Gume
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
To imam res v planu nabavit, saj mislim tudi kje po Sloveniji vozit kako zanimivo progo. Evo, sedaj sem govoril z prijateljem iz Venezie. Tudi on je Emtb fanatik in pav tako lastnik mazde 6 karavan. Poslal mi je spodnji dopis. Pravi, da je trenutno okoli teh zadnjih nosilcev za prevoz koles in prevoza smučarske opreme pravi kaos in je vse skupaj na sodišču. Proizvajalci teh nosilcev, kolesarska združenja in celo nekateri proizvajalci avtomobilov, ki serijsko vgrajujejo te kljuke , so skupno vložili pritožbo na ustavno sodišče. Za kaj se gre. Država je določila namreč, da skupna dolžina tovora (koles, smuči) ne sme presegati širino avtomobila (brez stranskih dodatnih ogledal). In ker je dejstvo, da je veliko Emtb koles dolgih približno 200 cm je problem, ker bo večina "gledala" preko roba avtomobilov. Kazen je vse do 4000€. Kolega mi je povedal, da so njega lani ustavili policisti v Arrabi (Dolomiti) in, da so mu težili, da bi moral imeti kolo na strehi, kjer je prevažanje dovoljeno. Rekel jim je, da naj probajo oni dvigniti 25 kg na streho. Strinjali so se, da je skoraj nemogoče in mu niso dali nobene kazni. Ustavljali si večinoma avtomobile, ki do prevažali kolesa zadaj. Evi, našel sem še zapis iz uradnega akta. "Nova pravila so zelo stroga : - obvezen obisk in testiranje kljuke in prtljažnika pri uradu za civilno motorizacijo ter posodobitev enotnega dokumenta o prometu in lastništvu vozila za tiste, ki kupijo te naprave. Če se namreč vgradnja izvede po tem, ko je vozilo že registrirano in je opravilo homologacijo je potrebno ponovno preveriti skladnost s cestnoprometnim predpisom (ne sme ovirati svetlobnih in svetlobnih naprav ali registrske tablice, niti delno). Če povzamemo pravila, ki jih je treba upoštevati pri konzolnih nosilcih za kolesa: Dolžina nosilcev za kolesa in smuči ne sme presegati 1,20 m (vključno s prevažanimi kolesi ali smučmi) Širina ne sme presegati širine vozila (vključno s kolesi ali smučmi, ki se prevažajo) Višina ne sme presegati 2,50 m (vključno s prevažanimi kolesi ali smučmi) Pri nosilcih za kolesa, nameščenih na strehi, ni nič novega.
-
Berlinski arhitekt ustvaril 'hotel za nujne primere' | 24ur.com WWW.24UR.COM Iz Nemčije prihaja nenavadna zgodba o dobrodelnosti. Si predstavljate, da bi majhno hiško naložili na avto in čez dan delali v njej, ponoči pa bi...
-
Moj predlog nabavi kljuko , nebo ti žal. Če imaš možnost vzemi kljuko za 3 kolesa ker imaš polnovzmetenega in če boš prevažal 2 jih boš zelo težko spravil na nosilec za 2. Jaz imam polnovzmetenega , žena pa trdaka in jih prevažam na nosilcu za 3 tako da je med njima en prazen prostor. Za odgovor glede table že v naprej hvala.
-
Po moje pa hočejo obrati turiste in Slovenceljne. Ja, ker so to tvoji določili, je v redu.l in jih zagovarjaš. Če bi pa nasprotna stran prišla s kako tako neumnostjo na plan, bi ti a napisal celo študijo na to temo, kako nas tlačijo in tepresirajo. Tako pač je...
-
Ravno letos se odpravljam tudi sam v Dolomite in razmišljam, kako bi peljal kolo. Ali, da kupim kljuko za cx30 ali pa, da ga spravim v 6-ko. Bom preveril pri kolegu.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.