Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Za morje Hankook za Planino Kleber.... 😂😉

Mislim, da so oboje boljše od Nexsen, ki jih imam na službenem, se ob strani že obrabljajo, ker so bistveno premehke za Pasata a se drugače dobro držijo ceste.... 👍

Popravljeno od Bini
Napisano

Premalo imaš napumpane, meni jih je vulkanizer nabil na 3 bare , sem kar mal čudno gledal. No potem sem jih malce spustil - na 2.8 se mi zdi, ampak ja. On je že vedel zakaj. So pa precej mehkejše, tudi če so XL verzija ja.

• Všeč 4
  • Začuden 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 5 minutami je SpEkTr napisal:

Premalo imaš napumpane, meni jih je vulkanizer nabil na 3 bare , sem kar mal čudno gledal. No potem sem jih malce spustil - na 2.8 se mi zdi, ampak ja. On je že vedel zakaj. So pa precej mehkejše, tudi če so XL verzija ja.

Jih imam na 2.7,bom videl za kak dolgo bodo. Savine so bile ponavadi za 75kkm,sezono in pol. 

Napisano

Točno, ko smo šli potem s prikolico drugič naokoli, sem jih pa res nabil na 3  bare in je bilo precej precej bolje, boljši občutek na cesti. To je bil tudi edini minus oz je edini minus za to gumo - s predčasno obrabo še nimam težav :)

Napisano
pred 46 minutami je SpEkTr napisal:

Sam cenovno bo isto , ali pa še vedno ceneje, če bi spregledal strošek menjave. Imaš na nov set gumb na vsaki 2 leti, kar je tut v redu hahaha. OK, ni pa ekološko spet :) Jaz sem oddelal eno sezono, zaekrat kar ok kaže, bo za 4 sezone sigurno, ne delam pa veliko kilometrov.

Ne bo  cenovno isto. Nexen so v dimenziji 215/55 r 18 okoli 100€, Conti Evo contakt 6 so 135,19€.S Conti narediš komot 45-50 Kkm. Pa še veliko boljša guma je. 

Napisano

Aha, ok če je samo taka razlika pol nimaš kaj razmišljat. Tista 19 col dimenzija je bila cena x2 oz še malo več.

Napisano
pred 4 urami je Jaka32 napisal:

Jaz sem z Nexen Nfera SU4 naredil dve sezoni, max. 24.000 km. Pa je že bila zeloooo obrabljena. bi jo moral že prej menjati. Mislim da se bolj splača dati več za komplet, pa jih voziti 4 sezone, kot pa vsaki dve kupovati nove Nexenke.

Zimske imam še za letos (pa bi bile še za drugo zimo, če bo suha kot letošnja ker profila je še dovolj) Michelin Pilot Alpin PA4, držijo že četrto sezono (min. 46.000 km).

Za zimo pa res študiram da prešaltam na kaj cenejšega, glede na to da ni več pravih zim. Snega praktično ni več, pa živim na 700 m nadmorske višine. Prav tako zmrzali, no ravno ta teden naj bi bila, pa je to to od "zime". Nekaj ste zagovarjali Hankook se mi zdi, kateri model točno? Katere priporočate? Mislim da ima @Bini ?

24 kkm? Kristus :hudicek:

pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Sam cenovno bo isto , ali pa še vedno ceneje, če bi spregledal strošek menjave. Imaš na nov set gumb na vsaki 2 leti, kar je tut v redu hahaha. OK, ni pa ekološko spet :) Jaz sem oddelal eno sezono, zaekrat kar ok kaže, bo za 4 sezone sigurno, ne delam pa veliko kilometrov.

Glej mi smo dali 87 eur, neki takega? Karkoli sem gledal od Conti/Mišelin/GY so bile nad 160, torej tako kot ti praviš, na 2 leti menjam in imam skos nove gume, ne vem, bom videl koliko mi zdržijo... ampak če bo res 24kkm pol bo to šrot... mi je pa guma res všeč, dobro se drži, poleti pri hudi vročini nobene panike

Napisano

Pol poiščem drugega sponzorja, če bodo premal zdržale.

image.jpeg

• 5 tednov kasneje...
Napisano

Preden narocim vseeno preverim. Oznaka na koncu XL pomeni extra load. Kaj tocno to pomeni in ali je kaj razlike ker nekatere majo pa SUV?

Za CX30 bi vzel tole: GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

predvidevam da je to ok :)

Napisano
pred 2 minutama je Bossek napisal:

Preden narocim vseeno preverim. Oznaka na koncu XL pomeni extra load. Kaj tocno to pomeni in ali je kaj razlike ker nekatere majo pa SUV?

Za CX30 bi vzel tole: GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

predvidevam da je to ok :)

Za CX-30 dvomim da boš čutil razliko, se pri težjih SUV-ih pozna da so bolj žvečljivi. 

Pa vedi da so te goodyearke top 3 gume kar loh kupiš trenutno (iz vidika balansa gume za vse pogoje), tako da nimaš kaj sfalit. Razen če vzameš Nexen, pa ostalo vržeš v ljudske obveznice.

Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Kaj si nabavil? 

GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

• Všeč 6
  • Hvala 1
Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Kaj si nabavil? 

Durex Kondomy Polska - najczesciej kupowane

33112_1.png

Napisano
pred 54 minutami je Bossek napisal:

GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

Cena in kje si naročil? 😉

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Cena in kje si naročil? 😉

GumaX, cena za vse 4 - 546,80 EUR (se pravi 136,70 EUR na gumo)

• Všeč 5
  • Hvala 1
Napisano
pred 2 urama je Bossek napisal:

GumaX, cena za vse 4 - 546,80 EUR (se pravi 136,70 EUR na gumo)

Odlično 👍👌

Napisano

Ma ko sem menjal na zimske, sem letne vrgel stran. Nazadnje sem potem odlasal in kupil, ko so se lepo za 30eur na gumo podrazile. Sedaj sem prej vzel da bo mir :D

Napisano
dne 8. 1. 2024 ob 8:38 je Alex napisal:

Ne bo  cenovno isto. Nexen so v dimenziji 215/55 r 18 okoli 100€, Conti Evo contakt 6 so 135,19€.S Conti narediš komot 45-50 Kkm. Pa še veliko boljša guma je. 

Pr men conti pomoj ne zdrzijo 40k mogoc ene 25k. 

Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

Pr men conti pomoj ne zdrzijo 40k mogoc ene 25k. 

Če zdržijo meni, ki ne vozim počasi bi morale tudi tebi. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• "Ne čujem dobro, ne čujem dobro, ali ću pokušati da odgovorim na vaše pitanje..."   Kdor je dovolj star, se bo spomnil, kdo je to bil in v kateri situaciji...   Kakorkoli, ja, tudi VW je dobil zimske gume. Kdor "potegne takratko" in mora z njim na pot, ni treba, da je kaznovan še s slabimi pnevmatikami...
    • Na 2018 lahko dam 225/45R19 in 225/55R17. Ampak za R17 bi moral kupiti 4 felge, saj R17 iz moje 2010 mazde niso kompatibilne. Torej sem konec koncev na istem, ali kupim R19 ali pa R17 + felge. Na dolgi rok, bi bilo seveda ceneje in zato še premišljujem...zunaj pa sneži, jao.   Tele Vredestein so mi dejansko ta trenutek zelo kul in bom resno razmislil o nakupu. Hvala!
    • Tudi na moji 6-ki so že tretjo zimo 17"  Wredstein Wintrac Pro. Vrhunska zimska guma. 👍
    • A 2018 letnik nima več homologiranih 17?   Namreč jaz imam na 2017 leniku homologirane R17 in R19.   Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.     Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.   Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.   Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.   Pnevmatike Vredestein 225/45 R19 96V XL 3PMSF | Wintrac PRO+ | LiderPnevmatik.si WWW.LIDERPNEVMATIK.SI Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.  
    • jaz sem se tudi v pon ustavil na shellu, ker me je zanimalo če imajo tudi v NM tako kot pravi @Alex E5 na navadnem 95... in ja, bomba 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.