Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 13 urami je NevLado napisal:

Hmmm, verjetno svečk? Ne razumi me narobe, rad bi razumel kaj je mišljeno s tem

Ja, tole je verjetno moja nerodnost pri izražanju, omenil sem mu da avto malo 'cuka' ob pospeševanju pa sem ga razumel (sprejemnika), da je omenil pregled šob a je šlo za pregled vbrizgalnikov, kar je razvidno iz dodatno priloženega lista k računu.

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Pozdravljeni, že leta sledim temu forumu, od maja lani pa sem član, ko sem postal ponosni lastnik Mazde 6, 2.2D aut (2020). Prvič pa tudi pišem.

Na vrsti imam prvi mali servis in po moji amaterski diagnostiki morda še menjave sprednjega levega ležaja. Ob nakupu avtomobila sem prevzel tudi petletno jamstvo Avtotehne Vis, a je na spletu precej komentarjev, ki jih odsvetujejo zaradi cene in kvalitete storitev. Ker imam nekaj čez 100k kilometrov mi v primeru uveljavljanja jamstva tako pripada tudi zgolj 40% nadomestila, zato razmišljam, če je sploh vredno forsirati uporabo njihovih storitev. V preteklosti sem imel boljše izkušnje z zasebniki. Ker sem iz okolice Ljubljane, sem seveda dvakrat podčrtal Pelka.

Ima kdo kakšno izkušnjo z Avtotehno Vis, kakšne so cene rednih servisov, kako ste bili zadovoljni? Na forumu nisem našel veliko informacij o njih. Ker se nagibam, da bi ignoriral jamstvo in poklical kar Pelka, ker mu zaradi res morja pohval in priporočil tudi bolj zaupam. Pri izbiri mehanika sem še skoraj bolj izbirčen kot pri ženskah. 😄

Šalo na stran, vsakega feedbacka bom vesel. 

Lp

• Haha 3
  • Začuden 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Po mojem je tvoj dvom upravičen. In recimo nekateri servisi na starejša vozila dajejo posebne popuste, kar pomeni, da tudi tvojih 40% realno  ni več 40% ampak manj.

Sam bi tak avto peljal k Pelkotu ali Mihi (@miha20), če bi bil z dolenjskega konca. Če bi izbiral med pooblaščenimi servisi bi ga peljal v BTC k mehaniku Juretu ali k Selmarju k mehaniku Borutu.

Interclass (imajo objavljeno na spletu Prodaja novih vozil MAZDA – Interclass cars d.o.o.image.png  

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano
pred 1 uro je Rok88 napisal:

Pozdravljeni, že leta sledim temu forumu, od maja lani pa sem član, ko sem postal ponosni lastnik Mazde 6, 2.2D aut (2020). Prvič pa tudi pišem.

Na vrsti imam prvi mali servis in po moji amaterski diagnostiki morda še menjave sprednjega levega ležaja. Ob nakupu avtomobila sem prevzel tudi petletno jamstvo Avtotehne Vis, a je na spletu precej komentarjev, ki jih odsvetujejo zaradi cene in kvalitete storitev. Ker imam nekaj čez 100k kilometrov mi v primeru uveljavljanja jamstva tako pripada tudi zgolj 40% nadomestila, zato razmišljam, če je sploh vredno forsirati uporabo njihovih storitev. V preteklosti sem imel boljše izkušnje z zasebniki. Ker sem iz okolice Ljubljane, sem seveda dvakrat podčrtal Pelka.

Ima kdo kakšno izkušnjo z Avtotehno Vis, kakšne so cene rednih servisov, kako ste bili zadovoljni? Na forumu nisem našel veliko informacij o njih. Ker se nagibam, da bi ignoriral jamstvo in poklical kar Pelka, ker mu zaradi res morja pohval in priporočil tudi bolj zaupam. Pri izbiri mehanika sem še skoraj bolj izbirčen kot pri ženskah. 😄

Šalo na stran, vsakega feedbacka bom vesel. 

Lp

Za Ople sem slišal pred 5 leti vse dobro, za Mazdo pa ne vem. Glede na starost avta si pri koncu garancije in če ti 10 letna asistenca ne pomeni veliko pojdi Pelku. 

Napisano

Jaz dam tule še en glas za Selmar v Celju.

Avto vozim k njim in je Borut kar pravi kontakt, če se odločiš za uradni servis. Se potrudijo in opravijo delo korektno, brez nategovanja in odnos je tudi na mestu. Cena je kakršna pač je za uradni servis, to se moraš sam odločiti. Verjetno se da z iskanjem delov naokrog kar nekaj prihraniti, še vedno rabiš potem dobrega mehanika, ker nekako je vzdrževanje avta celostno opravilo, ne samo menjava olja in filtra. Pa jaz dobim nadomestni avto v uporabo in to spet pri manjših privat mehanikih nekako ne gre. Pa se ne vozim veliko, pa je vseeno veliko vredno, da lahko med servisom naredim vso logistiko z dvema otrokoma normalno z avtom kot da bi imel svojega.

Tudi rad rečem kakšno besedo sam z mehanikom in mi je všeč, če ni preveč "gužve" v delavnici, kar tu v Celju na Mazdi kar velja, ker je manjša ekipa.

Je pa delo na avtih danes kompleksno in odkar vzdržujem svoje avte, sem opazil, da nihče ne da za nikogar roke v ogenj, ker je skoraj vsak kdaj že naredil kakšno napako, tudi najboljši. Ampak tako se učiš, drugače ne gre.

• Všeč 4
  • Ljubim 2
Napisano
pred 17 minutami je Agerg napisal:

Avto vozim k njim in je Borut kar pravi kontakt, če se odločiš za uradni servis. Se potrudijo in opravijo delo korektno, brez nategovanja in odnos je tudi na mestu. Cena je kakršna pač je za uradni servis, to se moraš sam odločiti. Verjetno se da z iskanjem delov naokrog kar nekaj prihraniti, še vedno rabiš potem dobrega mehanika, ker nekako je vzdrževanje avta celostno opravilo, ne samo menjava olja in filtra. Pa jaz dobim nadomestni avto v uporabo in to spet pri manjših privat mehanikih nekako ne gre. Pa se ne vozim veliko, pa je vseeno veliko vredno, da lahko med servisom naredim vso logistiko z dvema otrokoma normalno z avtom kot da bi imel svojega.

Tudi rad rečem kakšno besedo sam z mehanikom in mi je všeč, če ni preveč "gužve" v delavnici, kar tu v Celju na Mazdi kar velja, ker je manjša ekipa.

Je pa delo na avtih danes kompleksno in odkar vzdržujem svoje avte, sem opazil, da nihče ne da za nikogar roke v ogenj, ker je skoraj vsak kdaj že naredil kakšno napako, tudi najboljši. Ampak tako se učiš, drugače ne gre.

Se strinjam z napisanim. Največ šteje, če imate možnost, da vam avto servisira mehanik, ki pozna vse hibe določenega modela. Tako se kakšna stvar pravočasno preventivno zamenja.

Sam tako možnost imam in je to tudi eden od razlogov, da že več kot 10 let brez težav vozim Mazdinega dizla.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano
pred 31 minutami je Agerg napisal:

Tudi jaz ga vozim sem in sem še vedno zadovoljen z delom in ceno.... :nevem:

Napisano (urejeno)

Hvala vam za odgovore!

Glede Selmarja imam pa tudi sam dobre izkušnje, predvsem sem bil enkrat navdušen nad njihovimi ličarskimi deli. Potem, ko mi je v Ljubljani A-Cosmos res slabo prelakiral oba odbijača, sem po vnovičnih "poljubih" na parkiriščih naslednjič odšel v Selmar, delo je bilo izvedeno za čisto 5-ko.

Popravljeno od Rok88

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• No ja, je kr velika razlika.. telefonska baterija ima ene 20Wh, ta za kolo pa recimo tam nekje 625Wh... Se pravi ene 30x toliko. Tako, da tole je popolnoma neprimerljivo.
    • Torej ... postal lastnik Mazde 3, letnik 2016. Dva dni nazaj se je med vožnjo začel ekran infotainmenta resetirati. Parkrat se je zadeva postavila nazaj, nato pa je ekran postal črn, brez aktivnosti. Radio deluje, deluje tudi gumb volume in mute, ostalo pa ne deluje. Probal sem hard reset kombinacijo tipk, vednar brez uspeha. Tudi odklop od akumulatorja ne resetira stanja. Na mazda3revolution sem prebral, da je verjetno CMU v Standby Mode, kjer čaka na *pravo* informacijo, da se ponovno zažene. To pa se najlažje naredi s tem, da se odstrani CMU in se ga preprogramira oz. nastavi na zadnje stanje updata firmware-a. Sedaj pa vprašanje - ali je kdo kdaj to že počel in zna pomagati, oziroma ali kdo pozna koga (tudi iz servisa), ki bi znal pri dotičnem problemu pomagati.   V najslabšem primeru ostaja menjava CMU-ja na uradnem servisu, kjer pač imajo svojo ceno. Glede na to, da ljudje uspešno zadevo rešujejo drugače (baje je ta rešitev iz uradnega servisa Mazde), se mi zdi neumno ne poskusiti na ta način, preden me olupijo    
    • ampak vratar Islandije je imel pa življensko tekmo... kot da bi videl nekaj desetink v prihodnost
    • Ampak, men je tud bolj enostavno fliknit baterijo ven in jo polnit pod nadzorom. Tko, da ne vem kje je problem?   Verjetnost, da bi zagorelo je minimalna a istočasno neskončnokrat večja kot pri klasičnem kolesu. 😜   Tko da jaz se držim rekla "better safe then sorry"
    • Jz bom tako rekel. Če bi bila cena EV in ICE enaka bi mogoče razmislil o nakupu, pa še to se verjetno ne bi odločil zaradi strahu pred padcem vrednosti in neznano prihodnostjo celotnega dogajanja okoli elektrike, omrežja, baterij....   Cena elektrike bo šla prej gor kot dol, zato je vprašanje komu se bo EV sploh izplačal.   Tudi večina lastnikov sončnic nima toliko viška, da bi si pokrili EV za celo leto. Npr. jaz sem imel samo 500 kwh viška, to mi ne pomaga nič.   Trenutno je tveganje nasproti prihranku preveliko.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.