Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je jures napisal:

Po moji pa pol manj....diameter gume je 66cm, vzeti moraš polovico, ker kot se gleda od sredine. Preko sredine se zrcali vertikalno. Če se še spomnim geometrije je priležni kot sinus kota 1,5 stopinj nasprotna ki jo iščemo (odmik) deljeno s priležno - 33cm

se pravi 0,86 cm, dobri ste fantje če to vidite, pri mojih letih ne vem :)

Motiti se je človeško, popravi me če sem falil

null

image.png

Je tako, od sredine je manj tako kot praviš. Ko gledaš pa avto v resnici pa vidiš od tal do vrha gume, kar je 2x tvoja vrednost in kamot vidiš teh 1,7 cm, ki sm jih napisu ;)

Popravljeno od 50keda
Napisano
pred 29 minutami je 50keda napisal:

Je tako, od sredine je manj tako kot praviš. Ko gledaš pa avto v resnici pa vidiš od tal do vrha gume, kar je 2x tvoja vrednost in kamot vidiš teh 1,7 cm, ki sm jih napisu ;)

Vsaka slika ma svojga malarja :)

Racunaj da je vmes se sirina gume pa 'buhteljcek' od obremenitve avta in da pri pogled gume od spredaj ali zadaj vidis samo spodnji del gume. Cez blatnik ne vidis ce nisi suoerman :)  Saj pravim svaka čast če to kdo vidi :), zame bi bil obvezen šubler

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Katere gume pa nimajo teh težav, večjega pobiranja zunanjega roba? 

Tudi po mojih izkušnjah so Nexenke pri tem med "boljšimi".

Na Cliotu zimske Nexen, ves čas spredaj, z njimi 18.000 prevoženih:

20250405_094546.jpg

Na Mazdi 6 spredaj, zimske Goodyear, stare 5 let, z njimi (samo zimsko sezono) cca 45.000 prevoženih.

20250405_094616.jpg

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano

Meni nikoli ne pobira zunanjega roba. Mogoče zato, ker imam dovolj tlaka not. Pri opriku je vedno debata glede tlaka v gumah. Izpod 2,7 je vse premalo. To govorim za 16 in 17 col na 08 in 09 letniku ter 17 in 19 col na 13 letniku. Mazda 6. RF gume so v startu trde in niso udobne. So kot navadne na 3+ napumpane... 

Imam pa GY, TOYO, DUNLOP gume. 

Napisano

A ima kdo izkušnje z Hamkook ( I*cept EVO3 X W330A ) zimskimi gumami?

K Pirelli Scorpion Winter 2 (naslednjih teh,k sem imel do sedaj na CX-5) so več kot  1700€/set (432,49€/kom)....se mi zdi "malenkost" predrago😬

Res vrhunske....samo pr ceni se ustavi-so v treh letih šle cene dobesedno "v nebo"🥺

Vem...sedaj če gledaš pribijajo ceno,in bo še padla,a enkrat do konca poletja moram kupiti,pozimi bo šla pa spet cena gor...te,k jih imam-3 sezone in sem jih "ogulil"😄:zoom-zoom:

Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

K Pirelli Scorpion Winter 2 (naslednjih teh,k sem imel do sedaj na CX-5) so več kot  1700€/set (432,49€/kom)....se mi zdi "malenkost" predrago😬

Res vrhunske....samo pr ceni se ustavi-so v treh letih šle cene dobesedno "v nebo"🥺

Vem...sedaj če gledaš pribijajo ceno,in bo še padla,a enkrat do konca poletja moram kupiti,pozimi bo šla pa spet cena gor...te,k jih imam-3 sezone in sem jih "ogulil"😄:zoom-zoom:

Te zimske imamo Gelipter, Etcho in jaz na cx30. Vrhunske zimske gume, ne pobira roba, tihe, v snegu te ne pustijo nikjer. Res dobra guma. 👍

• Všeč 3
  • Ljubim 1

Napisano
pred 1 uro je skritikrt napisal:

Kje si tako ceno dobil? o_O skoraj en vrjamem da bi bila ena guma za cx5 430€, jaz gledam tle cene med 140 in 180€ na komad

image.jpeg

Napisano

Ravno ontem smo govorili. Veliko je na optiki in tudi tlaku. Prenalo tlaka tudi pobira robove, samo tlak ponavadi oba. Ce samo zunanjega, optika nujna

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Aja pa res nikjer niso dobavljive kot v eni trgovini ki je za to dimenzijo nabila ceno XD

image.jpeg

Napisano
pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Kje si tako ceno dobil? o_O skoraj en vrjamem da bi bila ena guma za cx5 430€, jaz gledam tle cene med 140 in 180€ na komad

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Pirelli Scorpion Winter 2 225/55 R19 103V XL 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik ·...

Stare Scorpion Winter,take k sem do sedaj imel pa je mal lepša cena.

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Pirelli Scorpion Winter 225/55 R19 99H DOT 2022 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču...

Samo DOT 2022 ne vzamem...še posebaj ne,če pravite,da so Hankok TOP.

@Alex še enkrat hvala za info😃👍

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Shrek napisal:

Tole pa ne vem, če je kriva guma... Mislim, da je optika. 

Seveda je guma kriva, meni jih je tudi lani na Passatu pobralo po robovih pri 20kkm!🫣 Pumpane so bile na 2.7.Letos pa je Sava zdržala 40kkm in še bodo za pol sezone.....:bravo: Mislim, da za težje avtomobile ni primerna.... :nevem:

@skritikrt

Poglej še malo Kleberce so tudi ok za pravo ceno.... 🤗😉

Popravljeno od Bini
  • Zmeden 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Seveda je guma kriva, meni jih je tudi lani na Passatu pobralo po robovih pri 20kkm!🫣 Pumpane so bile na 2.7.Letos pa je Sava zdržala 40kkm in še bodo za pol sezone.....:bravo: Mislim, da za težje avtomobile ni primerna.... :nevem:

@skritikrt

Poglej še malo Kleberce so tudi ok za pravo ceno.... 🤗😉

Vec tlaka pol ce je mehka

Napisano
Pravkar je jures napisal:

Vec tlaka pol ce je mehka

Guma ni vredu z razlike od letne, ki je dosti boljša! Če jo preveč pumpaš ob neobremenjenosti je avto pretrd in nestabiln, res pa manj pije.... 😊😂😉

Evo, sem dal cx-30 na letne gume..... :danzoman:

IMG_20250405_110639.jpg

• Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano
pred 34 minutami je Bini napisal:

Guma ni vredu z razlike od letne, ki je dosti boljša! Če jo preveč pumpaš ob neobremenjenosti je avto pretrd in nestabiln, res pa manj pije.... 😊😂😉

Evo, sem dal cx-30 na letne gume..... :danzoman:

IMG_20250405_110639.jpg

Jaz bom pa te stare Pirelli še kak teden-dva zgulil,k so itak fuč...za še eno zimo najbrž ne bodo več🧐

Napisano

Jaz osebno te pireli zimske nebi dal gor. Meni ni všeč profil. Manjka mi vzdolžni kanal... 

Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Jaz osebno te pireli zimske nebi dal gor. Meni ni všeč profil. Manjka mi vzdolžni kanal... 

VŠEČ....  ?zmeden?

Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Sem jo vozil tudi "na pes mater" v orng dežju...in pri meni sam auspuh vidiš...bi kdo rekel,da sem🤪...mogoče res malo😄...res zimska "adijo pamet" ...po moje boljša od Conti...mogoče je Michelin malenkost boljši pri oprijemu,a nimam izkušnje z "miškotom",tako,da ne morem trditi...bi ti moral dati za peljati...

Če bi jo dobil za cca.200€/kom,takoj vzamem,tako pa...

Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Drži, brez kanalov ne držijo smeri tako dobro kot tiste s kanali. 

Zdaj, k sem na letnih z vzdolžnimi kanali avto res lepo drži smer in občutek je za razred do dva boljši kot na zimakih. Vožnja tako lepo svilnato gladka, da bi se kr vozil in vozil. Na suhem asfaltu pa tudi skozi ovinke primejo res dobro in te kar vabijo, da mal bolj dinamičnno odvoziš kak ovinek.

Zato bi tele Bridgestonke kar obdržal še nekaj časa, ker so res dobre - bom pa videl ob prvem dežju a so še dorastle varni vožnji po mokrem. Če niso gredo dol pa ne glede na to, da so v suhem res dobre.

33112_1.png

Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Drži, brez kanalov ne držijo smeri tako dobro kot tiste s kanali. 

Zdaj, k sem na letnih z vzdolžnimi kanali avto res lepo drži smer in občutek je za razred do dva boljši kot na zimakih. Vožnja tako lepo svilnato gladka, da bi se kr vozil in vozil. Na suhem asfaltu pa tudi skozi ovinke primejo res dobro in te kar vabijo, da mal bolj dinamičnno odvoziš kak ovinek.

Zato bi tele Bridgestonke kar obdržal še nekaj časa, ker so res dobre - bom pa videl ob prvem dežju a so še dorastle varni vožnji po mokrem. Če niso gredo dol pa ne glede na to, da so v suhem res dobre.

Sej ne rečem te Bridgestonke so zakon v suhem vremenu. Še posebno, ko se segrejejo. Počakaj na prvi dež, pa poročaj. Moje nove Conti do v dežju za tri razrede boljše. Res varna vožnja. 

Napisano
pred 3 minutami je Alex napisal:

Moje nove Conti do v dežju za tri razrede boljše.

Seveda so...vsake nove gume so boljše dokler so nove. Jaz bi pa rad res dobi take, da bodo recimo na polovici obrabe imele še vedno vsaj 80% zmogljivosti novih. A sploh obstajajo take?

33112_1.png

Napisano

Govorite o teh gumah in "svilnato gladki vožnji", ko da bi se prevažali po nemških autobanih, ne pa po slovenskih samajama... Še če slučajno ni udarnih jam, so pa tako grbinaste, kot da bi jih z goseničarjem valjali...

Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Še če slučajno ni udarnih jam, so pa tako grbinaste, kot da bi jih z goseničarjem valjali...

A ti to opisuješ ceste v tvojih zabačencih? :nevem: Moja Mazda se čist lepo vozi po SLO cestah, tko da nimam nekih blaznih pritožb. Ne bom rekel, da ne bi lahko bilo boljše, je bilo pa nekoč bistveno slabše kot je danes.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.