Skoči na vsebino

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Danes sem si kupil novo igračko. Stara krožna žaga  je bila že iztrošena, karbidno rezilo ni več rezalo. Baterije za novo sem imel že doma, tako, da sem se odločil kar za 36V. Zadeva je izprobana in reže kot diamant. 😊

IMG_20250227_184746.jpgxIMG_20250227_184759.jpg

IMG_20250227_184826.jpg

XxOmislil sem si pa tudi novo "rašpo" Tele veljajo za najboljše na svetu. 

IMG_20250227_185040.jpgIMG_20250227_185107_Bokeh.jpg

Popravljeno od Alex
  • Všeč 4
  • Ljubim 1

Napisano
dne 28. 2. 2025 ob 5:45 je Alex napisal:

Danes sem si kupil novo igračko. Stara krožna žaga  je bila že iztrošena, karbidno rezilo ni več rezalo. Baterije za novo sem imel že doma, tako, da sem se odločil kar za 36V. Zadeva je izprobana in reže kot diamant. 😊

IMG_20250227_184746.jpgxIMG_20250227_184759.jpg

IMG_20250227_184826.jpg

XxOmislil sem si pa tudi novo "rašpo" Tele veljajo za najboljše na svetu. 

IMG_20250227_185040.jpgIMG_20250227_185107_Bokeh.jpg

Res je najboljša👍...daj kak link,kje si jo vzel,k jo  iščem...samo,za majhen cvenk je ne dobiš,k zmeraj še orng poštnina pokvari ceno...

Čestitke tudi za žago,naj ti dobro služi😃

Napisano
pred 14 minutami je skritikrt napisal:

Res je najboljša👍...daj kak link,kje si jo vzel,k jo  iščem...samo,za majhen cvenk je ne dobiš,k zmeraj še orng poštnina pokvari ceno...

Čestitke tudi za žago,naj ti dobro služi😃

https://www.lcc.si/trgovina/rasplja-shinto-japonska-270mm/

• Všeč 1
  • Ljubim 1
  • Hvala 1

Napisano

Da ne bo kdo rekel,da samo Metabo kupujem...tudi jaz kupil novo igračko😁 

Gre za legendarni stroj Makita-9032. V bistvu le malce mlajši brat modela 9030/9031 (izvira iz srede 70'ih let),

Ima ožji tip brusnega traku širine 9mm,in ga je možno opremiti z kompletom za 6mm in 13mm širok brusni trak.

Narejen kot tank,brez "gasa" na stikalu,a z regulacijo hitrosti in blokado vklopa za stalno obratovanje.

Presenetljivo je priložen tudi "sesalni adapter" 19/22mm...bi ga skoraj pomotoma vrgel z škatlo vred v smeti😄.

En redkih steojev,ki je še "stara šola" Makitinih strojev...seveda Made in Japan😃 Na Shoppsteru za noooro ceno 139,90€

IMG_20250306_112209.jpg

IMG_20250306_112521.jpg

IMG_20250306_112616.jpg

IMG_20250306_112840.jpg

IMG_20250306_150103.jpg

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Zamenjal sem kabel na 40 let stari bormašini in hkrati še delno zamenjal mast.

image.png

Na hitro sem mislil, da je to Colt. 

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Nabiram orodje za Forda.

Magnetni ključ za svečke in tipski ključ za oljni filter. Mazdin je bil Uniorov, zdaj jih pa Unior ne dela več.

20250321_160001.jpg

Napisano
pred 16 urami je godlike napisal:

Nabiram orodje za Forda.

Magnetni ključ za svečke in tipski ključ za oljni filter. Mazdin je bil Uniorov, zdaj jih pa Unior ne dela več.

20250321_160001.jpg

Ko boš rihtal zavore,boš pogruntal,da potrebuješ še imbus 7 za nosilna sornika čeljusti...pač,če ga še nimaš.

Moraš imeti že res obsežen set,da je tudi 7ka zraven.

Se nasvet-fajn je,če je na "gedore" (bolj ziher če ga pokneš z kladivom😅💪)ali pa daljšo varianto,da lažje odtegneš in zategneš (+cev gor in počasi in z občutkom),k je orng zategnjen in običajno fajn "zapečen"...

Jaz sem nekdaj vzel dolgega od Matador-a...tukaj ne šparati,k mora biti res dober imbus!

• Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano

Zavor se po navadi izogibam.

Na R4 sem nazadnje pakne menjaval.

Mam gedore imbuse. Pa gor 0.5m račno, pa bo spustil. Če in ko bo treba.

Alfa je imela na PZ disk pritrjen. In je mojster kar z udarnim odvil. Priznam pa da še udarnega od odvijača nimam. Se mi pa dopade.

Napisano
pred 34 minutami je sportman333 napisal:

Najbolje je, da nimaš Forda :)

Mene samo "srat prime", ko se spravim na fordih kabinske filtre menjat. 

Wtf???🤬

• Haha 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Lažje kot na Mazdi.

Vsaj tak so moje osebne izkušnje.

Predal se dol obrne in klik odpre.

Na Mazdi sem moral sredinsko konzlo narazen jemat. Pa dvojni je in mi je zogrnji iz utora padal.... groza v glavnem.

Popravljeno od godlike
Napisano

Pri Hondi odprem sovoznikov predal in potegnem kaseto za filter ven. 

Minuta dela. Bolj simpl res ne gre😀

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
pred 23 minutami je FuManchu napisal:

Pri Hondi odprem sovoznikov predal in potegnem kaseto za filter ven. 

Minuta dela. Bolj simpl res ne gre😀

Isto je pri mazdi. 20s dela.

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

Jzt sploh ne menjam kabinskega filtra.

Ti itak požreš vse direkt od zunaj😁

• Haha 2
  • Začuden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Najbolje je, da nimaš Forda :)

Da ne boš mislil,da je na Mazdi 3 ipd.- letnikov okoli 2006 kot je moj C-Max kaj drugače😉

Sem omenil le,ker pač 7ko imbus moraš že namensko iskati,da je v setu...jaz sem kar debelo gledal,k nič kar imam (pa nimam malo) ni in ni pasalo...se od spredaj ni videlo🧐...pokličem strica v Nemčijo k je nekdaj imel servis avtomobilov,in mi je rekel,da je lih 7ka🥺...in isto dal nasvet za gedore nastavek...sam ga takrat k sem v OBIju gledal niso imeli...pa sem vzel sam imbus dolgi...je bil drag,sam kaj hočeš,če rabiš...pa je šlo.

pred 3 urami je godlike napisal:

Zavor se po navadi izogibam.

Saj v bistvu nisem naredil nič drugega kot zamenjal zjebane gumi-puše teh sornikov,k so na Sumit-servisu napačno mast namazali,in so se puše napihnile,in je čeljust zaštekala....in so zavore skoz mal držale...je bilo po feltna prahu od oblog k dreka...🤨

Razstavil,očistil,zamenjal puše z novimi,nafilal z silikonsko mastjo,vse stične površine nosilca,čeljusti in oblog pedantno (le malenkost in le tam,kjer se dotika) namazal z bakreno mastjo...cel dan dela🥺

In rezultat-sredi Zaloške mimo Fužin na ravnici pred semaforjem si stopil z bremze,in je Ford začel počasi lezti😲😃👍

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Lej tega modela, zaradi velikega povpraševanja daljša čakalna doba za 32k🤣
    • O ja......so pa pri AR prvi na glas rekli da odstopajo od elektrike in da se celo vracajo V6🤩    
    • Za redno dirko pa zgleda vse po starem ...ne vem leta al pa vreme, letos sem ze obe gledal za nazaj...   Ampak razmerje med ekipam oz izjemno malo stevilo prehitevanj ne obeta veliko zaenkrat. Tud ce sta bla razlicna zmagovalca letos je od starta bilo 1 prehitevanje v top 10. rus na lec... Prvo dirko je 'resil' dez..
    • Ti vseeno dam "palec gor" samo za to,ker sedaj vem,da od tebe ne smem kupiti platišč😂😉...hec,hec... Je že bilo govora o tem,in sem pisal,da ne kupujem rabljenih platišč...to je en od razlogov. Pač vsak ima pravico "po svoje"...moj avto je pač "zrihtan"...tudi feltne,ki so v mojih očeh "češnja na rorti"...tudi znotraj je večinoma urejen,pospravljen,nič se ne "valja" po njem itd.in tudi v kufru ni nič-vse v dvojnem dnu pospravljeno (lahko @kacnje potrdi)...pač tak sem..."tehtnica".... @sportman333 stavim,da nisi tehtnica...drži? Dobro-nisem totalno počen,k če ne bi dal prej zrihtati,pa sem se pač z tako feltno 2-3 mesece okoli vozil😬....😂    Pač za karakter,odnos in princip gre.     PS: v Črnotičah dežuje🧐    
    • Hehe, le kdo bi si mislil.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.