Skoči na vsebino

Pizza

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Napisano
pred 9 urami je tomzel napisal:

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 49 minutami je Z M A J napisal:

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

..... ali celo tedne, ampa to je v resnici zafrkavanje samega sebe... :nevem:

Je pa res, da v restavraviji bi pa radi jedli točno tako pizzo za 5€,to pa žaw ne gre... :blink:

Napisano (urejeno)

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Popravljeno od Tilen5

 

image.jpeg

 

Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Kolk komplicirate s temi parimi minutami,meni je pomembna sestava in okus......🤗🍕

 

Jah tu pri picah trčita zdej dva svetova, ne silim nikomur nič, sam pač če hočeš napoletano mora bit tako visoka temperatura in takšna priprava...eni imajo radi, eni ne, a ni super da je možnost izbire :)

 

Pa z veseljem pojem tudi klasično obloženo pico...če naročim dostavo kdaj doma, itak nimam izbire...plus to da za dostavo napoletane itak niso najbolj primerne, to je treba "takoj" zaužit..

  • Všeč 1
  • Ljubim 2
  • Hvala 1
Napisano
pred 48 minutami je Tilen5 napisal:

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪

Napisano

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

  • Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Eni se preveč si picami ukvarjamo, drugi s porabo... vsak ma neki 🤣

Popravljeno od Tilen5
  • Všeč 2
  • Haha 1

 

image.jpeg

 

Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

Enako. Če si včasih (to pa ni prepogosto) zaželimo dobre napolitanske pizze, gremo enostavno na Šared nad Izolo in tam jo tudi dobimo- vrhunsko pizzo. Res pa je, da ima vsak svoje veselje. Bolje, da pečete pizze doma, kot pa da bi cele dneve kvačkali ali delali goblene. 

 

 

 

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪


 

Saj ni take panike… Na zscetku se res malo lovis… Sedaj zena pripravi malo vec testa in da zmrznit porcije… Potem pa samo en dan prej ali isti dan zjutraj, da ven iz skrinje in je tiktak narejeno… Tacas ko se kamen segreje v pecici, jih naredi in potem samo za 6 - 7 minut v pecico pri 270 stopinjah in je pripravljena… ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
pred 4 urami je SeekK napisal:
WWW.HAD.SI

Po precej mlačni izkušnji v pizzeriji Casa della Pizza v Izoli sem dobil namig, da naj se zapeljem v Šared nad Izolo in preizkusim pizze v pizzeriji

 a to je ta picerija?

Ja. 👍

 

 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

    • Tega kukija sploh nisem želel načeti, ker če damo še to zraven ... ma ni da ni. Samo denarju je treba sledit ni druge pa se vidi vsa pritlehnost tako imenovanih "dobrih fantov".
    • So 225/40/18, cena je bila cca 125 po gumi.... 👍
    • Tudi tu so kot lastniki glavni akterji židje, tudi zato mora trajat. Brez pogajanj!   Orožarska industrija si mane roke: tečaj delnic Rheinmetalla se je letos podvojil WWW.RTVSLO.SI Evropske borze po Trumpovi zmagi izgubljajo. Indeks STOXX 600 je v torek pristal najnižje v zadnjih treh mesecih. Dodatno je razpoloženje...  
    • Pa ro je dejstvo, ampak a veš da najbolj brezbrižni so navadno tudi najbolj arogantni. takih je največ med premožnimi. Ta bo kljub dodatnim 20 centom zmečkal pločevinko in jo fuknil iz avta, ker se mu jebe za kavcijo. In nismo naredili nič, oziroma kontra efekt, ker si bo arogantnež mislil, da naj to kar kak revež pobere za njim.   Kdo od vas tukaj si upa stavit, da bodo kavcije izboljšale trenutno stanje z reciklažo. Jaz si in istočasno si upam stavit, da naredimo veliko več, če na bolj obljudenih destinacijah kot so recimo igrišča, športni objekti, parki, raznorazne destinacije, kjer se zbira več ljudi postavimo še kakšen namenski koš za reciklažo več. Se pravi ne samo nekega univerzalnega kamor leti vse, ampak takega, da se da ločevat tudi tam.   Tako bo več ustreznih odpadkov priromalo nazaj v reciklažo. Bistveno več kot si mislimo.   Osebno sem si izračunal glede na mojo porabo plastike in pločevink, da bi v primeru 20 centne kavcije me to prišlo 8€ na mesec. Po pravici povedano , mi zajebancija ni vredna tega denarja, tako da bom še vedno delal kot zdaj in odlagal v rumeni kontejner. Lahko pa 1x mesečno za teh 8€ nekdo pride do mene pa mu dam vso embalažo in naj si jo sam vnovči, če želi.
    • Drži, ampak ne s pučem temveč z volitvami. Problem z oblastjo je vedno v tem, da dokler se ljudje ne pojavijo na ulicah, ne reagirajo oziroma se delajo da so gluhi in slepi. Ampak spet - protesti morajo bit smiselni, ne pa v stilu hočemo jurja penzije ampak, da je recimo dovolj nesorazmernih ukrepov in maltretiranja ljudstva. Verjetno so to Štajerci doživeli ob tistih radarjih zato taki protesti.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

    • Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.