Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 10 urami je sportman333 napisal:

To je ugodno, kar pomeni da se niti Kleber ne splača, če je to pod-znamka Dunlop-a......

Ko se jaz tri leta nazaj kupoval Kleberce so bile moja dimenzija 215 55 18 ,103€ Danlopke pa cc150€. Zato pa sem letos kupil za Proceeda Danlopke ne Kleberce, ker so cenovno enake pa "verjetno" po karakteristikah boljše gume.... 👌😉

Popravljeno od Bini
Napisano
dne 22. 11. 2024 ob 23:27 je godlike napisal:

Cene so še bolj podivjane, kot pri gumaxu.

Jaz čakam svoje iz novegume.si

seveda

ampak kot sem rekel, gre se za to, da ima tip veliko zaloge in lahko hitro verjetno kaj najde (nevem kje ima skladišče), tako da če je nujno in tip rabi gume danes, zunaj pa sneži....

ko nekaj rabiš v trenutno boš plačal dražje :D 

pred 8 minutami je godlike napisal:

Evo francoske Bridgestonke bodo zamenjale španske Michelinke.

20241125_093830.jpg

a tole je za forda? 235? :o 

Napisano (urejeno)

Sem raziskoval danes.

Bridgestonke so ble narete v Franciji. Tovarne trenutno ni več, 2020 so jo zaprli. Kupil sem jih 2019.

Michelin zapira v Franciji Cholet in Vannes do 2026 in 3 v Nemčiji do konca 2025 3 tovarne. 1 je ziher tista zraven Fordove tovarne, kje se dela Focuse.

Bosch je tudi najavil zaprtja. Samo tam razumem. Če ni ICE-jev ni potrošnje delov. Ampak gume pa rabimo. Kaj se res tolko več poceni gum kupuje? 🤨

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano

Ni problem v pocenih gumah. Problem je v poceni in dobrih gumah. Tako bodo (pre)cenjene počasi šle adijo...

• Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Ni probrem v srednjem razredu. Kitajci so ful v porastu.

članek

Popravljeno od godlike
Napisano

Ljudje imajo vedno manj denarja in poceni gume so zelo dostopne glede na drage zveneče znamke. Ko pogledaš najdražjo gumo za moj avto, ki je 200€ in najcenejšo za 60€ se kamot odločiš za 3x cenejšo, če nimaš znanja kaj pomeni taka poceni guma.... :nevem:

Realno bi morale vse gume opraviti testiranje na cesti in šele potem dobiti certifikat o ustreznosti na našem trgu! 

Garantirano jih 50% odpade, sploh zimskih..... 😉

Napisano

Sem v nedeljo hotel na Rogli malo sprobat kak so kaj 3 leta stare Kleberce še v formi pa je bila kopna cesta..... 😵‍💫🥴😉

Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Za gume žal ne moreš dobiti lizinga

Ene jih lahko ... na fafing.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Za gume žal ne moreš dobiti lizinga, za avto pa. Zato si marsikdo ne more privoščiti novih Michelink za svojem X5.

Oh, ubogi ti ljudje...

Kasko pa tako imajo tak, da nimajo problema vozit na cenenih gumah... :nevem:

pred 2 minutama je Boss napisal:

Ene jih lahko ... na fafing.

Kako pa veš.... 🫣😉

Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Kako pa veš.... 🫣😉

K da si od včeri na svet... 😜

33112_1.png

Napisano

Fantje, vedno bolj se mi zdi, da postajamo "Kitajska": tovarne se zapirajo, ljudje pa vedno bolj revni, Evropa pa v svetovnem merilu vedno bolj nepomembna na vseh področjih. Zato pa dobimo ves odpad sem, pa še veseli moramo biti, ker za kaj boljšega nimamo denarja...

Ampak mislim, da je to debata za kakšno drugo temo...

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Fantje, vedno bolj se mi zdi, da postajamo "Kitajska": tovarne se zapirajo, ljudje pa vedno bolj revni, Evropa pa v svetovnem merilu vedno bolj nepomembna na vseh področjih. Zato pa dobimo ves odpad sem, pa še veseli moramo biti, ker za kaj boljšega nimamo denarja...

Ampak mislim, da je to debata za kakšno drugo temo...

Za dobre gume bi se moral najti vedno denar. Pač bi manj kadili, manj pili in manj kupovali druge nepomembne neumnosti. 

Napisano

Jah, glej, meni so tako razložili: znamka avta se vidi na daleč, opreme pa ne, zato avto kupuješ za sosede, opremo pa zase. Očitno tudi gume kupuješ "zase"... Kupiš "Kitajske", pa voziš malo počasneje in previdneje, pa je... 

Sicer pa, ali so Dunlop ali pa HiFly, oboje je narejeno nekje v Aziji...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.