Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 15. 11. 2024 ob 17:59 je Boss napisal:

Če delaš tolk kilometrov pomeni, da zdržijo dve sezoni, pogojno celo tri. Osebno bi se zato jaz odločil za 17 colske, kjer boš za vsak komplet dal 300 ali celo 400€ manj. Za teh 300-400€ pa najdeš sigurno kakšne rabljene litke na spletu.

Če pa ostaneš na 19 colskih je pa žal cena za zimske pač takšna kot je in če želiš kvaliteto gre pod 200€/gumo težko.

Doma imam Mazdo 2010 letnik, katera je prišla k hiši z dvema setoma platišč (17 original in 16 dokupljene s strani prvega lastnika) in sem 17 colske takoj upokojil po prvi menjavi gum in sem tako kupoval cenejše gume za 16 colska platišča od takrat naprej.

Sedaj pa me zanima (mogoče neumno vprašanje, kaj pa vem), če bi lahko ta 17 colska platišča od Mazde 2010 uporabil na Mazdi 2018 letnik?

Hvala za odgovor & dont kill me now.

Napisano (urejeno)

Tu poglej.

Našel sem ti za 2010:

https://www.wheel-size.com/size/mazda/mazda6/2010/

Še 2018:

https://www.wheel-size.com/size/mazda/mazda6/gj-gl-2018-now/

ET, CB, bolt pattern, thread size, in J se morajo ujemat.

Tako sem dal na Focusa, Mondeo felne.

Luknja, vijaki in razmak je ok. Problem je v širini in ET-ju 7J ET 60 so stare, nove so 7.5J ET 50.

Uradno bi 225 širina morala iti tudi na 7J felno. Kolko pa to pomeni v legi pod blatnikom in vsem, pa težko rečem.

Nikoli se nisem ukvarjal s prilagoditvami.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)
dne 15. 11. 2024 ob 14:29 je pob napisal:

Imam spet en tak avto (mazda6 2018), ki ima čudne dimenzije gum in so drage za popizdit. Delam po 1000 km na teden in rabim nove zimske gume v dimenziji 225/45R19 in nimam pojma, kaj kupit, da še zadovoljim potrebe po stabilni vožnji, porabi, obrabi čez zimo.

Ima kdo kak predlog, ker cene se res gibajo med 150 do 250 eur.

Hvala.

A 2018 letnik nima več homologiranih 17?

Namreč jaz imam na 2017 leniku homologirane R17 in R19.

Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.

Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.

Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.

Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Popravljeno od NevLado
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 18 minutami je NevLado napisal:

Seveda je vožnja z R19 občutno boljša, ampak za pozimi zaradi robov, neznih cestnih razmer, cene,... sem vseeno vzel še en komplet R17.

Sori ker ti solim pamet, pa vseeno je za premislit. Felge so praktično 100 eur neke aftermarket na kos.

Če hočeš ugodno ceno za kvaliteto bi vzel Vredestein Wintrac PRO ali Kleber Krisalp HP3 za 180 eur na kos.

Vredestein vozim jaz v R17 dimenziji in sem zelo zadovoljen (tedensko delam po cca 500 km), Kleberce ima pa precej ljudi na forumu @Bini, @Tilen5,.. Ampak tudi oni v manjši dimenziji.

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Vredestein Wintrac PRO+ 225/45 R19 96V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Tudi na moji 6-ki so že tretjo zimo 17"  Wredstein Wintrac Pro. Vrhunska zimska guma. 👍

Popravljeno od Alex
  • Všeč 1
  • Ljubim 1

Napisano
pred 48 minutami je NevLado napisal:

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Na 2018 lahko dam 225/45R19 in 225/55R17. Ampak za R17 bi moral kupiti 4 felge, saj R17 iz moje 2010 mazde niso kompatibilne.

Torej sem konec koncev na istem, ali kupim R19 ali pa R17 + felge. Na dolgi rok, bi bilo seveda ceneje in zato še premišljujem...zunaj pa sneži, jao.

Tele Vredestein so mi dejansko ta trenutek zelo kul in bom resno razmislil o nakupu. Hvala!

Napisano
pred 3 urami je pob napisal:

Na 2018 lahko dam 225/45R19 in 225/55R17. Ampak za R17 bi moral kupiti 4 felge, saj R17 iz moje 2010 mazde niso kompatibilne.

Torej sem konec koncev na istem, ali kupim R19 ali pa R17 + felge. Na dolgi rok, bi bilo seveda ceneje in zato še premišljujem...zunaj pa sneži, jao.

Tele Vredestein so mi dejansko ta trenutek zelo kul in bom resno razmislil o nakupu. Hvala!

Ja, isto kot na 2017 torej

Jaz mislim da nimaš kaj razmišljat!

Poglej alutec ikenu, midva s @Tilen5 sva zadovoljna, edino jaz bi bolj zaprt model felge zdej uzel, ker tuki se kr nabere peska pozimi na notranji stran

Za naročilo v lj če rabiš nujno gume vzami tukaj - pošlji email - 

WWW.GUME-PNEVMATIKE.COM

Smo vulkanizerska delavnica z nekajdesetletno tradicijo in uspešnim ohranjanjem starih vrednot, spojenih s...

Napisano
pred 25 minutami je NevLado napisal:

Za naročilo v lj če rabiš nujno gume vzami tukaj - pošlji email - 

Cene so še bolj podivjane, kot pri gumaxu.

Jaz čakam svoje iz novegume.si

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Cene so še bolj podivjane, kot pri gumaxu.   Jaz čakam svoje iz novegume.si  
    • Hvala @Boss, si me pomiril. Torej je okupirana zemlja (20% Ukrajine) in 1 mio žrtev samo zahodna propaganda. 
    • Ja, isto kot na 2017 torej   Jaz mislim da nimaš kaj razmišljat!   Poglej alutec ikenu, midva s @Tilen5 sva zadovoljna, edino jaz bi bolj zaprt model felge zdej uzel, ker tuki se kr nabere peska pozimi na notranji stran   Za naročilo v lj če rabiš nujno gume vzami tukaj - pošlji email -  Home - Pnevmatike in gume - www.gume-pnevmatike.com - www.avtogume.com - letne pnevmatike | zimske pnevmatike | letne gume | zimske gume | pnevmatike | gume | WWW.GUME-PNEVMATIKE.COM Smo vulkanizerska delavnica z nekajdesetletno tradicijo in uspešnim ohranjanjem starih vrednot, spojenih s...  
    • Slab občutek imaš, ki večino temelji na zahodni MSM propagandi. Preveri izjave vseh udeležencev predno se je začelo. Sej se da marsikej prebrati. Največja država sveta bi si rada prisvojila še nekaj ozemlja, ker ga zdaj nima dovolj - lebensraum, pa te fore, a ne?   Tole spada v tiste navedbe, da so Rusi tehnološko nerazviti, da jim je že zmanjkalo vsega in da jedo travo, da se borijo samo še z lopatami (SlivkaTM) in da jemljejo čipe iz pralnih strojev in WC školjke iz porušenih hiš pa kljub temu bodo zasedli celo Evropo, če jih ne ustavimo v Ukrajini. Mislim teh navedb je toliko, da bi v primerjavi vse 4 knjige romana Vojna in Mir skupaj zgledale kot žepna knjižica.     Super, še en k verjame v teorijo zarote, da Rusi rabijo parcelo, ker je njihova premajhna.
    • Mogoče ti bo pa žena povedala ob ločitvi, da pač ne boš mogel obdržat cele parcele niti hiše. Sploh, če bo sodnica zaznala elemente družinskega nasilja. Neka nam bližja država je ne dolgo nazaj tudi to spoznala, ko je ostala brez dela svojega ozemlja. Je tud tepla svojo ženo pa je prišel svetovni policaj in jo osamosvojil skupaj s parcelo. Zanimivo ta policej ni bil ne v sorodstvu s to ženo niti ni imel sodnega naloga, da to naredi. Pa nikome ništa. Še po nosu je mahnil tega moža in mu razbil nekaj zob pa so večinoma na zahodu tulili, da je to edini pravi način za spametovanje nasilnega moža.    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.