Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 10:53 je Bossek napisal:

Ko sem menjal na zimske gume so letne sle v smeti. Zdaj pa rabim kupt nove letne. Kak predlog?

Z original Bridgestone nekako nisem bil zadovoljen, obcutek na mokri cesti je bil precej slab.

Kake GoodYear Efficentgrip al pa Dunlop Sport Maxx?

Razširi  

Tudi jaz ti odsvetujem Bridgestone.

Če iščeš dobro gumo za cvenk, vzami Nexen Nfera SU4 - jaz naredim ogromno km v vseh vremenskih pogojih in imam samo 1 pripombo - hitro se obrablja (pa vendar, za ceno v primerjavi z kakimi dražjmi še vedno dobim isto skos frišno gumo)

Če iščeš top gumo pa Goodyear ali Continental

Vmes sploh ne glej, ker nima smisla

Napisano

Jaz tudi priporočam nexen...sicer res, da sem sponzoriran iz njihove strani, ampak je res top guma.  Drži v vseh pogojih jo pa res mal hitreje obrablja tako kot je nevlado napisal. 

image.jpeg

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 12:30 je NevLado napisal:

Tudi jaz ti odsvetujem Bridgestone.

Če iščeš dobro gumo za cvenk, vzami Nexen Nfera SU4 - jaz naredim ogromno km v vseh vremenskih pogojih in imam samo 1 pripombo - hitro se obrablja (pa vendar, za ceno v primerjavi z kakimi dražjmi še vedno dobim isto skos frišno gumo)

Če iščeš top gumo pa Goodyear ali Continental

Vmes sploh ne glej, ker nima smisla

Razširi  

Kako hitro? Na koliko jih menjaš?

Imel sem Nfera SU4 gor ob nakupu MX-5, pa so bile že pri koncu pa ni bilo kakšnih večjih problemov z njimi :)

Podpis.png

Napisano

Jaz sem zamenjal Nokian wr d4, katere sem imel kar 8.let in so še vedno presenetljivo dobro držale, tudi v mokrem. Sam ok, vseeno se ni za igrat z gumami. 

Sem pa uzel Dunlop ws5 , na testih so bile odlične, pa tudi v moji dimenziji 205/60/16 so cenovno dost ok (pod 100€/kos).

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 12:00 je godlike napisal:

Tu si zdaj napisal totalno navzkrižna modela.

EfficientGrip je za manjšo porabo, obrabo. Povprečna guma, ki bi naj dolgo zdržala, cenovno ugodna.

Sportmax TT ali pa RT so pa športne gume.

Dunlopova alternativa EfficientGripu je Blueresponse.

Pri športni gumi je pa važen oprijem, zavorna pot. Obraba je sekundarnega pomena.

Povej velikost in v katero smer naj predlagamo (sport ali eko). Potem bom dal predlog.

Top športna guma je Michelin Pilot Sport 5. Je pa najdražja. Blizu njejo so Continental (neke cifre) P. Važno je da je P zadaj. Ali pa GoodYear Eagle F1 AS.

Razširi  

Ma rabim neki vmes ampak raje bolj eko, saj ne vozim sportno. Rabim pa dimenzijo 215/55R18.

Napisano

Pomoje s Continental PremiumContact ne nos zgresil… 

AVTOSERVIS-LUSTREK.SI

Izdelki Archive - Avtoservis Luštrek

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

dne 7. 1. 2024 ob 13:57 je Bossek napisal:

Ma rabim neki vmes ampak raje bolj eko, saj ne vozim sportno. Rabim pa dimenzijo 215/55R18.

Razširi  

V tej dimenziji Hankook ventus prime 4.  Je za svojo ceno top guma.

Conti Premium Contact more bit 7. Jaz ne bi jemal starega modela. 6 je še na prodaj. Jaz imam slabo izkušnjo z Contijem iz pred 15 let in se ga za to izogibam. 🙂

Napisano

Na Mazdi 6 sem enkrat imel Conti, pa so se mi extremno hitro znucale. Ce ponavad zdrzijo 3 sezone so bile te fuc ze po sezoni in pol. 

Trenutno imam z GoodYear in Dunlop dobre izkusnje. S Conti in Bridgestone pa bolj slabe.

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 14:10 je godlike napisal:

V tej dimenziji Hankook ventus prime 4.  Je za svojo ceno top guma.

Conti Premium Contact more bit 7. Jaz ne bi jemal starega modela. 6 je še na prodaj. Jaz imam slabo izkušnjo z Contijem iz pred 15 let in se ga za to izogibam. 🙂Gl

Razširi  

Glede Contija se strinjam. V tej dimenziji 7-mica pride za cx30 okoli 145€.

Tudi Hankook je dobra guma. Zimske, ki jih imam trenutno montirane na cx30 so vrhunske. 

Napisano

Jaz moram tudi  spomladi menjati gume po štirih letih in prevoženih okoli 38Kkm na svoji 6-ki. Sicer imajo še precej profila in bi jih lahko vozil še eno sezono, a bom  montiral vseeno nove good year f1, assimetric 6. 

dne 7. 1. 2024 ob 14:19 je dvorjan napisal:

Sicer ne vem, zakaj nihce ne omeni ocitne izbire: Michelin. 😃

Razširi  

Cena? 😉

Napisano

Razširi  

Michelin PS zakon guma.  Sem jo imel na dveh avtih.

• Všeč 1
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 14:24 je FuManchu napisal:

Michelin PS zakon guma.  Sem jo imel na dveh avtih.

Razširi  

Razširi  

Sta mogoče pogledala kaj dobi v njegovi dimenziji?

Primacy 4, 4+, .....

Sam vozim Primacy 4+ in niso vredne tega denarja. V dežju imajo daljšo zavorno pot, po testih.

Moja osebna izkušnja pa je "glatteisefekt". Poleti, ko je 30°C+ se pri vožnji nad 170 pojavi občutek poledice na volanu. Tudi to sem našel, kot šimfanja na nemških forumih.

PS so pa super ja. Najdražje in najboljše. Je pa rekel, da ne rabi športne gume in jo tudi težko dobi v tej dimenziji.

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 12:56 je g.Wankel napisal:

Kako hitro? Na koliko jih menjaš?

Imel sem Nfera SU4 gor ob nakupu MX-5, pa so bile že pri koncu pa ni bilo kakšnih večjih problemov z njimi :)

Razširi  

jaz bi rekel da ne bom naredil 35kkm z njimi, so že na pol obrabe :( 

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 15:34 je NevLado napisal:

Razširi  

Resno? ?zmeden? A voziš velik ovinkov pa bolj na grobo? Men Goodyear, ki so bile vedno znane kot gume, ki se hitro obrabijo zdržijo 70kkm pa še imajo vsaj mm lufta, do minimalnih 1,6mm, ko jih navadno menjam.

Trenutno imam original Bridgeston Turanza gor pa cca 40kkm prevoženih in so na 5,5mm profila tako, da bodo še vsaj toliko naredile.

33112_1.png

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 16:11 je Boss napisal:

Resno? ?zmeden? A voziš velik ovinkov pa bolj na grobo? Men Goodyear, ki so bile vedno znane kot gume, ki se hitro obrabijo zdržijo 70kkm pa še imajo vsaj mm lufta, do minimalnih 1,6mm, ko jih navadno menjam.

Trenutno imam original Bridgeston Turanza gor pa cca 40kkm prevoženih in so na 5,5mm profila tako, da bodo še vsaj toliko naredile.

Razširi  

govorim za nexen, ki sem jih kupil lani

50% ac 150, 50% regionalka različne konfiguracije :D 

Napisano

Shit, to je pa precej zavajanja s tole gumo... ja na testih je dobra, ampak kaj k jo pobere takoj. Očitno premehka.

33112_1.png

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 15:34 je NevLado napisal:

Razširi  

Aj dobro, jaz z letnimi nikoli več k 30k ne naredim :D Ne vem zakaj, ampak zadi se mi ful hitr obrabljajo 😋

Podpis.png

Napisano
  dne 7. 1. 2024 ob 22:31 je Mraušk Mčk napisal:

Obraba ki pritiče gospodu srednjih let:P

Razširi  

Tko k pr formuli... eni znajo gume obdržat pa so kljub temu hitri, drugi so pa samo hitri al pa še to ne. 😜

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Jaz sem z Nexen Nfera SU4 naredil dve sezoni, max. 24.000 km. Pa je že bila zeloooo obrabljena. bi jo moral že prej menjati. Mislim da se bolj splača dati več za komplet, pa jih voziti 4 sezone, kot pa vsaki dve kupovati nove Nexenke.

Zimske imam še za letos (pa bi bile še za drugo zimo, če bo suha kot letošnja ker profila je še dovolj) Michelin Pilot Alpin PA4, držijo že četrto sezono (min. 46.000 km).

Za zimo pa res študiram da prešaltam na kaj cenejšega, glede na to da ni več pravih zim. Snega praktično ni več, pa živim na 700 m nadmorske višine. Prav tako zmrzali, no ravno ta teden naj bi bila, pa je to to od "zime". Nekaj ste zagovarjali Hankook se mi zdi, kateri model točno? Katere priporočate? Mislim da ima @Bini ?

Popravljeno od Jaka32
Napisano
  dne 8. 1. 2024 ob 4:56 je Jaka32 napisal:

Jaz sem z Nexen Nfera SU4 naredil dve sezoni, max. 24.000 km. Pa je že bila zeloooo obrabljena. bi jo moral že prej menjati. Mislim da se bolj splača dati več za komplet, pa jih voziti 4 sezone, kot pa vsaki dve kupovati nove Nexenke.

Zimske imam še za letos (pa bi bile še za drugo zimo, če bo suha kot letošnja ker profila je še dovolj) Michelin Pilot Alpin PA4, držijo že četrto sezono (min. 46.000 km).

Za zimo pa res študiram da prešaltam na kaj cenejšega, glede na to da ni več pravih zim. Snega praktično ni več, pa živim na 700 m nadmorske višine. Prav tako zmrzali, no ravno ta teden naj bi bila, pa je to to od "zime". Nekaj ste zagovarjali Hankook se mi zdi, kateri model točno? Katere priporočate? Mislim da ima @Bini ?

Razširi  

Sam cenovno bo isto , ali pa še vedno ceneje, če bi spregledal strošek menjave. Imaš na nov set gumb na vsaki 2 leti, kar je tut v redu hahaha. OK, ni pa ekološko spet :) Jaz sem oddelal eno sezono, zaekrat kar ok kaže, bo za 4 sezone sigurno, ne delam pa veliko kilometrov.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• @Alex Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke. Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.   Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm! Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.   Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo.... Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄 Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo... Npr. tele Just a moment... WWW.KNIPEX.COM   Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah. Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut. Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.   Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.   Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.   Upam,da sem ti bil v pomoč.   L.P.
    • Kako taki majstri obdržijo posel mi je res misterija.....a folk nič ne preveri preden da tako zadevo servisirati?!?
    • Zakaj si pa te ti tako gužvo delal v službi in se grenek, da dobiš Zoe?🤪
    • Ja tudi v Mariboru se je od časa ko je @godlike kupoval zamenjalo prodajalce. Branko je v penziji in sta sedaj Gorazd in Dejan.
    • Kot že napisano ob nakupu...   Jaz sem bil zadovoljen z nakupovalno izkušnjo, prodajalcem v Ferk-MB.   Na 3K popusta od Mazde sem dobil še 500€, ostali prodajalci, ki sem jih kontaktirali, niso dali več.   Morda bi še kje bila kakšna majhna razlika, dvomim da večja...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.