneha",kljub temu,da baterija še zdaleč ni prazna...se pozna...je pa to dejstvo fino ravno pri starejših radijih..."muzejskih primerkih" ipd.,ker so te celice z nižjo napetostjo varnejše za npr. žarnice osvetlitev skale radija ipd... Jaz se za to raje zanašam na NiMh celice,in le redko uporabljam nepolnljive baterije...imam pa za to večjo količino in seveda za to potrebne boljše polnilce...   Moram pa pripomniti,da cena ni nujno odraz kvalitete polnilca!!! Imam npr. celo dva polnilca Ansmann Energy 4,ki se ponašata tudi z refresh funkcijo za 9V NiMh baterije...a sem ugotovil,da AA in AAA celice praktično nikoli popolnoma ne izprazni,ampak zmeraj programsko impulzno polni...in z časom "uniči" celico,ker le ta "izgubi" prvotno kapaciteto...takšno celico je zelooo težko "spraviti k sebi",in je bolje,da jo zavržeš.... Sem tako zmetal najmanj cca. 20kom. Sanyo-2300 NiMh celic v kanto. Skratka-cena ni merilo!
    • Tudi če ima netmetering se plačuje omrežnimo po blokih. In ker če ni sončno ni štroma, je še kako poomembno kdaj všteka 😉
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.