Jaka32 Napisano 15. junij, 2023 Prijavi Napisano 15. junij, 2023 Danes sem se peljal čez naselje v 3. ali 4. po omejitvah in kar naenkrat avto malce strese in se pojavi spodaj desno na armaturki 5-10 lučk, vse oranžne in mislim da rdeča za ročno zavoro. Lučke zginejo in se peljem dalje, "ajd sej ni nič, kratek stik mogoč kje". No, potem ugotovim da mi ne kaže več v kateri prestavi imam avto. Začnem opazovat kaj se dogaja in po 5-10 minutah vožnje se mi je zdelo, da je avto precej nemiren, saj vemo da gre za nepremičnino. Torej, ko sem pospeševal je močno cuknil (kot bi imel v rokah en nabrit motor in ne volana od avta), prav tako je opazno cukal ko sem nekje iz polovičke gasa zmanjševal ročico 2-3x po malo. Občutek sem tudi dobil, da kolesa zdrsavajo (veš tisto, ko se pozimi kje čez led zapelješ pa se zavrtijo v prazno in potem spet zagrabijo ko pridejo na asfalt). No, po 30 km in skoraj pri domu, dam v 3. prestavi po gasu, obrate na 4000-4500 in spet se pojavi tisti Las Vegas lučk. Kot da bi me opozarjal "hej, bolj počasi". Se komu kaj sanja kaj bi bilo? Pomoje je nekaj okoli gasa, mogoče tudi kakšna smet iz Petrola? 1 1 Citiraj
Hixxy Napisano 15. junij, 2023 Prijavi Napisano 15. junij, 2023 Če imaš koga, ki ima OBD priklopi in poglej kakšne napake meče ven 1 1 Citiraj
Jaka32 Napisano 15. junij, 2023 Avtor Prijavi Napisano 15. junij, 2023 Edit: kaj pa akumulator ki sem ga menjal pred 14 dnevi? En kolega je omenjal tudi potisni ležaj? So podobni simptomi? Citiraj
godlike Napisano 15. junij, 2023 Prijavi Napisano 15. junij, 2023 Druklager ne bi rekel. Meni je pedalo šlo zatikajoče noter. Pogosto pa se sliši ko se sklopka pohodi. Za lajtšov pa ne bi kriv druglagerja, prej keri koli drugi senzor, vžigalni tuljavo, vbrizgalno šobo in podobno => vse kar lahko OBD pove. 1 Citiraj
Brane Napisano 16. junij, 2023 Prijavi Napisano 16. junij, 2023 Vidim tebe da si ta pravi tehnik,če si sam menjaval akumulator dam roko v ogenj da si kleme pozabil stisnit Citiraj
Jaka32 Napisano 16. junij, 2023 Avtor Prijavi Napisano 16. junij, 2023 pred 14 minutami je Brane napisal: Vidim tebe da si ta pravi tehnik,če si sam menjaval akumulator dam roko v ogenj da si kleme pozabil stisnit Nisem, ampak hvala za komentar. Citiraj
NevLado Napisano 16. junij, 2023 Prijavi Napisano 16. junij, 2023 Snemi dol priklope na aku, spucaj orngi s krtačo, namaži in nazaj skup. Citiraj
Jaka32 Napisano 21. junij, 2023 Avtor Prijavi Napisano 21. junij, 2023 Ste bili kar blizu z odgovori, pa vendarle je bil akumulator menjan 14 dni nazaj in na klemah ni bilo nič umazanije, kratkega stika itd. Tudi pritrjene so bile tako kot morajo biti. No, smo pa ugotovili da je bil ta nov akumulator zanič. Sem ga nesel nazaj v trgovino in sem dobil novega. Sedaj ni več problemov na avtu. Zaenkrat... Toliko, če bo kdo kdaj imel podoben problem... 7 2 1 Citiraj
Brane Napisano 21. junij, 2023 Prijavi Napisano 21. junij, 2023 Pametno bi bilo da napišeš katere znamke akumulator je bil montiran,ker 14 dni delovanja je res malo čudno 2 Citiraj
Scr3am Napisano 21. junij, 2023 Prijavi Napisano 21. junij, 2023 Ja akumulator je bil zanic. Lahko je bil star alpa ze v startu v okvari. Dvomim, da ima kaj veze katere znamke je. Citiraj
Jaka32 Napisano 21. junij, 2023 Avtor Prijavi Napisano 21. junij, 2023 Ja, verjetno stara zaloga, ali kaj podobnega. Ne vem, niti me ni zanimalo, ko so mi ponudili novega. Je pa Varta N65. 1 5 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.