Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Ja, vem, kmet an s hribu doma... Ma če jaz to prav razumem, potem je vsaj Mazdo srečala pamet. Mislim, tudi jaz žagam drva če ljudje kupujejo. Torej, kdor mi naroči drva, jih pripravim in mu jih dostavim. Očitno bo tudi Mazda svoje šestice delala po naročilu. Kar v dobi računalnikov sploh ni problem, kupec pa dobi točno to, kar bi rad in ne nekaj iz zaloge pa kakršnokoli že je. Mislim, da je to eden boljših miselnih preskokov. Delali bodo to in toliko, kar in kolikor bodo ljudje kupovali. Torej, če prav razumem, potem jih je za pohvalit.
    • Uff, se midva ne razumeva kot kaže.   Razmišljal sem v tej smeri, da recimo OVE (sončnice, vetrnice) proizvajajo takrat, ko lahko in takrat pač nastanejo viški, ki jih ne moreš porabiti v času, ko so na voljo in so drugače popolnoma izgubljeni. Takrat te viške spremeniš v izdelavo vodika, ki ga spraviš v bljižini teh OVE elektrarn. Ko pade noč in ko veter ugasne pa to energijo skranjeno v obliki vodika začneš menjat nazaj v elektriko. Nobenih avtov, vlakov, kamionov, avtobusov ne rabiš za to.   Seveda bodo izgube v predelavi, ampak še vedno ne take kot, ča ne narediš nič. Aja pa ogromnih rezervoarjev ni treba, saj je ta vodik namenjen samo za prebrodit noč, da taka elektrarna rata, kot stalen vir elektrike.
    • A vas kaj trka?    Ali pa ljudi okoli vas?   Kakorkoli, je pa lep razgled. Jezi me le, da na sliki nikoli ni tako lepo kot v resnici...    
    • Ja res smo zanimiva družba, za kadilce, alkoholike, drogeraše bi se ful trudili pa čeprav so sami krivi za tako stanje, medtem, ko pa tiste, ki zbolijo za kakšno težko boleznijo, za katero niso sami krivi ampak so imeli le smolo, pa so velikokrat prezrti, sploh če ne pride zgodba v medije.
    • Teli veleumi iz avtoindustrija nas imajo pač čist za neumne in nas rabijo samo zato, da odpremo denarnice in s SUV-i jih folk pač bolj odpira kot z drugimi zato pa tako silijo v SUV-e.   Drugač pa je Mazda imela 5-vratno različico šestice v prvi in drugi generaciji, ki sta bili lep primer kako eleganco limuzine opremiš še z uporabnostjo. Ampak ker bi zaradi nje ubijali prodajo SUV-ov so jo šli ukinjat. Govorim za trge, kjer je bila popularna, kot recimo v Evropi.   Zdej bi se pa sprenevedali, da jih bi delali če jih bomo kupovali. A najprej so jih pa ukinili, ker je prodaja padala. Padala je pa zato, ker več kot 10 let niso menjali modela. Ja logično, da ni prodajno zanimiv pa gre kupec raje po frišno oblikovanega SUV-a, da tud sosedje vidijo da ima nov avto.   Ko sem sam leta 2019 kupoval šestko je to bil že takrat 7 let star model in sem prepričan, da ga kej dosti ni nihče od okolice porajtal, da je nov. Mene boli kurac za to, ampak ogromno ljudem pa to veliko pomeni, da vzbujajo zavist.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.