JančG Napisano 31. julij, 2023 Prijavi Napisano 31. julij, 2023 Zdravo družba Minuli teden mi je v roku ure in pol z avta takole zbledel? lak. Avto je bil v normalnem stanju, parkiran v centru mesta, med mojo odsotnostjo se je vlila ploha; ob povratku uro in pol kasneje me je pričakal tak prizor. Avto so videli 4 ličarji in 2 mehanika z Mazde servisa. NIHČE ne ve, kaj se je zgodilo. Nihče še ni videl takega primera. Policija ni imela odgovora, ali gre za vandalizem. Lak je nepoškodovan; na otip ni reliefa. Luščenja ni. Par dni kasneje so fleki nespremenjeni. Fleki so samo na sprednji havbi, strehi in malo na zadnjih vratih. Ideja je, da je tole spodaj voda. Avto je star 13 let in ni garažiran. Prvi lastnik. Predvsem me skrbi, ali se bo po sanaciji zadeva ponovila. Hvala za kakrkšno koli mnenje. Hvalaa! 5 4 1 Citiraj
Bini Napisano 31. julij, 2023 Prijavi Napisano 31. julij, 2023 Enako bledo barvo smo mi imeli na služ.avtih od magnetnih nalepk, ker nismo prej vedeli, da so barve na vodni osnovi občutljive na to. Pred tem nismo imeli s tem problemov! Tole ti bo rešil le kak strokovnjak ali izdelovalec barve, ki se v detajle spozna na te barve. 1 Citiraj
Boss Napisano 31. julij, 2023 Prijavi Napisano 31. julij, 2023 Če bi bila spodaj voda pod prozornim lakom bi videl, če pritisneš gor. Sicer je res da rdeče barve prej bledijo, ampak, tole bi po moje se dalo spolirat. 1 Citiraj
Alex Napisano 31. julij, 2023 Prijavi Napisano 31. julij, 2023 dne 31. 7. 2023 ob 20:16 je Boss napisal: Če bi bila spodaj voda pod prozornim lakom bi videl, če pritisneš gor. Sicer je res da rdeče barve prej bledijo, ampak, tole bi po moje se dalo spolirat. Razširi Odvisno, zakaj je do tega prišlo. Lahko je bil prozoren ak res na tanko prelakiran in ga je "pobralo". Če ni laka ne moreš polirati. To je res čudno vse skupaj. 🤔 1 Citiraj
Shrek Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Je mogoče s kako kemikalijo polit, ker si mogoče narobe parkiral?? 🤨 1 Citiraj
Janez007 Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 (urejeno) Določeni laki pohištva ob stiku z vodo pobledijo na belo, podobno kot na sliki (recimo, če položiš na omaro mokro skodelico, ali poleti mrzel kozarec). Izgleda, da je površina na predelih porozna in se je notri ujela vlaga. https://www.home-dzine.co.za/diy-1/diy-remove-white-stains.html https://eu.avalonking.com/blogs/car-detailing/common-car-paint-stains-and-how-to-get-rid-of-them Popravljeno 1. avgust, 2023 od Janez007 1 Citiraj
Alex Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 dne 1. 8. 2023 ob 5:38 je Janez007 napisal: Določeni laki pohištva ob stiku z vodo pobledijo na belo, podobno kot na sliki (recimo, če položiš na omaro mokro skodelico, ali poleti mrzel kozarec). Izgleda, da je površina na predelih porozna in se je notri ujela vlaga. https://www.home-dzine.co.za/diy-1/diy-remove-white-stains.html https://eu.avalonking.com/blogs/car-detailing/common-car-paint-stains-and-how-to-get-rid-of-them Razširi Ampak avto laki so dvokomponentni in voda ne bi smela imeti vpliva. Če bi bil avto nov, bi lahko bil problem v slabi pripravi na lakiranje. Tako pa mi res ni jasno, za kaj se gre. 🤔 Citiraj
Volume Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Kje si pa bil na Mazda servisu? Pred kratkim sem imel na Interclassu sicer nov avto. Ampak sem bil zadovoljen in mi je ličar Milan rihtal in se možakar spozna.... sem ga dobro masiral😁😁😁 Citiraj
Bini Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Pri magnetnih nalepkah je problem kondeza pod njimi, ki se dolgo ne posuši in vlaga preide v ta lak, ki potem sčasom obledi.... 😒 3 Citiraj
FuManchu Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Lak je odstopil od barve. Treba bo lakirati vse še enkrat. 1 2 Citiraj
Alex Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 dne 1. 8. 2023 ob 7:54 je FuManchu napisal: Lak je odstopil od barve. Treba bo lakirati vse še enkrat. Razširi Najbrž res. Sem bral, da je imel podobne težave z lakom tudi mercedes. Predvsem na rdeči barvi. 😬 2 1 2 Citiraj
FuManchu Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Žal je tako. Zdaj se bo začel pa počasi luščiti dol. Citiraj
JančG Napisano 1. avgust, 2023 Avtor Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Zdravo Hvala vsem za odgovore. @Boss Če pritisnem na barvo, se nič ne spremeni. @Shrek avto je bil na parkirišču MOL, javni parking na ulici, plačana parkirnina. @Janez007 hm, možno. Sam da se to zgodi v eni uri in samo po določenih delih avta? @Volume Mazda BTC Ljubljana. Grem še na Interclass. Hvala za info. 2 Citiraj
Volume Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 @JančG v BTC nimajo svoje ličarske delavnice in peljejo drugim zunanjim pogodbenikom 2 Citiraj
JančG Napisano 1. avgust, 2023 Avtor Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 @Volume Res je. Zunanji pogodbenik Igor. Nima pojma, kaj je z avtom. Prvič videl tak primer. Citiraj
Alex Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 dne 1. 8. 2023 ob 11:38 je Brane napisal: Golobi so imeli party Razširi Tudi sam sem pomislil na galebe, ki naredijo velikoi sranje na laku, če ne očistiš takoj. Ampak pri njemu ni galebov doma. 🤔 Citiraj
Shrek Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Že že, ampak da se to po 13ih letih nardi... Mislim, da je z nečem polito... 4 Citiraj
Boss Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Tole je res sumljivo, da 13 let nič pol pa v eni uri taka zadeva. Lahko, da gre res za vandalizem. Meni so prejšnjo Mazdo polili z vročim oljem po vratih in sem rabil kar nekaj ur dela, da sem spravil v prejšnje stanje. 4 1 1 Citiraj
Jest Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Se mi zdi, da zavorno olje na laku naredi štalo… samo še nisem videl, kako izgleda… Je samo tisto “rekla-kazala” … 4 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Brane Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 dne 1. 8. 2023 ob 12:16 je Alex napisal: Ampak pri njemu ni galebov doma. Razširi Golobi pa so povsod okoli nas Citiraj
Scr3am Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 (urejeno) dne 1. 8. 2023 ob 13:32 je Jest napisal: Se mi zdi, da zavorno olje na laku naredi štalo… samo še nisem videl, kako izgleda… Je samo tisto “rekla-kazala” … Razširi Zavorno oljo nardi povsod stalo. Tudi po kablih, ce ksn smotan mehanik nezna nalit oz. po koncanem nalivanju ne spuca za seboj. GL5 naj bi bil sploh problematicen. Popravljeno 1. avgust, 2023 od Scr3am 3 Citiraj
Slivka Napisano 1. avgust, 2023 Prijavi Napisano 1. avgust, 2023 Zavorno olje? Ne vprašaj... Enkrat smo rihtali en gozdarski traktor in je bilo treba spustit zavorno olje iz njega. Najdem prvo plastenko, ki je prišla pod roke in spustim zavorno olje vanjo. Ga je ratalo skoraj liter... Plastenko smo potem založili in ko smo traktor sestavili, je nismo več našli. Resnici na ljubo je niti nismo preveč iskali, ker smo itak imeli novo. Kakšno leto kasneje oče ugotovi, da mu je zmanjkalo Vitrexa za šipe. In oče vzame s police v garaži plastenko, na kateri je pisalo Vitrex in zlije v posodo v avtu... Avto smo kasneje peljali k ličarju, šipo se je pa dalo rešit, da je ni bilo treba menjat... 1 1 3 1 Citiraj
Slivka Napisano 2. avgust, 2023 Prijavi Napisano 2. avgust, 2023 Tudi letos se bodo mnogi z dopusta vrnili s 'tetoviranimi' avti WWW.ZURNAL24.SI Ščitijo pred soncem, a škodujejo avtu. Kreme za zaščito sonca pustijo na površini avta trajne posledice. Bistveno je, kaj naredite takoj po dotiku. 4 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.