Tilen5 Napisano 26. avgust, 2023 Prijavi Napisano 26. avgust, 2023 ma ow nejhi zvivt kr te prow neč n sztwpm,..bel ku bjerm bel me felša wkuli Citiraj
Boss Napisano 26. avgust, 2023 Prijavi Napisano 26. avgust, 2023 Ma ti si tam z okolice wajdušne, sahurno da ne zazstopš nč. Jaz pa vlečem korenine iz druhe strani iz Stomaža. Citiraj
Slivka Napisano 26. avgust, 2023 Prijavi Napisano 26. avgust, 2023 Ja, eden guča, drugi parla. To sem že doživel. En tip je bil iz Liveka pri Kobaridu, drugi je bil iz Kančefcev (al nekaj takega) nekje z Madžarske meje, pa sta se med seboj pogovarjala angleško - ker slovensko se nista zastopla... 4 Citiraj
kacnje Napisano 5. september, 2023 Prijavi Napisano 5. september, 2023 dne 25. 8. 2023 ob 22:07 je Boss napisal: Jaz bi rabil Ljubljansko-Štajerski slovar, ča je možno? Al pa vsaj Prekmursko-Slovenskega. Mislim, da tole zadnje je skoraj "must have". Zdaj smo na Termanii odprli precej novih slovarjev (seznam vseh slovarjev na Termanii). In med njimi so tudi nekateri narečni. Še najbližje ti je Slovar starejše štajerščine 🤣 Torej - novih je 32 slovarjev (skupaj jih je na portalu 135). Vsi so popolnoma brezplačni, tudi reklam ni okrog (razen ene z jezikom povezane na prvi strani). Skupaj je več kot 5 milijonov gesel. Koliko takšnih portalov je na svetu? 🤩 Načeloma sami vzdržujemo in razvijamo zadevo, pridobivamo in urejamo slovarje. Sami slovarji pa so delo različnih avtorjev. Ker smo na avtomobilističnem forumu, je mogoče zanimiv tudi "Nemško-slovenski avtomobilistični slovar", kjer boste našli prevode za besede: Zündverteilerdeckel, Absaugleitung, Nockenwelle ... Za zdaj toliko, v naslednjih dneh/tednih pa pa bo na voljo tudi izboljšana spletna stran z novimi funkcionalnostmi. 2 2 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.