Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Za morje Hankook za Planino Kleber.... 😂😉

Mislim, da so oboje boljše od Nexsen, ki jih imam na službenem, se ob strani že obrabljajo, ker so bistveno premehke za Pasata a se drugače dobro držijo ceste.... 👍

Popravljeno od Bini
  • Odgovori 4,3k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Premalo imaš napumpane, meni jih je vulkanizer nabil na 3 bare , sem kar mal čudno gledal. No potem sem jih malce spustil - na 2.8 se mi zdi, ampak ja. On je že vedel zakaj. So pa precej mehkejše, tudi če so XL verzija ja.

• Všeč 4
  • Začuden 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 5 minutami je SpEkTr napisal:

Premalo imaš napumpane, meni jih je vulkanizer nabil na 3 bare , sem kar mal čudno gledal. No potem sem jih malce spustil - na 2.8 se mi zdi, ampak ja. On je že vedel zakaj. So pa precej mehkejše, tudi če so XL verzija ja.

Jih imam na 2.7,bom videl za kak dolgo bodo. Savine so bile ponavadi za 75kkm,sezono in pol. 

Napisano

Točno, ko smo šli potem s prikolico drugič naokoli, sem jih pa res nabil na 3  bare in je bilo precej precej bolje, boljši občutek na cesti. To je bil tudi edini minus oz je edini minus za to gumo - s predčasno obrabo še nimam težav :)

Napisano
pred 46 minutami je SpEkTr napisal:

Sam cenovno bo isto , ali pa še vedno ceneje, če bi spregledal strošek menjave. Imaš na nov set gumb na vsaki 2 leti, kar je tut v redu hahaha. OK, ni pa ekološko spet :) Jaz sem oddelal eno sezono, zaekrat kar ok kaže, bo za 4 sezone sigurno, ne delam pa veliko kilometrov.

Ne bo  cenovno isto. Nexen so v dimenziji 215/55 r 18 okoli 100€, Conti Evo contakt 6 so 135,19€.S Conti narediš komot 45-50 Kkm. Pa še veliko boljša guma je. 

Napisano

Aha, ok če je samo taka razlika pol nimaš kaj razmišljat. Tista 19 col dimenzija je bila cena x2 oz še malo več.

Napisano
pred 4 urami je Jaka32 napisal:

Jaz sem z Nexen Nfera SU4 naredil dve sezoni, max. 24.000 km. Pa je že bila zeloooo obrabljena. bi jo moral že prej menjati. Mislim da se bolj splača dati več za komplet, pa jih voziti 4 sezone, kot pa vsaki dve kupovati nove Nexenke.

Zimske imam še za letos (pa bi bile še za drugo zimo, če bo suha kot letošnja ker profila je še dovolj) Michelin Pilot Alpin PA4, držijo že četrto sezono (min. 46.000 km).

Za zimo pa res študiram da prešaltam na kaj cenejšega, glede na to da ni več pravih zim. Snega praktično ni več, pa živim na 700 m nadmorske višine. Prav tako zmrzali, no ravno ta teden naj bi bila, pa je to to od "zime". Nekaj ste zagovarjali Hankook se mi zdi, kateri model točno? Katere priporočate? Mislim da ima @Bini ?

24 kkm? Kristus :hudicek:

pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Sam cenovno bo isto , ali pa še vedno ceneje, če bi spregledal strošek menjave. Imaš na nov set gumb na vsaki 2 leti, kar je tut v redu hahaha. OK, ni pa ekološko spet :) Jaz sem oddelal eno sezono, zaekrat kar ok kaže, bo za 4 sezone sigurno, ne delam pa veliko kilometrov.

Glej mi smo dali 87 eur, neki takega? Karkoli sem gledal od Conti/Mišelin/GY so bile nad 160, torej tako kot ti praviš, na 2 leti menjam in imam skos nove gume, ne vem, bom videl koliko mi zdržijo... ampak če bo res 24kkm pol bo to šrot... mi je pa guma res všeč, dobro se drži, poleti pri hudi vročini nobene panike

Napisano

Pol poiščem drugega sponzorja, če bodo premal zdržale.

image.jpeg

• 5 tednov kasneje...
Napisano

Preden narocim vseeno preverim. Oznaka na koncu XL pomeni extra load. Kaj tocno to pomeni in ali je kaj razlike ker nekatere majo pa SUV?

Za CX30 bi vzel tole: GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

predvidevam da je to ok :)

Napisano
pred 2 minutama je Bossek napisal:

Preden narocim vseeno preverim. Oznaka na koncu XL pomeni extra load. Kaj tocno to pomeni in ali je kaj razlike ker nekatere majo pa SUV?

Za CX30 bi vzel tole: GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

predvidevam da je to ok :)

Za CX-30 dvomim da boš čutil razliko, se pri težjih SUV-ih pozna da so bolj žvečljivi. 

Pa vedi da so te goodyearke top 3 gume kar loh kupiš trenutno (iz vidika balansa gume za vse pogoje), tako da nimaš kaj sfalit. Razen če vzameš Nexen, pa ostalo vržeš v ljudske obveznice.

Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Kaj si nabavil? 

GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

• Všeč 6
  • Hvala 1
Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Kaj si nabavil? 

Durex Kondomy Polska - najczesciej kupowane

33112_1.png

Napisano
pred 54 minutami je Bossek napisal:

GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

Cena in kje si naročil? 😉

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Cena in kje si naročil? 😉

GumaX, cena za vse 4 - 546,80 EUR (se pravi 136,70 EUR na gumo)

• Všeč 5
  • Hvala 1
Napisano
pred 2 urama je Bossek napisal:

GumaX, cena za vse 4 - 546,80 EUR (se pravi 136,70 EUR na gumo)

Odlično 👍👌

Napisano

Ma ko sem menjal na zimske, sem letne vrgel stran. Nazadnje sem potem odlasal in kupil, ko so se lepo za 30eur na gumo podrazile. Sedaj sem prej vzel da bo mir :D

Napisano
dne 8. 1. 2024 ob 8:38 je Alex napisal:

Ne bo  cenovno isto. Nexen so v dimenziji 215/55 r 18 okoli 100€, Conti Evo contakt 6 so 135,19€.S Conti narediš komot 45-50 Kkm. Pa še veliko boljša guma je. 

Pr men conti pomoj ne zdrzijo 40k mogoc ene 25k. 

Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

Pr men conti pomoj ne zdrzijo 40k mogoc ene 25k. 

Če zdržijo meni, ki ne vozim počasi bi morale tudi tebi. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Srečko si.... 👍😉 Že imaš 200kkm.🤔
    • Se strinjam. Kamorkoli pridejo, se streljajo. Človek dobi celo občutek, da prav iščejo, kje bi se streljali. Tako so, na primer, na Kitajskem leta 1941 postavili ameriško bazo, kjer so imeli 60 letal P-40, s katerimi so rešili Kitajsko pred Japonsko invazijo in branili edino še preostalo oskrbovalno pot preko Burme, ki je oskrbovala Kitajsko vojsko. Enota se je imenovala Leteči Tigri oz. Flying Tigers, čeprav so vsi imeli na nosu narisane zobe morskih psov.    Ravno tako so Američani prikolovratili v Evropo, da jo rešijo pred Evropejcem, ki je sedel pod orlom s svastiko...   Res so judo bojeviti ti Američani. Za razliko od njih Rusi niso tako bojeviti. Oni imajo, recimo, podmornico K329 Belgorod, ki je ena največjih na svetu. Ta podmornica je narejena tako, da ima spodaj lahko pripeto drugo, diverzantsko, podmornico, s katero se lahko potapljajo globje in uničujejo objekte pod vodo, kot so plinovodi, optični kabli, električni kabli, stacionarni pasivni sonarji in podobno... Ima pa tudi šest jedrskih torpedov, s katerimi bi lahko uničevala pristaniška mesta z jedrskimi cunamiji... Ampak to je bolj ali manj pretekla zgodovina, o kateri se v šoli najbrž ne učijo...   Ja, Amerika je agresor. Resnici na ljubo so tudi Rusi. Razlika je samo ta, da so "Rusi" agresivni do "svojega" naroda - zato pa jih veliko beži od tam. Nisem še slišal, da bi kdo iz Aljaske plaval v Daljnovzhodno federalno okrožje. V drugo smer je bilo pa več poskusov in tudi nekaj uspehov... Pa tudi drugod je bilo precej bežanja. In zadnjih nekaj desetletij od njih bežijo cele države. Ampak, glej, ne moreš nekoga prisiliti, da bo s teboj. In tu imajo Rusi malo težav...
    • Živim ob glavni cesti   Letno naberem ene 3 žaklje povratne embalaže smeti, ko folk meče to čez okno   In fora je, da pri sosedih tega ni, ker zbiralci vidijo plastenko, jo poberejo in odnesejo na reciklažo   Tudi jaz pri sosedih v kempu zbiram embalažo in ko grem v nabavo odnesem tisto vrečo, 5 eur pa 5 eur lej   Imam tudi dober občutek, da vem, da bo šlo ziher v reciklažo
    • 15 let vozim dizle, večinoma po Ljubljani. Kratke razdalje, veliko prižiganj in ugašanj avta. Redni servisi na 15000 km. NIKOLI nobenih težav, ki se jih tukaj non stop omenja.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.